02.08.2023

Kam se potuje septembra?

Planiraš jesenska potovanja, pa se ne moreš odločiti, kam? Želiš nekaj umirjenega, sproščujočega, ugodne temperature, ne prevroče, a še vedno toplo? Potem obvezno preberi spodnji seznam, na katerem se nahaja 15 lokacij, med katerimi te bo vsaka posebej očarala na svoj način.


1. Bali, Indonezija

Povprečna temperatura v septembru: med 26°C in 28°C

Bali – popolna destinacija za sprostitev na čudovitih plažah in raziskovanje edinstvene kulture. Najboljši čas za obisk Balija je v sušni sezoni od aprila do oktobra. Obiščite slikoviti tempelj Uluwatu, izgubite se med riževimi polji v Tegalalangu in uživajte v bogatem podvodnem svetu. Otok Nusa Penida te bo osupnil z nepozabnimi razgledi. 

2. Matera, južni del Italije

Povprečna temperatura v septembru: med 24°C in 27°C

Najboljši čas za obisk južni del Italije je v maju, juniju in septembru, ko je manj gneče. Opevano amalfijsko obalo verjetno že poznate, tokrat pa vam predstavljamo mestece Matera, ki je popolna kombinacija slikovite pokrajine, arhitekture in zgodovine. Mesto je zgrajeno na skalah, še bolj pa je zanimivo dejstvo, da so tu ljudje živeli v jamah in to vse do leta 1950. Kljub temu, da ni toliko turistično opevana kot ostale destinacije v Italiji, je pa znana v filmskem svetu saj je bila kulisa za kar nekaj znanih filmov kot npr. Ben Hur ali Kristusov pasijon.

3. Lizbona, Portugalska

Povprečna temperatura v septembru: med 18°C in 28°C

Lizbona je pravi magnet za potovanje v septembru – to je čas, ko mesto zaživi v svojem sijaju. Najboljši čas za obisk Lizbone je od aprila do oktobra.

Lizbona je mesto z enimi od najlepših razgledišč na svetu. Eden od takih je Portas do Sol, kjer lahko uživate v spektakularnih razgledih na sosesko Alfama, medtem ko uživate v okusnem Pastéis de Belem in skodelico kave. Spoznajte čar starih uličic Alfame, obiščite stolp Belem, samostan Jeronimos  ter moderni Park das Nações.

4. Peru, Južna Amerika

Povprečna temperatura v septembru: med 15°C in 25°C, odvisno od regije

Najboljši čas za obisk Peruja je od maja do oktobra v sušni sezoni. Odkrijte čudež Machu Picchu, raziskujte čarobni Cusco, doživite čudovito dolino Sacred Valley ter spoznajte skrivnostne Nasca Lines. Prav tako se prepustite čaru jezera Titicaca.

PREVERI NAŠO COOL AKCIJO >


5. Zimbabwe, Afrika

Povprečna temperatura v septembru: med 15°C in 30°C, odvisno od regije

Najboljši čas za obisk Zimbabwe je od maja do oktobra v sušni sezoni. Odkrijte osupljive Viktorijine slapove, doživite afriško divjino v narodnem parku Hwange, spoznajte zgodovino Velikega Zimbabveja ter doživite edinstveno naravo Matobo Hills.

6. Kanada

Povprečna temperatura v septembru: med 10°C in 20°C, odvisno od regije.

Najboljši čas za obisk je poleti od junija do avgusta ter jeseni v septembru in oktobru. Odkrijte čarobno lepoto narodnega parka Banff, čudite se Torontskemu stolpu, raziščite živahni Vancouver, občutite evropsko vzdušje v Quebecu ter doživite osupljive Niagarske slapove. 

7. Irska

Povprečna temperatura v septembru: med 12°C in 17°C

Najboljši čas za obisk je od maja do septembra. Občudujte spektakularne Cliffs of Moher, odkrijte živahno Dublin, se podajte na slikovito vožnjo Ring of Kerry, poljubite Blarney Stone in raziskujte osupljiv Giants Causeway.

8. Kyoto in Tokio, Japonska

Tokio in Kyoto sta odlični destinaciji za obisk v septembru. Povprečna temperatura v Tokiu je med 22°C in 29°C, v Kyotu pa med 20°C in 28°C. Najboljši čas za obisk je spomladi in jeseni. Doživite moderno energijo Tokia s svojimi nebotičniki, uličnimi stojnicami in templji, kot je Senso-ji. Nato se umirite v čudoviti tradicionalni atmosferi Kyota s številnimi templji, vrtovi in tradicionalnimi čajnicami.

9. Utah, Združene države Amerike

Povprečna temperatura v septembru: med 12°C in 28°C.

Utah je popolna destinacija za ljubitelje narave, pohodništva, gorskega kolesarjenja in ostalih športov. Ta ameriška zvezna država ponuja osupljive naravne lepote, kot so narodni parki Arches, Zion, Bryce Canyon in Canyonlands. Raziskujte neverjetne kamnite mostove v Archesu, se povzpnite na razgledne točke v narodnem parku Zion in občudujte spektakularne klančine v Bryce Canyonu.

10. Munich, Nemčija

Za ljubitelje piva je München v Nemčiji v septembru prava destinacija, saj je tam znani Oktoberfest. Povprečna temperatura je med 12°C in 20°C, kar omogoča prijetno uživanje v dogodkih. Uživajte v tradicionalnem bavarskem vzdušju, oblačenju v tradicionalna oblačila “dirndl” in “lederhosen”, ter poskusite različne vrste piva in okusno bavarsko hrano.

11. Budimpešta, Madžarska

Povprečna temperatura v septembru: med 16°C in 24°C

Budimpešta, glavno mesto Madžarske, je čudovita destinacija za obisk v septembru. Povprečna temperatura se giblje med 16°C in 24°C, kar je prijetno za raziskovanje. Najboljši čas za obisk je spomladi in jeseni. Odkrijte zgodovinsko bogastvo mesta, kot so Budaški grad, Ribja trdnjava in Bazilika sv. Štefana. Sprehodite se ob slikoviti Donavi in občutite sproščeno vzdušje termalnih kopališč.

12. Loire Valley, Francija

Povprečna temperatura v septembru: med 12°C in 21°C.

Najboljši čas za obisk je spomladi in jeseni. Ta regija je znana po slikovitih gradovih, bogati zgodovini in čudovitih vinskih vinogradih. Oglej si mogočne gradove, kot sta Château de Chambord in Château de Chenonceau, ter se sprehodite po bujnih vrtovih. Poskusite tudi vrhunska vina iz tega območja. 

13. Grški otoki

Povprečna temperatura v septembru: med 23°C in 28°C

Grški otoki septembra ponujajo prijetno temperaturo, kar je idealno za raziskovanje raznolikega otoškega sveta. Najboljši čas za obisk je od maja do oktobra. Romantični Santorini, živahni Mykonos, čudovita Kreta, zgodovinski Rodos in idilični Paros so le nekateri izmed čudovitih otokov, ki jih lahko obiščete.

14. Barcelona, Španija

Povprečna temperatura v septembru: med 20°C in 28°C

Najboljši čas za obisk tega živahnega mesta je v maju, juniju in septembru, da se izognete poletni gneči. Odkrijte čudovito Baziliko Sagrada Familia, se sprehodite po umetniškem Parku Güell, občutite utrip Las Ramblas in uživajte na plaži Barceloneta.

15. Istanbul, Turčija

Povprečna temperatura v septembru: med 18°C in 27°C.

Najboljši čas za obisk je od aprila do maja ter od septembra do oktobra. Doživite mističnost Modre mošeje, očarljivo Ajo Sofijo ter zgodovinsko Topkapı palačo. Prav tako ne zamudite obiska živahnega Grand Bazarja in odkrivanja sledi križarjev v cerkvi Sv. Device.

Kam te bo torej septembra zapeljala popotniška žilica? Pokliči nas na 080 47 42 ali nam pošlji povpraševanje in pripravili bomo ponudbo po tvojih željah!

Pridruži se naši skupnosti in raziskuj svet

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat tedensko.

Prijava na e-novice
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na