19.10.2023

Novo leto v kopalkah? Preveri, kje je to možno!

Vsakdo sanjari o tem, da bi hladne zimske dni preživel nekje na soncu, z nogami zakopani v vročo mivko in s pogledom na morje. Vsekakor je to uresničljivo, pomembno pa je, da novoletne počitnice začneš pravočasno načrtovati, saj se letala za ta čas zelo hitro polnijo, s tem pa se dvigajo tudi cene vozovnic, ki so že tako nekoliko dražje v času visoke sezone. A ne skrbi, v agenciji se bojo agentje zavzeli, da poiščejo kar najcenejšo povezavo ter prenočišče.

Pa poglejmo 10 predlogov toplih krajev, kjer lahko novo leto dočakaš v kopalkah. 


1) Puerto Vallarta, Mexico

Tukaj je povprečna temperatura decembra od najnižjih 18 pa vse do 30 stopinj Celzija. Na obali Pacifika je Puerto Vallarta eden pravih turističnih draguljev. Morje je v novoletnem času ravno prav toplo. Letalske povezave so dobre in karte ugodne, prav tako cene hotelskih sob niso previsoke (v povprečju 100$ na noč za par).


2) Cancún, Mexico

Povprečna temperatura v mesecu decembru je med 21 in 29 stopinjami Celzija, kar pomeni, da boš novo leto brez problema dočakal v kopalkah. Če še nisi vedel, Cancún je načrtno zgrajeno mesto, na polotoku Jukatan, tukaj je ogromno hotelov, dostop pa je omogočen s številnimi leti iz večjih evropskih mest in iz ZDA.


3) Punta Cana

Pri svoji povprečni temperaturi med 22 in 28 stopinjami je Punta Cana zagotovo kraj, kjer si človek želi odvijati novoletna darila. Tudi tukaj turistični delavci pričakujejo veliko obiskovalcev v božično-novoletnem času, zato prav tako pri iskanju ugodnega prenočišča ne bo težav. Poleg poležavanja na plaži in zabave pa vas bo očarala tudi čudovita narava.


4) Otoki Boracay, Filipini

Na tem delu Filipinov se ravno v decembru konča deževno obdobje, kar je še dodaten razlog za obisk v prazničnem času. Ta čudovit pas mivke ob prekrasnem morju, z veliko ponudbo hotelov in restavracij je kot nalašč za počitek in odlično novoletno zabavo.


5) Bali, Indonezija

Ni osebe na tem planetu, ki ne bi sanjala o počitnicah na Baliju. Mivka, nebeške plaže, kristalno morje, prijetnih 30 stopinj pozimi, palme in kokos, to je vse, kar potrebuješ 31. decembra.


6) Hoi An/Da Nang, Vietnam

Hoi An je popolna izbira zate, če želiš biti nekoliko drugačen in te ne privlačijo povsem klasične turistične destinacije. Skoči v novo leto na avanturističen način in spoznavaj še neodkrite čudeže, ki jih ponuja ta planet. Pozitivna stran, zakaj v Hoi An je tudi ta, da so tukaj prenočišča še veliko cenejša, seveda pa se tu lahko razvajaš tudi z odlično vietnamsko hrano.


7) Phuket, Thailand

Phuket je najbolj prepoznaven kraj na Tajskem, znan predvsem po čudovitih plažah. Novo leto v kopalkah? Zakaj pa ne! Če te zanima cena prenočišč, za dve osebi na noč se gibljejo med 16$ (v hotelih s 3 zvezdicami) do 37$ (v hotelih s 4 zvezdicami). Precej ugodno, kajne?


8) Goa, India

Si hipi po duši? Potem te bo Goa nedvomno očarala. Goa je manjša državica v južni Indiji, z nešteto mini plažami, kjer lahko do leta 2016 odštevaš le v bližini svojih najbližjih, brez neznanske gneče. Poleg tega pa bo v decembru tukaj okoli 30 stopinj, tako da so kopalke vse, kar potrebuješ od garderobe.9) Dubaj, Združeni Arabski Emirati

Dubaj, neverjetno mesto, ki je nastalo kar naenkrat, z mnogimi ogromnimi nebotičniki, hoteli, kavarnami, trgovinami. Za tiste, ki si želite razkošno novo leto in predvsem zabaven in zanimiv „shopping“ je Dubaj enkratna izbira. December je tudi najlepši čas za obisk tega zanimivega mesta.


10) Tenerifi, Kanarski otoki, Španija

Še vedno v Evropi, a toliko topleje kot doma! Če ne želiš predaleč, saj si želiš nekaj dopusta prihraniti še za februarsko smučanje, je sončna Španija prav tako odlična izbira in možnost, da praznike preživiš v kopalkah.


Torej, katera destinacija bo tvoja izbira? Če se ne moreš odločiti, se oglasi v naši STA Potovanja agenciji, kjer ti bodo prijazni agentje, ki odlično poznajo vse turistične destinacije priskočili na pomoč. Prav tako ti bomo pomagali pri različnih nasvetih, iskanju prenočišč in seveda poskrbeli za najbolj ugodno ceno letalske karte. Se vidimo!

Pridruži se naši skupnosti in raziskuj svet

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat tedensko.

Prijava na e-novice
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na