Preveri 5 najbolj trendi destinacij za mlade ta hip

Svet je poln zanimivih mest, ki jih je vredno obiskati. A v tem trenutku nekateri kraji z bogato ponudbo in pestrim dogajanjem še posebej izstopajo. Preveri, katere destinacije so ta trenutek najbolj "in".

Mladi imajo danes svet na dlani, možnosti za potovanja in izlete po ugodni ceni je ogromno. Te zanima, kam lahko odpotuješ na kratek dopust, če bi kavico rad spil še v kakšnem drugem mestnem središču in ne le v zeleni Ljubljani? Na seznamu petih najbolj trendovskih mest najdeš Dunaj, Hamburg, Zagreb, Valencio in Rotterdam.

Pravljični Dunaj

Dunaj je evropsko mesto sanj. Ni bolj pravljičnega kraja na svetu, v katerem lahko ure in ure le hodiš naokoli, občuduješ stare visoke zgradbe in … sanjaš. Ljubitelje umetnosti bodo navdušili številni muzeji, grafiti in ulični umetniki. Prepričani smo, da bo obisk Dunaja tebe napolnil z energijo, galerijo tvojega pametnega telefona pa z lepimi fotografijami. Za obisk prestolnice naših severnih sosedov lahko izkoristiš tudi proste dni med vikendom, saj je do tja le nekaj ur vožnje. 

Sončna Valencia

To špansko mesto te poboža s soncem, prijaznostjo in duhovitostjo. Očarali te bodo tudi ulična kulinarika in glasbeni ritmi, ki te ob sprehodu po mestu spremljajo na vsakem vogalu. Valencia je pravo mesto zate, če obožuješ lahkotne popoldneve v parkih, kjer lahko v miru prebiraš svojo najljubšo knjigo, večere pa rad preživiš v družbi prijateljev ob kozarcu dobrega španskega vina.


Rotterdam, kulturna prestolnica, ki živi v koraku s časom

Rotterdam je svetovljansko mesto, v katerem najdeš tudi največje evropsko pristanišče. Je drugo največje mesto na Nizozemskem, ki stopa iz sence Amsterdama in postaja vse bolj priljubljeno. V Rotterdamu najdeš številne kulturne dogodke, galerije na prostem in dobro obiskane glasbene dogodke. Domačini se zavedajo, kako "kul" je kraj, v katerem živijo, saj so eno izmed ulic poimenovali kar "Cool district". 

Zagreb vse glasneje opozarja nase

Hrvaška se res ponaša s skoraj 6 tisoč kilometri obale, a zvezda države je v zadnjih letih Zagreb, mesto, ki je ujelo mladostni ritem. Navdušujejo tudi sodobna urbana moda in zanimive trgovine, zaradi katerih je Zagreb priljubljen dnevni izlet mnogih Slovencev. Mesto te bo s svojo sproščenostjo posrkalo v dogajanje, zato se nikar ne pozabi sprehoditi tudi mimo najboljših uličnih grafitov. 

Hamburg, živahno nemško mesto

Pravijo, da je Hamburg novi Berlin, kjer dobro vzdušje in priljubljeni lokali rastejo kot gobe po dežju. Dopoldan lahko obiščeš številne trendovske kavarne, kjer strežejo omamno dišečo kavo, v popoldanskih in večernih urah pa zavij na pivo ali gin v katerega izmed pubov, v katerih igrajo glasbo v živo. Čeprav je Hamburg mesto polno življenja in metropolitanskega pridiha, se boš v njem vseeno počutil popolnoma domače, saj so domačini sproščeni in prijazni. 

Si se že odločil, katero mesto ti je najbolj pisano na kožo? Obišči nas v naših poslovalnicah na Ajdovščini v Ljubljani, v Celju ali Novi Gorici ali nas pokliči na 080 47 42 in gotovo bomo našli primerno potovanje zate. Če pa letalsko karto že imaš in potrebuješ le še prevoz do letališča, rezerveraj udoben shuttle prevoz

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.