Ali znaš potovati okolju prijazno?

Ob zaključku Evropskega tedna mobilnosti 2018 smo pripravili nagradni kviz, s katerim si lahko preveril, ali potuješ okolju prijazno. Hvala vsem, ki ste sodelovali v kvizu in preverili svoje potovalne navade! Sedaj pa preveri še, ali si morda ravno ti eden izmed treh srečnežev, ki so prejeli povratno vozovnico za naš shuttle bus iz Ljubljane do Benetk.

Srečni prejemnici in prejemnik povratne vozovnice za naš shuttle bus do Benetk so: 

1. Mirjam Avguštin

2. Ingrid Turza

3. Uroš Rustja

Nagrajence smo o nagradi obvestili po elektronski pošti. 


Zbrali smo tudi nekaj zanimivih rezultatov kviza: 

  • za potovanje v Berlin bi vas večina izbrala vlak, tretjina letalo, petina avtobus, le nekaj od vas pa avtomobil
  • nova mesta si v veliki večini (skoraj 90 %!) najraje ogledate peš ali s kolesom
  • pri načrtovanju potovanja vam je v veliki večini pomemben okolju prijazen način potovanja - več kot polovica vas gre peš ali s kolesom, kamor le lahko, naslednji priljubljeni način pa je javni prevoz
  • več kot polovica vas je etičnih popotnikov - pri svojih potovanjih pazite na okolje in družbo, kamor se odpravljate; petina sodelujočih pa se mora z etičnim popotništvom šele seznaniti (nič hudega, spremljajte naše vsebine, saj bomo o tem še pisali)
  • za prevoz do letališča si dve tretjini izbereta shuttle prevoze. četrtina pa vas prosi prijatelje ali sorodnike 


Tudi iz teh rezultatov je jasno, zakaj se Slovenija redno uvršča na sezname najbolj trajnostnih, čistih in ekološko osveščenih držav - res nam je veliko do okolja in prav je tako! 


Če pa v kratkem potuješ in potrebuješ vozovnico za shuttle bus Nomago, pa ti je žreb tokrat ni namenil, jo lahko kar takoj kupiš na naši spletni strani.Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.