KORZIKA
S punco sva bila lani na korziki in sva imela rezervirano samo karto iz Livorna do Bastije- ladija potem pa imas full kampov vsakih nekaj kilometrov npr: st Florent, ...
predlagam, da gresta po zahodni obali, ne pozabiti iti pogledat razbitine letala v StPietroBiccisana (slovensko letalo)nekako tako se napise
Glede kampov pa so ful zrihtani in jih je veliko, sicer sva s punco sla s kolesi, in je bilo se toliko bolj poceni: drugace pa je zelo draga - korzika 1 navadno kosilo ali pizza 15-30 evrov...
midva sva dobila brosuro od kolegice in vzela sva tudi lonly planet korziko.
Lepe pocitnice
Živjo,
Korzika je super za kampiranje...iz Bastije se strinjam, da je najbolš najpre it po zahodni obali...pa vse do juga....da narediš en krog....Bonifachio (ne vem če se ravno tako napiše:)) je res lepo mesto...celotna zahodna obala je čudovita, vzhod je bol raven, sam se potem hitr pride nazaj do Bastije.
Kampi so zelo pogosto in super označeni....je pa res, da ni tako poceni, če seveda ješ zunaj.
Uživajta!
Včeraj smo se vrnili iz Korzike. Šli smo po vzhodni obali in nato vračali po zahodni. Tako imaš vedno na svoji desni strani hrib, kar ni zanemrljivo pri previsnih cestah. Na vzhodni obali pri kraju Solenzara imaš krasno dolino do Col de Bavela s prekrasnimi tolmuni, reko, canuji.....,
Na koncuvzhodne obale imaš najlepše plaže na Korziki: Palombbagio, Santa Giulia, Roninada, tako, da vzhodne obale nikar ne izpusti, kampi super, čisti in niti ne pretirano dragi od 24 - 30 EUR za tri odrasle + 2 otroka....
skratka, jaz grem še
A ima kdo Lonely Planet od Korzike za prodat?
Prosim sporoči na pika@s5.net
prišla s korzike v torek. BOMBA!
Tam od Bologne do Firenc je kriminalka. Pazi na kombinacijo tunel-viadukt v ovinek + prehitevajoči tovornjak.
Na Korziki pa ne moreš falit, je vsepovsod lepo, folk prijazen, korekten. Edino pri campih na zahodu me je motli, da nimajo vsu svoje plaže, vmes je bla kaka cesta. Najlepše je bilo v Porticciu, Ajaški zaliv. pa na Satrianija smo šli v Potrimoniu. V glavnem vse je štimalo! drago pa je, to pa 30% več kot Italija.
Camp v Livornu je stran od trajekta cca 15 min.
Še naslov campa:
Campeggio Pineta
Via delle Mimose 12
Calambrone (PI)
tel:050/32038
Ali ima mogoče kdo kakšne izkušnje z apatmaji na Korziki? Kako je s cenami? Jih je dosti? Pa rezervacije oz. zasedenost?
Kater kraj priporočate za poletni oddih na Korziki?
hvala
obnavljam temo korzika :) namreč planiram septembra iti še malo na morje... in nekako se odločam za korziko,pa me zanima če je res tako drago,če si v kampih,pa si sam kuhaš,...?je treba karto za trajekt že prej rezervirat?kaj se splača tam še pogledat?
Tud jaz grem...in sicer z avtodomom. Zato me zanima,, kako ozke so res ceste? Večina jih pravi zelo ozke..2 se verjetno lahko srečata al je tko kot na Gran Canarii, ko je praktično sam za enga plac pa na vsakih 100 m odstavni prostor za drugega.
Hvala in Lp
Zdravo, Korzika navdušenci..
Letos je tudi mene prijelo, da bi šli kampirat, pa me nekako ne vleče na hrvaško. Korzika se mi zdi zelo zanimiva sodeč po tem kar berem, pa tudi znanci so mi to potrdili. Me pa zanima iz prve roke, kako je z temperaturami. Moram priznat, da sem kar hitro izmučena od vročine in to je tudi edina stvar, ki me glede potovanja skrbi. Res bom vesela, če bo kdo povedal kako je s tem, kako se da prenašat vročino,kakšno je ozračje v notranjosti. Aja, potovali naj bi zadnji teden julija.
Čau, pa lepo se imejte.
Špela
Ciao!
Ma tudi jaz letos na Korziko in to z avtodomom. In tudi mene zanimajo te ceste...kaj je res vse tako zelo ozko??? In če že...potem je na pogled bolj varno da se začne na vzhodu in nadaljuje proti zahodu al kako? Ma bi mi res pomagali, ko drugače bomo malo drugače začrtali pot, tko da se bomo lahko normalno pelali. Najlepša hvala in lp,
Zala