VPIS ZA STATUS
Jaz pa imam eno vpršanje in sicer me zanima če se je že kdo prijavil prejšna leta preko elektonskega vpisa,..
rada bi vedla kak pa kaj je,ker je zame to prvič,..mogla bi pavzirat,pa rabim status ker morem delat
vidla sem na tej strani da imajo kar nekaj šol kam se bomo lahko vpisali
ampak me zanimamo kako poteka ta vpis,kaj vse rabim
in na katero šolo se naj vpišem da nebo pol problemov z obiskovanjem
ker jaz ne mislim hodit na šolo,samo status rabim
vidla sem tudi da tam piše načim:redni,izredni
na katerega se morem vpisat ko bo šlo?
prosim za odogovre ker res nimam pojma kako to gre
Jaz sem danes klical na SEPŠ v Koper, in je rekla, da baje je za letos zelo malo prostih mest razpisanih, pa še to baje za tiste, ko niso naredili poklicne mature.
bomo videli 15. kaj pa kako bo res....
ajoj... jaz čakam na SEPŠ če bo kaj iz tega:S
drugače pa nevem kje bomo pristali
kakršne koli info so dobrodošle
Vpište se magar v te šole (BB, Cene Štupar v LJ)
Skratka v te zasebne šole k izvajajo program. Plača se vpisnina, dobijo se potrdila o vpisu in je status.
Gre se za status dijaka po večini. Tako da se lahko samo dela preko študenta, ne pa študentski boni.
Jaz sem bila danes na SEPŠ Koper in mi je svetovalna delavka razložila, da je bila lani inšpekcija in letos ne bodo vpisovali več. Da pa imajo sicer še 30 prostih mest, vendar da jih bodo zapolnili pavzerji. Tako, da je boljše, če si status poskrbite kje drugje!
ff koliko pa je vpisnina na teh šolah?
Če je bila problem inšpekcija, potem pač niso vpisovali v skladu z zakonodajo, sicer jim ga lahk inšpekcija samo potegne. Da imamo pa tako gnilo zakonodajo, je pa druga zgodba.
a pozna kdo se kaksno solo kjer se lahko vpises za status? V Kopru in SG letos ne bodo vpisovali menda
a pozna kdo se kaksno solo kjer se lahko vpises za status? V Kopru in SG letos ne bodo vpisovali menda
mene tud zanima če se da do statusa pa do kdaj je še čas??
mene pa zanima, če mogoče kdo ve, če je možno ponavljati letnik pri izobraževanju odraslih. Npr v Kopru, glede na to, da bodo omejili možnost vpisa.
mene pa zanima, če mogoče kdo ve, če je možno ponavljati letnik pri izobraževanju odraslih. Npr v Kopru, glede na to, da bodo omejili možnost vpisa.
kolikor je meni znano ne... razen če si dejansko hodila in delala izpite...
Lahko "ponavljaš" - to pomeni, da se vpišeš v samoizobraževanje. V praksi to pomeni, da folk, ki da jurja+ za šolnino, a ne opravi pogojev za vpis v višji letnik, vpiše samoizobraževanje, kar pomeni, da ne rabi še enkrat plačat šolnine jurja+, temveč samo izpite, ki jih opravlja tisto leto (in ki mu še manjkajo za napredovanje). Zdej, ali imaš s tem tudi status, pa ne vem. Ker v tvojem primeru itak najbrž nisi nič plačala šolnine tak da vprašanje, kako imajo to urejeno ... Tricky question. Bo treba kar na šolo vprašat.
Dan sem klicala na setš koper, pa pravijo da upis za status ni možen, očitno je vedla zakaj se gre ker nas je preveč takih.
A je mogoče kdo dobil kakšno rešitev oz. šolo?
Dan sem klicala na setš koper, pa pravijo da upis za status ni možen, očitno je vedla zakaj se gre ker nas je preveč takih.
A je mogoče kdo dobil kakšno rešitev oz. šolo?
pa reč, da ni za status, ampak da te to res zanima, da so to tvoje življenjske sanje.
jst sm tud dans klicu na sepš in sm dobu isto informacijo poleg tega da mi je človek samo reku letos ni več te možnosti in mi vrgu dol slušalko, zdej vem zakaj, ker je pred mano že najmanj 1000 folka klical ) sm pa klicu še na eno šolo kjer so mi rekl da majo šolnino 800€..sm pa človeka uprašu kako je z zakonom in mi je reku da majo združeno bazo, ampak da se da vpisat ker z zakonom ni prepovedano..
meni je pa zanimivo da hočem neki šolski organizaciji dati nekje do 200€ v zameno za 1 leto statusa pa me povsod zavračajo, sem klical že na okoli 10 srednjih šol po sloveniji in noben noče mojga dnarja, za čas recesije neverjetno v dveh primerih sem probal kakor se je dalo po ovinkih in samo da zaslutijo da gre za status je konec debate..