Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
lana | Gost | odg. 24.09.2013 @11:22 Prijavi neprimeren komentar

Najbols da se kr poklice na SUAS pa kr direkt povedat da se gre za status da vidmo a je treba pol se unih 80 eurov placvat.

navig | Gost | odg. 24.09.2013 @11:27 Prijavi neprimeren komentar

Kako je pa kaj s pogoji za vpis na LU Slovenska Bistrica? (26+) Koliko je treba plačati, kako dolgo veljajo potrdila o šolanju in kdaj imajo uradne ure za vpis?

Nekaj malenkosti sem našel na uradni strani, vendar ne vsega...

Lp in hvala na odgovorih

rok | Gost | odg. 24.09.2013 @11:31 Prijavi neprimeren komentar

evo tole sm dobu od SUAŠA po mailu

Spoštovani!

Odgovarjam Vam na e-sporočilo, ki ste ga poslali naši psihologinji Vidi Hudnik.

V oddelek izrednega izobraževanja vpisujemo kandidate, ki niso obiskovali oziroma dokončali programa Ekonomski tehnik.
Za prijavo potrebujemo na vpogled originale vseh pridobljenih srednješolskih spričeval in obvestilo o uspehu na maturi. Na podlagi teh dokumentov Vam bomo izdelali osebni izobraževalni načrt za prekvalifikacijo v program Ekonomski tehnik. Pri prijavi boste navedli tudi EMŠO.
Prijave do zapolnitve prostih mest še trajajo. Natančen razpored si oglejte na naši spletni strani. Prijavite se osebno. Vpisni postopek traja nekaj dni.

Šolnina znaša 830 evrov za letnik in se deli na vpisnino 190 evrov ter obroke za morebitne izpite.

Lep pozdrav
Luciana Šuran
Referat za dijake in izredno izobraževanje
luna | Gost | odg. 24.09.2013 @11:35 Prijavi neprimeren komentar

Se prav je le treba tud unih 8x80 eurou plačat! Hvala Rok, si mi prhranu pot! Ja nč, bo treba kam drgam pogledat

lana | Gost | odg. 24.09.2013 @11:37 Prijavi neprimeren komentar

Sam pise morebitnih ispitov..torej ce jih ne delas potem jih ne placas..verjetno nemore direkt napisat da je samo za vpis..

luna | Gost | odg. 24.09.2013 @11:37 Prijavi neprimeren komentar

Joj, sorry, sem površno prebrala, piše obroke za morebitne izpite, tko da očitno ne

Petra | Gost | odg. 24.09.2013 @11:38 Prijavi neprimeren komentar

Živjo! Mene pa zanima, zakaj vsi tisti, ki ste že +26 želite biti vpisani na nek izobraževalni program oz. kaj imate od tega? Tudi sama bom konec leta dopolnila 26 let in potem itak ne morem več delati preko napotnice, saj se nanjo lahko dela le do dopolnjenega 26. leta. Prav tako pa si moraš takrat (če seveda nimaš redne zaposlitve) tudi sam urediti obvezno zdr. zavarovanje, saj si preko staršev lahko zavarovan le do dopolnjenega 26 roj. dne. Urejen bi morda lahko imel le javni prevoz, za kar pa se mi zdi, da se ne splača dati cca. 200€ za vpis na sš...

lana | Gost | odg. 24.09.2013 @11:40 Prijavi neprimeren komentar

Nekateri se nismo stari 26 meni osebno gre zaradi zavarovanja in mi je lazje dati 200 za celo leto kot pa mesecno po 50 e.

jan | Gost | odg. 24.09.2013 @11:40 Prijavi neprimeren komentar

eno vprašanje...torej tist k ma končano sredno ekonomsko šolo (ekonomski tehnik) se na SUAŠ ne more vpisat?

navig | Gost | odg. 24.09.2013 @11:41 Prijavi neprimeren komentar

Kako je pa kaj s pogoji za vpis na LU Slovenska Bistrica? (26+) Koliko je treba plačati, kako dolgo veljajo potrdila o šolanju in kdaj imajo uradne ure za vpis?

Nekaj malenkosti sem našel na uradni strani, vendar ne vsega...

Lp in hvala na odgovorih

pero | Gost | odg. 24.09.2013 @11:44 Prijavi neprimeren komentar

jz sm se vpisu sm: http://www.landis.si/ baje da je treba plačat samo 177e, tko so rekl, pol pa če prideš 1.10 tja (če te res zanima) podpišeš pogodbo.

lana | Gost | odg. 24.09.2013 @11:46 Prijavi neprimeren komentar

Pero, pa si dobil potrdilo o vpisu. Sama sem klicala in niso bili cisto jasni kar se tice placevanja za naprej.

Petra | Gost | odg. 24.09.2013 @11:53 Prijavi neprimeren komentar

@lana: za take, ki še niste dopolnili 26 let, mi je jasno zakaj se vpisujete. Tudi sama bi se nekam vpisala, če ne bi dopolnila 26 še letos (tako pa se mi to ne splača). Bolj me zanima, kakšne ugodnosti imajo tisti, ki so že stari 26 let in želijo v tem šolskem letu imeti status??

Tanja | Gost | odg. 24.09.2013 @11:59 Prijavi neprimeren komentar

Js pa nikjer ne najdem spričevala za prvi letnik srednje, ki ga rabijo tisti za vpis na suaš... A če grem na srednjo kamor sm hodila mi bodo zrihtali kopijo?

lana | Gost | odg. 24.09.2013 @12:00 Prijavi neprimeren komentar

Mislim da za take ki so 26 je edina ugodnost ta da lahko delajo preko studenstskih servisov, za druge nevem :-(

Petra | Gost | odg. 24.09.2013 @12:15 Prijavi neprimeren komentar

Preko napotnice lahko delaš samo do dopolnjenega 26 leta, potem pa te ugodnosti nimaš več. Zato sprašujem v čem imajo tisti, ki so že 26 oz. v kratkem bodo stari 26 ugodnosti od fiktivnih vpisov...?

gtdewil | Gost | odg. 24.09.2013 @13:14 Prijavi neprimeren komentar

Evo, jaz sem bil danes v gimnaziji Ljutomer- maturitetni tečaj .. prišel sem tja, par jih je bilo že pred mano, nesel sem izpolnjeno vpisnico, ki se najde na njihovi spletni strani, dal sem kopije spričeval ter dobil položnico ( 125&euro , šel plačat na bližnji petrol, prišel nazaj, me vprašala za kaj rabim potrdila, ker moreš za vsako potrdilo povedat namen, in sem dobil potrdila in je to, to Je pa vedela da se gre za status... Tako da , kdo se želi vpisat, naj se gre tja. 125€ ni veliko, ni komplikacij, in hitro dobiš potrdila, koliko potrebuješ, le namen more biti jasen na licu mesta. lp

TheEvilQueen | Registriran uporabnik | odg. 24.09.2013 @13:24 Prijavi neprimeren komentar

Pri meni je taka situacija. Na drugem roku mature mi ni uspelo naresti enega predmeta, in ga zdaj nameravam popravljati naslednje leto. vendar vseeno želim imeti status med tem obdobjem. Imam uspešno končan četrti letnik in zdaj mi je ena moja priajteljica svetovala, naj grem na zavod po potrdilo, da nisem zaposlena in naj se prijavim na izobraževanje odraslih na gimnazijo Antona Aškerca za program maturitetni tečaj. Med tem obdobjem še vedno želim delati in se bojim, da bi me lahko vrgli dol. Je kdo že naredil to?

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.