VPIS ZA STATUS
Če koga zanima, v Kočevju vpisuje Srednja šola in gimnazija Kočevje.
Nimajo pa več veliko prostih mest, tako da je rekla, da še kak dan ali dva in bo najbrž polno.
Je pa tako, da takoj plačaš 120€, rabiš vsa spričevala (jaz enega nisem imela, pošljem po pošti) obrazec 1,20 - kupiš v DZS, ter fotokopijo osebnega dokumenta. Potem pa do cca januarja plačaš še 225€, lahko v dveh obrokih. Takoj dobiš 4 potrdila o vpisu.
lp
@mememe - mislim, da v Portorožu vpisujejo samo med uradnimi urami (te pa se končaj ob 13.00)
@Deko - na žalost, boš še zelo težko dobil status študenta (razen izredno na kakšni višji šoli). Pozanimaj se kako je z vpisomo na univerze v 3. krogu... verjetno je še nekaj prostih mest (jaz sem bila sprejeta na faks v 2. krogu, pa se raje nisem vpisala, ker bom mogoče kasneje še potrebovala ta status) je pa definitivno bilo ogromnno nezapolnjenih mest. Vprašanje pa je, koliko mest bodo dali na razpolago. Prav tako za 3. krog veljajo drugačni pogoji. Mislim pa, da so danes začeli z vpisom
Če se ti gre le za status, se obrni na kakšen faks, ki spada pod Univerzo v Novi Gorici alil Univerzo na Primorskem, mogoče celo kakšen samostojni visokošolski zavod. Univerza v Mariboru in Univerza v Ljubljani sta veliko bolj strogi. Pač moje mnenje
Aja pa ni pametno omenjat, da se ti gre le za status, saj te v tem primeru ne bodo vpisali.
@Deko - moja napaka. Vpis v 3. krog se zaačne jutri čisto sem pomešala datume
@Ančka123 za univerzo veljo enako - enkrat vpis, enkrat prepis, enako kot na visji soli, al so na univerzi drugacna pravila?
Mene zanima a še LANDIS vpisuje k mi je rekla danes da naj poklicem v sredo raje??? PROSIM!
Landis vpisuje... samo je treba osebno tja it.
Na pomorski zgleda bil danes zadnji dan vpisa. Tako je vsaj folk reku ki je cakal tam na vpis. Lahko pa provas se ju3 poklicat sam glede na to da so meni ze v petek rekli da ne vpisujejo vec sklepam da bo tako tudi tebi rekla.
@Deko - veljajo ista pravila. Ampak na srečo je skupna evidenca le za podiplomski študij. Za dodiplomca jo bodo naredili drugo leto. Letos v prijavi odkljkaš da nisi absolvent, da nisi ponavljal ali se prepisal in da še nisi diplomiral. Edino kar odkljukaš je, da si bil ENKRAT vpisan. V tem primeru bo tvoja prošnja obravnavana. Nihče ne preverja kolikokrat si bil vpisan (kot sem povedala, to leto še ni supne evidence). Če bo ista prijava kot zaa prva dva kroga in če boš vpisal kar sem ti rekla, boš povabljan na vpis. Na vpis prineseš le izpisnico iz fakultete kjer si bil nazadnje vpisan, kaj drugega jih ne zanima. Ti pa predlagam, da je mogoče pametno, da se vpišeš na univerzo na katero še nisi bil vpisan (lahko tudi kakšen samostojni visokošolski zavod). Pa vso srečo, letos je še zadnje leto, da se da tako vpisat. Drugo leto bodo prijavnice preko evš
Zdravo, mene pa zanima do kdaj potekajo vpisi na Landisu? Pa kje se da videt koliko mest je še prostih? In če je potem subvencioniran prevoz možen?
Jst ti predlagam da ce nisi glih na drugm koncu Slovenije, da gres jutri kar na Landis osebno ker bos tako najvec zrihtal. Po telefonu noce dajet prevec informacij, niti nima casa se pogovarjat in vecini rece da naj jutri al pa cez dva dni poklice, sploh ce je guzva za vpis. Ti zna pa kar kako uro vzet, ker zna bit kar velik folka, vsaj dons nas je blo kar precej.
Rabis pa za vpis kopijo rojstnega lista, kopije spriceval 1,2,3,4 letnik in mature. Ce kopij slucajno nimas, so zelo prijazni in jih naredijo sami. Placas 177 eur pa dobis 4 potrdila o vpisu.
Mislim da velja tudi za subvencioniran prevoz, sam vlogo vzemi s sabo da ti jo postempla.
Ma kdo kake izkušnje s B2 ?
kako je s potrdili landisa. Se vse da urejati z njimi? Pri eni sem videla da ji ne piše v kateri letnik je vpisana in v kaj sploh.
Mene pa zanima, ce je ta potrdila o solanju mozno skopirat (pa magar se overit), ker na pomorski so nam dali samo 2. Ali je to na kakrsenkoli nacin protizakonito?
ja js vem, da na študentskem servisu so mene uprašal al rabm potrdilo al mi ga skoperajo, za drugo ne vem.
Aha no to tud ni slabo. Upam da bojo tud na nasem vprasali,
@Ančka123 hvala za vso izcrpno porocilo toda moram te popravit glede evidenc, danes sem bil na eni od visjih sol. Ko sem rekel, da bi se rad vpisal v program, kjer so meli se prosto mesto, me je samo vprasala kak se pisem in racunanik ji je vrgel vse informacije, kdaj sem bil prvic vpisan, kdaj drugic, in tu sma na zalost koncala
...tak da zal nebo slo vec tak kot smo mislili se da bo slo letos..
višje šole imajo itak samo eno evidenco. Jaz sem že bila sprejeta na način, da sem "pridila" podatke Kolega je bil 2 leti na uni mb, potem je šel v lj. Sošolka je bila v LJ, pa je prišla na uni mb... ker je padla letnik, je šla na naš referat vprašat kaj naj naredi, pa so ji rekli, da naj ne pove da je že bilaa v lj, ker oni baje samo pogledajo kje si bil vpisan zadnje leto. Res pa je, da z višjo šolo nimam iizkušenj
aja da poudarim, da sem bila na faks sprejeta to študijsko leto. v prvem krogu sem povedala vse po pravici in so me zavrnili. v drugem krogu, sem malo drugače odkljukala odgovoore in sem bila sprejeta. So pa pošto pošiljali tako pozno, da sem pred tem že dobila status na srednji nasploh pa tudi če te dobijo, pač rečeš, da si izpolnjeval na internetu in si po nesreči izbral napačen odgovor
heh itak vsi to počnejo
je pa ress da imajo drugačne pogoje za 3 krog... nisem prepričana, če se lahko vpišeš, če vsaj v enem izmed prvih dveh krogov nisi poslal prijave, pa mislim, da lahko napišeš samo eno željo (nisem pa 100%). ampak glede na moje izkušnje, nekega hudega nadzora ne izvajajo. jaz bi na tvojem mestu vsaj poskusila