Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
aaa | Gost | odg. 03.10.2013 @04:48 Prijavi neprimeren komentar

@Mare: Zavarovanje si mora vsak 26+ začeti plačevati sam, če ni redno zaposlen, da bi bil zavarovan prek službe, tudi če ima status rednega študenta!!! Kot sem napisala, ja skoraj vsi se vpisujejo zaradi dela prek študenta, kar pa ne pomeni da moramo tistega ki išče subvencijo iz drugih razlogov NAPAČNO informirati. Kot si rekel je forum zato da pomagamo, in sicer s pravilnimi informacijami. Če se nekomu ni ratalo vpisat na višjo in ne more do statusa, mu lahko damo vedet da si pa lahko vsaj kakšno od stvari vseeno uredi. Kako naj človek vpraša po tem, če niti ne ve da ta možnost obstaja..

simona | Gost | odg. 03.10.2013 @07:19 Prijavi neprimeren komentar

a pa se lahko vpišeš brez rojstnega lista? jaz sem namreč v LJ in ga nimam s sabo, živim pa na drugmu koncu slo?

nobrainz | Gost | odg. 03.10.2013 @09:46 Prijavi neprimeren komentar

seveda si lahko brez rojstnega lista, potrebuješ imeti dokumente o dosedanjem šolanju, torej o osnovni šoli, srednji šoli

žogica | Gost | odg. 03.10.2013 @11:02 Prijavi neprimeren komentar

na gostinski v celju se še tudi da vpisat, 150€ je vpisnina

abc | Gost | odg. 03.10.2013 @11:18 Prijavi neprimeren komentar

landis - rabiš kopije: rojstni list (če nimaš morš met kopijo osebne izkaznice) kopije spričeval za vse letnike srednje šole in mature/zaključnega izpita.. Vpisnina je 177, plačaš tam, dobiš 3 potrdila (izobr. odraslih), po pošti dobiš pogodbo, če jo podpišeš in pošlješ nazaj se obvežeš da boš plačal šolnino, če ne pošlješ nazaj, ni treba plačevat ničesar več.. Vpisa za status ne omenja nihče, je pa popolnoma jasno vsem zakaj si prišel tja.. Srečno!

local | Gost | odg. 03.10.2013 @12:04 Prijavi neprimeren komentar

damo spricevala, tojstnega ne rabis, vsaj jaz nisem, itak vse izpolnis. Danes se na landisu, hitro in brez problemov

jople | Gost | odg. 03.10.2013 @12:55 Prijavi neprimeren komentar

ajmo folk lahko poveste kake višje šole za iredne študije okolica ljubljane, pa kolk je za plačat za vask študij, bi bil zelo hvaležen hvala.

maša | Gost | odg. 03.10.2013 @16:20 Prijavi neprimeren komentar

Hej. Zdej smo že 3.10 pa še nč o zavarovanju. Me že počas skrbi da res ni kej narobe :/

luna | Gost | odg. 03.10.2013 @16:41 Prijavi neprimeren komentar

Maša, men tud na internetu še zmeri piše d nimam urejenga, po smsu pa da mam.... jutr bom šla to uprašat na zavod pr nam mislm čudn je to..

jople | Gost | odg. 03.10.2013 @21:50 Prijavi neprimeren komentar

ve kdo kako je s šolnino na ŠCPETu... vš

LP.  jople daj gas!

fgfh | Gost | odg. 03.10.2013 @22:19 Prijavi neprimeren komentar

VŠ ima vedno in povsod šolnino. Samo z vpisnino se ne moreš vpisat nikjer, vsaj ne na legalen način, ker še na srednjo šolo se lahko vpišeš tako samo zato, ker se to vzame kot samoizobraževanje, torej da se doma sam učiš in sproti plačuješ samo izpite ki jih opravljaš.. Na VŠ pa samoizobraževanja ni, torej te ne morejo vpisat brez šolnine.

Fil | Gost | odg. 03.10.2013 @23:35 Prijavi neprimeren komentar

a mi lahko predlagate kaksno sredno solo kjer bi se lahko vpisal samo zarad statusa. Pa naj bo sola v LJ. Hvala

Fil | Gost | odg. 03.10.2013 @23:36 Prijavi neprimeren komentar

a mi lahko predlagate kaksno sredno solo kjer bi se lahko vpisal samo zarad statusa. Pa naj bo sola v LJ. Hvala

karmen | Gost | odg. 04.10.2013 @10:11 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo!

Zanima me, kako je tudi s to gostinsko šolo v Celju? Ker  mi je malo bli8žje kot pa Landis. Koliko potrdil dobiš, te čez leto lahko vržejo - ostaneš brez statusa itd.? Pa še nekaj, na izobraževanje odraslih se lahko vpiše dejansko kdorkoli? Ker sem že na enih par šol klicala pa so mi rekli, da pri njih ne morem obiskovati, ker mam splošno maturo narejeno. Lepo bi prosla če kdo ve kaj glede tega? hvala že vnaprej

Kanja | Gost | odg. 04.10.2013 @19:23 Prijavi neprimeren komentar

Ja danes popoldan so še vpisovali. Mogoče bodo še tudi v ponedeljek.

hjkl | Gost | odg. 04.10.2013 @19:24 Prijavi neprimeren komentar

Na izobražanje odraslih se lahko vpiše vsak ampak odvisno na kateri program, kakšna je tvoja dokončana izobrazba.. če imaš dokončano srednjo šolo (gimnazijo naprimer) greš vseeno lahko delat prekvalifikacijo za kak drug poklic.. naprimer za ekonomskega tehnika.. se mi zdi da so te malo nalagali, razen če si se hotla vpisat na enako šolo ki imaš že narejeno..

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.