Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
Obupanka | Gost | odg. 14.10.2013 @14:44 Prijavi neprimeren komentar

Do danes sem upala, da bom upisana pogojno v višji letnik. Ker sem stara 26, se moram vpisati na visoko šolo....je kje še kakšna možnost?

care10 | Gost | odg. 14.10.2013 @17:05 Prijavi neprimeren komentar

jaz sm tudi 26 pa brez statusa (( ....  v srednjo ni mogoče pomojem, višja edino izredno samo šolnine so preveč okoli 1500 ervu.

Mitja | Gost | odg. 15.10.2013 @02:16 Prijavi neprimeren komentar

Zadeva je takšna da so to planirali še preden so začeli z takšnimi vpisi in tako šoli prepustili ali ukine vpise samo zaradi statusa ali ne nato so se odločili da množično izpisujejo potem pa ponovno prepustili to posamezni šoli. Fora je pa v tem da se država kot taka še kako zaveda kaj bi s tem naredila in posledice nebi bile rožnate saj v teh časih. Se pa ve da v naslednjih letih se to zagotovo bo omejilo letos pa tako kot sem dejal je to prepuščeno posamezni šoli. Toliko jaz vem o tem iz mojih virov. Mogoče še to šola te če ne obiskuješ predavanj brez kakršnih koli problemov enostavno izpiše to tudi navajajo v pogodbah.Lp.

Naja | Gost | odg. 15.10.2013 @11:14 Prijavi neprimeren komentar

Živjo, mene zanima če kdorkoli ve za  kakšno srednjo šolo ki je na voljo za pridobitev statusa dijaka. Hvala

natalija | Gost | odg. 16.10.2013 @13:00 Prijavi neprimeren komentar

Živjo, js sem se danes šla vpisat v CDI, pridoboiš si statuš študenta, samo ne dobiš potrdila za zavarovanje, dobiš pa za use drugo kar hočeš, plačaš pa 272 eura, nič ne komplicirajo, samo rečes da si pršu se upisat za status in to je to. Samo baje majp še zelo mal prostih mest za vpis, zato pohitte

Natalija | Gost | odg. 16.10.2013 @14:47 Prijavi neprimeren komentar

Pomota, prej sm napisala, da dobiš status študenta, mislna sm status DIJAKA

lojze | Gost | odg. 16.10.2013 @17:15 Prijavi neprimeren komentar

DRžava se je končno zbudila i bo pometla z vsemi študentskimi barabami, ki izkoriščajo zastareli sistem šolanja. Delatbo treba pzdeti!

care10 | Gost | odg. 16.10.2013 @17:29 Prijavi neprimeren komentar

Natalija kaj ti piše na portdilu, izobraževanje odraslih.

mala | Gost | odg. 16.10.2013 @18:18 Prijavi neprimeren komentar

Kaj pa v MB ali okolici ja kakšna šola ki še vpisuje samo za status?

tinca | Gost | odg. 16.10.2013 @20:12 Prijavi neprimeren komentar

živjo! jaz se grem jutri vpisat na ekonomsko ginazijo v celje na izobraževanje odraslih. na spletni strani piše da dobim potrdilo ampak moram čez leto hoditi na izpite drugače mi potrdila ne veljajo več.. a kdo ve če na študentskem servisu preverjajo veljavnost potrdil? ali pa bi se lahko samo prijavila na izpit in potem ne bi šla..?

anja | Gost | odg. 17.10.2013 @00:02 Prijavi neprimeren komentar

živjo, jaz bi vpisala pod A, primerjalno književnost, pod B pa definitivno sociologijo. A to še obstaja?

care10 | Gost | odg. 17.10.2013 @10:35 Prijavi neprimeren komentar

Nameravam se vpisat na CDI ( poklicni tečaj)

na mejl sem dobil to od šole: 

Poklicni tečaj ekonomski tehnik je 1.390,00 €, kar lahko poravnate na 10 obrokov. Pod določenimi pogoji pridobite status dijaka

Udeleženci pridobijo status dijakka, če izpolnjujejo naslednje pogo

- niso dopolnili 27 let star

- niso v delovnem razmerju

- niso prijavljeni  kot brezposelne osebe

- se ne izobražujejo v skladu s predpisi o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnos

Trenutno imam 26 let a s tem statusom lahko delam  prek št. servisa. ? 

lency | Gost | odg. 17.10.2013 @20:53 Prijavi neprimeren komentar

Jaz sem se letos vpisala na Dobo v Maribor- smer poslovni sekretar (redno) za status, pa me zanima če kdo ve ali te izpišešo iz šole če ne obiskuješ predavanj in to ...?

živčnaaa | Gost | odg. 17.10.2013 @21:18 Prijavi neprimeren komentar

hej, je še kdo ki se je vpisal na Landis že prejel pogodbo. Kaj storiti? Jaz se bojim da me izpišejo :S hvala že naprej za odg.

karmen | Gost | odg. 18.10.2013 @09:16 Prijavi neprimeren komentar

@lojze, prosim preberi ta tvoj komentar še enkrat, pa se zamisli, pa če ne boš prišel do kakšnega pametnega sklepa ti predlagam da nadaljuješ z   branjem. v deseto boš mogoče skapiral kaki glupi komentar si napisal. Pravijo da je najlažje pametovat. Lahko bi ti napisala ogromno pripomb na napisano, ampak če sam ne vidiš situacije v kateri smo vsi- študenti kakor tudi delavci, ki že imajo oh in sploh let delovne dobe potem tudi mojih par besed ne bo imelo učinka. Želim ti lep dan še naprej

mb1234 | Gost | odg. 18.10.2013 @12:57 Prijavi neprimeren komentar

Živčna,  jaz sem danes dobil pošto Landisa, čeprav sem se vpisal že pred dvemi tedni, če ne več. V njem je sporočilo in 2 izvoda pogodbe, enega pravijo naj pošljem podpisanega nazaj na Landis.

Zanima pa me, ali moram res kaj pošiljati nazaj na Landis? Nočem namreč, da me vzamejo za nekoga ki bo resno študiral na njihovi šoli.

Mislim, da je bilo na tem forumu napisano, da pogodbe ne podpisujemo. Je to v redu? Zanima me mnenje tistih ki so se vpisovali že prej. Nočem kakšnih položnic.

mb1234 | Gost | odg. 18.10.2013 @13:11 Prijavi neprimeren komentar

jz sm rekla sam da sm se pršla vpisat,tm točn vejo za kaj se gre ker morš neki prepisat in ti dajo pač te papirje + vzorec  s katerega  prepisuješ (seprav kaj točn morš izpovnt da nebo kkšnih komplikacij),potem pa na dom dobiš neko pogodbo ki je ne podpisuješ in s tem vidjo da nisi "resen" AMPAK status vseeno obdržiš....za pogodbo je pa kolegica klicala(k je vprašala e morš pol tud šolnino plačevt al kako je s tem) pa ji je tipson reku da tisto pogodbo k bo dobila na dom nej ne podpisuje...simpl k pasulj 

sem našel. Upam da to še velja

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.