Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
j | Gost | odg. 19.06.2014 @19:45 Prijavi neprimeren komentar

Vsi magistrski studiji se vpisujejo septembra, pač da lahko grejo na magisterij tudi vsi tisti, ki v tem solskem letu diplomirajo, seprav da ne rabijo jemat absolvent.

Sicer o omejitvi za magisterij EF pa ne vem..

Jaro | Gost | odg. 20.06.2014 @12:57 Prijavi neprimeren komentar

Pozdravljeni.

Če koga zanima mrežni marketing, se je v Sloveniji dobra dva meseca nazaj začela gradit ekipa za podjetje Ingreso Cybernetico, ki se ukvarja s spletnimi produkti, tako da gre za SPLETNI mrežni marketing, kar celotno zadevo zelo olajša in se osredotoča na delo preko spleta.
Podjetje je po svetu aktivno le od decembra, zato je priložnost za zaslužek ogromna!

Za več informacij me lahko kontaktirate na mail: robinho16@outlook.com

wanderer | Gost | odg. 01.07.2014 @15:15 Prijavi neprimeren komentar

A kdo ve kako je letos s srednjo tehniško v Kopru? Na strani piše, da se dobi informacije o vpisu na mailu, pisala sem jim že štiri maile in ne odgovarjajo pa tudi na telefonske klice se mi ni nihče javil (čeprav bom še poskušala).

acnolop | Gost | odg. 03.07.2014 @15:07 Prijavi neprimeren komentar

Živjo,

jaz sem lani diplomirala na fakulteti (viska šola) in kaj mi torej letos preostane da si pridobim status? Izobraževanje odraslih in to je to? Nekaj sem že klicala in te hitro odpravijo....Ali se da kje vpisat tudi letos samo za status?

Zelo bom hvaležna za odgovor!

micka | Gost | odg. 07.07.2014 @13:39 Prijavi neprimeren komentar

Ziujo, mene zanima kaj mi priporocate..zakljucla sm srednjo poklicmo solo za veterinarskega tehnika in upisala samo veterina vendar mi letos nebo uspelo pridit gor zato bom sla na spomladanski rok visat maturo ampak umes bi se pa nekam upisala samo zarad statusa da lahko delam, kam se naj upisem? Je se kdo tuki s kaksno podobno situacijo? 

wanderer | Gost | odg. 09.07.2014 @12:09 Prijavi neprimeren komentar

A res noben ne ve za srednjo tehniško v Kopru? Lani vidim je ful debata tekla na tem forumu glede šol, kje ste sedaj vsi??

Rozica89 | Gost | odg. 11.07.2014 @17:15 Prijavi neprimeren komentar

Heila!

Mene zanima. če morda kdo ve kam se lahko vpišem samo za status (po možnosti KP, NG)??

Trenutno sem absolventka (podiplomskega študija) do 30.9.2014, potem pa brez statusa in bi rada še vedno delala preko študenta. Lani je prišel tudi nov zakon glede teh fiktivnih vpisov in baje te kar fakulteta sama izpiše će ne hodiš na predavanja? Ima morda kdo že izkušnje s tem?

Hvala! 

Rozica89 | Gost | odg. 11.07.2014 @17:15 Prijavi neprimeren komentar

Heila!

Mene zanima. če morda kdo ve kam se lahko vpišem samo za status (po možnosti KP, NG)??

Trenutno sem absolventka (podiplomskega študija) do 30.9.2014, potem pa brez statusa in bi rada še vedno delala preko študenta. Lani je prišel tudi nov zakon glede teh fiktivnih vpisov in baje te kar fakulteta sama izpiše će ne hodiš na predavanja? Ima morda kdo že izkušnje s tem?

Hvala! 

meme | Gost | odg. 17.07.2014 @15:31 Prijavi neprimeren komentar

kdo ve kje dobit status po 26. letu? počasi grem proti 26, diplomirala pa ne bom pravočasno za vpis na podiplomski študij. kot vsi tukaj, pa bom tudi jaz potrebovala status.

Katarina | Gost | odg. 22.07.2014 @11:46 Prijavi neprimeren komentar

A ni več aktualen vpis za status po 26. fakulteta za pomorstvo in promet v Portorožu?

meme | Gost | odg. 23.07.2014 @16:20 Prijavi neprimeren komentar
Katarina - po novem se na faks vpisuje preko eVŠ-ja, kjer imajo podatke za 10 let nazaj (torej je enotna evidenca in takoj vidijo, če si že bil vpisan na faks). Za status se po 26. letu lahko vpišeš kamorkoli, če svojega bonusa nisi izkoristil. Tisti, ki smo že študirali in izkoristili absolventa, manjka pa nam samo diploma, status na fakulteti ne moremo več dobit, saj nam ne pripada več. Ne vem kako je z višjimi šolami. Sem slišala, da so tudi tam začeli omejevat zadeve. Verjetno bo treba vzet status na zavodu
AccUseD | Gost | odg. 25.07.2014 @08:48 Prijavi neprimeren komentar

Za študijsko leto 2014/15.

41. člen (druge pravice in ugodnosti študentov)

(3) Pravice in ugodnosti iz statusa lahko študent uveljavlja največ 

tri leta, ne glede na to, ali je študiral redno ali izredno, razen v 

primerih, ki jih določa ta zakon. Kdor je bil že tri leta vpisan v 

študijski program visokega šolstva, se ne more vpisati v redni 

študij v višjem strokovnem izobraževanju.

Komentar:

- To pomeni, da se tisti študent, ki je že izkoristil tri leta 

statusa študenta na visokem šolstvu sicer lahko vpiše v višje 

šolstvo, vendar bo za študij moral plačati šolnino in tudi nima 

več možnosti koriščenja ugodnosti iz statusa študenta; 

- V kolikor se študent premisli po enem ali dveh letih 

visokega šolstva in se vpiše v višje šolstvo, ima nato vse 

pravice višješolskega študenta s pripadajočimi ugodnostmi iz 

naslova statusa študenta, vendar mora upati, da se bo uspel 

vpisati saj imajo pred njim prednost vsi tisti, ki se prvič 

vpisujejo v višje ali visoko izobraževanje. 

- Višješolski diplomanti se lahko, v kolikor niso že prej 

izkoristili leta v visokem šolstvu, redno vpišejo v visokošolski 

študij in uživajo vse ugodnosti statusa študenta.

Mogoče kdo ve kakšni so pogoji na izobraževanje odraslih?

noro! | Gost | odg. 25.07.2014 @10:17 Prijavi neprimeren komentar

Čakaj, ali to pomeni, da če izkoristiš možnost enega prepisa n enega ponavljanja, po treh koledarskih letih itak ne boš mogel več imeti statusa študenta???

GregorV | Gost | odg. 29.07.2014 @12:14 Prijavi neprimeren komentar

tudi mene zanima kako je s tem vpisom za status dijaka, namreč star sem 25 let in bi rad še eno leto imel status, vendar žal statusa študenta več ne morem imeti... kam se lahko vpišem?

Mimoidoči | Gost | odg. 04.08.2014 @16:53 Prijavi neprimeren komentar

http://www.svetovalnica.com/klepetalnica/viewtopic.php?t=6795

http://www.ff.uni-lj.si/1/Oddelki-in-studij/Dodiplomski-studij/Obvestila-in-navodila/Studentske-prosnje.aspx

http://www.ff.uni-lj.si/1/Oddelki-in-studij/Dodiplomski-studij/Obvestila-in-navodila/Studentske-prosnje.aspx

Vsem želim uspešno rešitev statusa

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.