VPIS ZA STATUS
pa še ena informacija... višje šole preverjajo, če si imel status na fakulteti že vsaj 3 leta, tako da ne pomaga označevat na prijavi, da ga tega statusa nisi izkoristil. Kolgico so letos dobili, ker je priredila podatke.
To ni čist tko...vem, ker delam na tem področju in vas mal strašijo :P
Vedo za podatke, če se vpišeš na isto univerzo, če se pa vpišeš na drugo univerzo, pa ne vedo. Torej, če si na UL, se vpiši nekam na UM ter obratno
Moj komentar zgoraj se nanaša na eVŠ...
Rožica - kar se eVŠ-ja tiče, naj bi imel podatke za 10 let nazaj. Vsaj tako mi je bilo rečeno na referatu Vem, da lani se je še dalo kar tako prepisovat
samo lani se še ni vpisalo prek eVŠ-ja.
Se je pa znanka vpisala na višjo, sedaj je absolventka. Pa je označila v prijavi, da ni imela statusa 3 leta... pa so ugotovili, da je vpisana že četrto leto in je niso sprejeli. Tako, da očitno imajo podatke, če jo do dobili pri laži.
Si prepričana, da se lahko vpišem na faks? Tudi, če sem pokoristia vse možnosti? Ker mi je rahlo čudno, da bi na višji šoli imeli dostop do podatkov, na faksu pa ne. Seveda, če se da bi bilo super. Sem pa rahlo skeptična glede vsega.
Mene pa zanima kako je letos na pomorski šoli v portorožu glede vpisa da dobim status.Morem osebno dol ali je možno tudi po pošti.Je vpis sploh še možen?
to tudi mene zanima.. ampak koliko sem slišala, je možen vpis po pošti.
klemen, a si kje mogoče zasledil do kdaj je možen vpis?
Pozdravljeni,
tudi jaz se zanimam kam, se vpisati za status, saj s temi novimi pravili, če enkrat ponavljaš nimaš statusa absolventa. Na višjo šolo sem bila že vpisana, nato pa opravila prepis na visoko, tako, da mi to ne pride v poštev. V kolikor sem zasledila je samoizobraževanje in izobraževanje ena in ista stvar, se pravi me zanima če še nisi star 26. let lahko še vedno delaš preko študentskega servisa. V Ljubljani sem zasledila izobraževanja odraslih na trgovski šoli, kjer je vpisnina 206€ in vsak izpit 45€, neko izobraževanje odraslih je tudi na SUAŠu in Cenetu Štuparju. Pa me zanima, v primeru, da ne hodiš te lahko izpišejo po nekem času? Prav tako sem pa zasledila maturitetni tečaj, pa me zanima ali so kakšne omejitve glede starosti pri vpisu ali kaj podobnnega, saj sem videla, da nekaj gimnazij to ponuja ali kdo kaj ve kako je s tem?
Lp
ja, ravno jaz gledam za na trgovsko, ki je 206€.
meni se bo iztekel absolventski staž (dodatno leto) in razmišljam da bi se vpisala na Trgovsko šolo. Mi je pa kolegica rekla da je vpisana v Landis-u , isto kot izobraževanje odraslih. ampak tam je mogla plačat prvi obrok šolnine. tako da nevem. je malo riskirano. te pa ne vržejo ven, če vidijo da ne delaš izpitov.
ja, ravno jaz gledam za na trgovsko, ki je 206€.
meni se bo iztekel absolventski staž (dodatno leto) in razmišljam da bi se vpisala na Trgovsko šolo. Mi je pa kolegica rekla da je vpisana v Landis-u , isto kot izobraževanje odraslih. ampak tam je mogla plačat prvi obrok šolnine. tako da nevem. je malo riskirano. te pa ne vržejo ven, če vidijo da ne delaš izpitov.
Jaz sedaj končujem z diplomo, izteka se mi tudi status absolventa(Univerza v MB). Vem, da v višjo šolo se nikamor ne morem vpisati, kakšne pa so možnosti, da se npr. vpišem v Univerzo v LJ v nek visokošolski program?
ima mogoče kdo informacije do kdaj je možen vpis na pomorsko šolo v portorožu za izobraževanje odraslih ali pa če kdo ve kje bi to informacijo dobil?
če koga zanima vpis za status - jaz sem se lani vpisala na Gimnazijo Franca Miklošiča, cena mislim da je bila okrog 125€.
Živjo jst sm se lani vpisala na Landis pa dobiš potrdila po pošti tko da ti dam dobiš sam pogodbo ki je pa ne smeš podpisat pa nazaj poslat če ne plačuješ šolnino.
Kaj pa maturitetni tečaj? S tem dobiš status dijaka, a je to isto kot status študenta (za bone pa napotenice pa to)?
Glede vpisa za status je na Cenetu Štuparju tako, da plačaš vpisnino in tri izpite, kar je blo lani 335 EUR. Je pa tako, da ne vpisujejo, če jim rečeš da si za status in si sam prej pogledaš kere programe majo pa se delaš, da hočeš eno od teh šol končat.
valery kok si dala za vpis?pa kako si do tega pršla,osebno al telefon,mail?hvala
Živjo, jaz sem se lani vpisala na trgovsko šolo, plačala 206€, brez kakršnih koli problemov, tam jim je blo itak jasno da smo vsi prišli samo zaradi statusa. Letos se imam namen spet vpisati ampak bi rajši kakšno cenejšo varianto, če ne bo nič drugega se bom verjetno spet na trgovsko. Ima kdo mogoče kakšne informacije za Koper?
Za vpis na Landis sem dala 177€ zvedla sem pa preko frendice in sm pol šla osebno tja in izpolnila vpisnico ...
Živjo. A lahko kda do link od te trgovske šole, kjer vpisujejo samo za status in je šolnina 206 evrov. Ali je recmo v mojem primeru ( opravljena gimnazijska matura, pavzer na faksu) lahko vpišem na izobraževanje odraslih ali je to samo za tiste ki so imeli poklicno maturo? Hvala za odgovor
Lep pozdrav! Zanima me, če se je kdo že uspel uspešno kam vpisati na kakšno srednjo šolo oz. izobraževanje odraslih? Ali lahko pove kam se je vpisal? V mojem primeru sem že pokoristil vsa 3 leta na fakulteti in sedaj pavziram, opravljeno imam klasično maturo. Hvala za odgovor