VPIS ZA STATUS
ann ko si se vpisala na gimnazijo Franca Miklošiča v kaj si se to vpisala maturitetni tečaj ali izobraževanje odraslih?
Kot sem površno prebral prejšne odgovore vidim, da se letos ni še nišče uspešno upisal za status. Tudi tisti trik z vpisom v MB če si prej hodil v LJ očitno nebo deloval ker vas bodo prej ali slej pogruntali ;-).
Mislil sem, da ta zakon še ni sprejet ampak očitno je. Bo pa zanimivo videti kaj se bo zgodilo na trgu dela z 1.10.2014. Delodajalci bodo očitno morali začeti zaposljevati! Ker študentje, ki študirajo redno nebodo mogli povsem zapolniti vseh delavnih mest, ki so jih do sedaj opravljali tisti, ki so bili fiktivno vpisani. Poleg tega je študentsko delo omejeno glede na število zaposljenih v podjetju in še plača mora biti vsaj 4,5€/h. Mislim, da marsi katerega direktorja čaka presenečenje ker si zakona ni prebral.
Jz sm sem poslal prijavo za visjo strokovno solo. Pa sm bil ze vec let vpisan v program v lj visokega solstva ter sm trenutno v eno visjo strokovno solo 1 leto. Nevem nekje sm slisal kec, da se lahko prepises iz visje strokovne sole ce si prvic vpisan ne glede na nov zakon. No dobil sem povabilo na vpis v sredo, sedaj pa ne vem, kak je dejansko to. Ce je dovoljeno al ne.
Ja samo trik je v tem, da v zakonu še vedno piše da ti pripada določeno število let statusa študenta. Se pravi samo da pogruntajo to in je konec...
Tako si jaz to predstavljam
Anka - vpisala sem se na maturitetni tečaj za odrasle. Plačaš okrog 125€, status imaš celo leto in s tem vse ugodnosti dijaka
Ma kdo mogoče kakšno informacijo, kak je z vpisi v Celju? Sam sem sicer absolvent, ampak mi status poteče 30.9.2014 (diplome še nisem dokončal) in bi tudi prav prišel status, tako da so bilo kakšne informacije več kot dobrodošle!
mene pa zanima če kdo mogoče ve do kdaj se bo še dalo vpisati na izobraževanje odraslih..koec avgusta imam namreč še dva izpita in bom šele v sredini meseca izvedela ali sem opravila ali ne..zato se bom lahko vpisala šele takrat..če se bo seveda še mogoče kam vpisat
nezaa - mislim, da se v izobraževanje odraslih vpisuje šele seštembra. Jaz sem se lani vpisala zadnji teden v septembru. Je pa res, da je proti koncu manj mest, ker se en kup folka vpiše zaradi statusa.
Pozdravljeni! Zanima me če se je letos že kdo vpisal zaradi statusa ker imam enak problem kot vsi ostali in me zanima kdo se je za leto 2014/2015 že vpisal za status in kje? informacija bi mi prišla zelo prav ker sem tudi sam eden tistih ki imajo izpite šele septembra?
Ann - kam si se pa vpisala na maturitetni tečaj za odrasle? Hvala!
Rada bi samo popravila Valerchy. Landis, kjer si lani lahko izvedel vpis za status (seveda si moral paziti, da nisi nazaj poslal podpisane pogodbe), sicer letos še vpisuje a je tu nova zanka! Prejmeš toliko potrdil kot jih potrebuješ a nič več ne vpisujejo v zdravstveni register, to so uvedli z letošnjim letom, kar pomeni, da nisi zdravstveno zavarovan. ne vem kaj je komu pomembno pri ohranjanju statusa, delo ali zdravstveno zavarovanje, vendar le kot opozorilo, pri landisu v kolikor ne misliš opravljat izpitov, torej mislim, da je tako, da če ne opraviš vsaj enega izpita te izbrišejo iz registra za zdravstveno zaarovanje. Malo se še pozanimajte kaj pa kako je s tem zavarovanjem še drugče in kaj so vam prioritete.
Kličem že en teden vsak dan na šolo v portorož zaradi vpisa na izobraževanje odraslih pa se mi ne oglašajo?je mogoče še prezgodaj za vpis al se nebo več dalo vpisat?
Jaz sem bil vpisan redno leta 2012 in izredno leta 2013 (oboje ULJ), se pravi več kot 10 let. Star sem 31 let. Se lahko vpišem na katero drugo univerzo v Mariboru/Gorici...
Če prav razumem me v EVŠ nimajo več v evidenci?
Gre se mi pa samo za delo preko študentskega servisa.
POPRAVEK: Leto vpisa 2002 in 2003
ravno govorila iz osebjem iz Landisa, kjer sem bila letos vpisana.
za to šolsko leto je šolnina poleg 177€ se takoj en izpit, ki ga moras enkrat do decembra it delat, da te imajo v evidenci, potem do marca plačat in opravljat se en izpit, in do junija se enega...
ce ne te izpišejo...
To pomeni, če se vpišem na Landis moram te izpite tudi opraviti. Ali samo opravljati in plačati?
Plačaš 200Eur za Landis. S tem ti pripada en brezplačen izpit. Izpit pišeš decembra. Ga podpišeš ali odpišeš pozitivino ni pa nujno. Plačaš 2 izpit 70EUR in ga opravlaš v marcu (velja isti postopek) in to je vse. Nisi izpisan in maš veljaven status do konec avgusta 2015. Skupni stroški: 270EUR
Lp.
Mi lahko kdo prosim razloži potek?
Šolnina za celotni program znaša 1.953,00 € , plačljiva je v mesečnih obrokih.
Ob vpisu v izobraževalni program se plača vpisnina, ki znaša 177,00 € in velja za tekoče šolsko leto.
V šolnino so vključena vsa predavanja, prvo opravljanje kolokvijev, prvo opravljanje izpitov, praktični pouk, interna gradiva, opravljanje zaključnega izpita ter vsi organizacijsko administrativni stroški.
V primeru samoizobraževanja se ob vpisu plača vpisnina 200 €, v katero je že vključeno opravljanje enega izpita, vse nadaljnje izpite slušatelj plača ob prijavi k izpitu.
Torej plačam samo 200€ in mi ni potrebno plačati šolnine ali kako je s tem
Živjo,
mene pa zanima, če se lahko vpišeš v izobraževanje za odrasle, če imaš še veljaven status. Da se recimo vpišeš v začetku septembra, status pa imaš veljaven do konca septembra?hvala, lp.
Pozdravljeni!
Tako kot vsi tukaj na forumu imam tudi jaz problem s statusom, namreč stara bom 26 let, tako da vpis v izobraževanje odraslih ne pride v poštev, zato me zanima, če na kateri srednji šoli vpisujejo v maturitetni tečaj, ne da te pri tem izpišejo ali težijo, da se ne vpisuješ samo zaradi statusa. Kakršen koli odgovor bi mi prišel zelo prav. Hvala