Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
ann | Gost | odg. 18.08.2014 @21:16 Prijavi neprimeren komentar

Katka - Gimnazija Franca Miklošiča

Gost - seveda se lahko vpišeš

ann | Gost | odg. 18.08.2014 @21:18 Prijavi neprimeren komentar

študentka - maturitetni tečaj ti ne bo nič pomagal. Vseeno je ali si vpisana v nek program za odrasle ali redno na mat. tečaj (oz. kakršenkoli redni program srednje šole) - po 26. letu ne moreš več opravljati del preko štud. servisa, nimaš zavarovanja,...

ann | Gost | odg. 18.08.2014 @21:23 Prijavi neprimeren komentar

Drago - če sem te prav razumela, si bil eno leto vpisan redno in eno leto izredno? V tem primeru se lahko vpišeš na fakulteto tudi, če te imajo v evidenci (redno se lahko enkrat prepišeš ali menjaš program, izredni študij mislim, da ni vštet). Vpiši se, zgubit nimaš kaj.

Če si imel status na fakulteti manj kot tri leta, se lahko vpišeš tudi na višjo šolo.

študentka | Gost | odg. 18.08.2014 @21:29 Prijavi neprimeren komentar

Na internetu in na strani študentskih servisov sem zasledila, da kot obiskovalec maturitetnega tečaja imaš status rednega dijaka in tako lahko delaš po 26. letu, vendar si moraš po 26. letu plačevati zavarovanje. ali se motim?

ann | Gost | odg. 18.08.2014 @21:45 Prijavi neprimeren komentar

študentka - za redni vpis se lahko vpišeš tudi v poklicni tečaj. Mi je pa novica, da lahko delaš po 26. letu, nova. Če dobiš kakšne informacije, mi javi Tudi sama grem proti številki 26 Se mi pa zdi, da te izpišejo, če ne hodiš na predavanja. Mislim pa, da študentskega servisa nihče ne  obveščal

gost | Gost | odg. 19.08.2014 @08:01 Prijavi neprimeren komentar

Živjo,

mene pa zanima, če se lahko vpišeš v izobraževanje za odrasle, če imaš še veljaven status. Da se recimo vpišeš v začetku septembra, status pa imaš veljaven do konca septembra?hvala, lp.

Skyline | Gost | odg. 19.08.2014 @11:02 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo. Tudi jaz sem v rahli dilemi, in me zanima kaj je najboljša opcija. Na UN programu sem se že enkrat prepisal, in imam tam še za dokončati diplomsko nalogo, kar mi to šolsko leto ne bo uspelo. Trenutno sem vpisan še v višjo šolo v velenju za status. Ali se lahko letos (za novo šolsko leto) še prepišem v katero drugo višjo šolo oz. imam še kakšno drugo možnost za študentski status, razen izrednega študija?

Hvala.

Drago | Gost | odg. 19.08.2014 @11:54 Prijavi neprimeren komentar

@Ann

Ja eno leto izredno in leto leto redno vendar na različne fakultete. Kot so mi rekli na svetovalnici se izredni študij enakovredno šteje kot redni.

Praviš, da nimam kaj za zgubit, v primeru da me vpišejo in naknadno ugotovijo da sem bil že 2x vpisan, ali mi lahko za nazaj naložijo davke in kaj podobnega za delo prek študentskega servisa?

marry | Gost | odg. 19.08.2014 @13:18 Prijavi neprimeren komentar

Živjo,
tudi sama imam problem s statusom. Mi lahko pomagate, na katero srednjo oziroma višjo šolo se lahko vpiše le zaradi statusa, najugodneje seveda

Prosim za pomoč!

marry | Gost | odg. 19.08.2014 @14:21 Prijavi neprimeren komentar

ann in anka:

kakšno izobrazbo pa imate? js sem gimnazijski maturant, a se lahko vseeno vpišem na maturitetni tečaj?

Ker kokr sm gledala, se menda "ne smem" ..

pepper | Gost | odg. 19.08.2014 @14:55 Prijavi neprimeren komentar

Lep pozdrav

Jaz sem bil vpisan eno leto na visoko šolo, naslednje leto pa na višjo. Zanima me če imam še eno možnost rednega vpisa v visoko ali višjo šolo?

hvala

marry | Gost | odg. 19.08.2014 @15:30 Prijavi neprimeren komentar

pepper a si bil vpisan samo za status? kam pa?

jaz sem bla zdej na UNI in letos pavziram, a je šansa, da grem na višjo oz visoko? Sem že tolk različnih stvari prebrala, da sploh ne vem več, kaj je možno...

ann | Gost | odg. 19.08.2014 @16:47 Prijavi neprimeren komentar

Drago – v najslabšem primeru te bodo obvestili, da ne izpolnjuješ pogojev. Na višji šoli je letos  dost folka preizkusilo srečo, pač niso bili sprejeti, po pošti pa so jim poslali, da jih pač ne bodo vpisali. Kako je s faksom pa ne vem.

Če si imel status samo dve leti, se brez problema vpišeš na višjo šolo (ta traja dve leti, imaš pa vse ugodnosti študenta).

Gost – brez problema se vpišeš. Jaz sem lani imela status absolventa, septembra pa sem se vpisala na srednjo šolo. Status mi je začel veljati v oktobru.

Marry – če se ne moreš vpisat na maturitetni tečaj, se vpiši na poklicni tečaj. Za redni vpis je rok 5. september (maturitetni ali poklicni tečaj). Če pa se imaš namen vpisati na izobraževanje odraslih, pa se vpišeš kasneje, kot vsi ostali Na višjih šolah pa na žalost preverjajo, če si imel status 3. leta ali več Drugače bi se tja tudi sama vpisala

katka90 | Gost | odg. 19.08.2014 @18:05 Prijavi neprimeren komentar

Pozdravljeni. Mene zaniam glede bpisa za status. Gimnazija Franca miklošiča- če se vpišeš v maturiteni tečaj-ali preverjajo potem prisotnost če te ni?

Kako je še drugje z vpisom za status? Na DOBA-i v Mariboru so mi rekli če se vpišeš za status in ne hodiš na predavnja in ne plačuješ šolnine te izterjajo. 

papikele | Gost | odg. 19.08.2014 @18:11 Prijavi neprimeren komentar

jaz nisem nikjer našel, da bi se nov zakon o študentskem delu sprejel. Dali so ga v javno obravnavo mislim pa da ni bil sprejt. (gledal sem na strani državnega zbora katere zakone so sprejeli)

ann | Gost | odg. 19.08.2014 @20:57 Prijavi neprimeren komentar

papikele - ZVIS še ni bil sprejet. Edino višješolski zakon so spremenili nekje v novembru, če se ne motim (zato se na višjo ne moreš vpisat, če si bil 3 leta na fakulteti - to drži 100%). Visokošolski in višješolski zakon sta ločena.

Je pa že nekaj časa v zakonu, da lahko enkrat ali ponavljaš ali prepišeš ali vpišeš absolventa (vsako leto zaostrujejo zadeve). To se je v prejšnjih letih lahko izkoriščalo, ker nihče ni preverjal. Si bil vpisan na eni univerzi, potem pa si se prepisal na drugo - to se je lado zaradi slabo vodene evidence, ki pa je po novem skupna.

Torej, če povzamem: zakon je še vedno enak, novost je le boljša evidenca, ki ne dopušča izkoriščanje zakona. Kar ima po eni strani tudi svoje pluse. 

Ali bo ZVIS sprejet, pa bo verjetno odvisno od nove vlade. Če bo oz. ko bo sprejet, bo ukinjen tudi izredni študij.

gost | Gost | odg. 19.08.2014 @21:34 Prijavi neprimeren komentar

Živjo, ali kdo slučajno ve kako je letos z vpisom na trgovsko v Ljubljani?

Legolas | Gost | odg. 19.08.2014 @21:45 Prijavi neprimeren komentar

Probejte se vpisat v Geoss Litija.. js sm dau lansko leto 200€ za vpis s tem da so me nekje sredi leta kontaktirali da morm še seminarsko nardit čene te "kao vržejo vn".. itaq da se jim je šlo samo še za dodatnih 70€ za izpit.. tko bom reku če delate skozi vso leto je to "plunc v morje".. kako je letos ne vem ampak probajte poklicat =)

meta | Gost | odg. 20.08.2014 @08:24 Prijavi neprimeren komentar

Živjo, a se je kdo mogoče vpisoval na isto šolo (npr. trgovska -izobraževanje odraslih) dvakrat...je to možno oz. neomejeno (pač do 26ga leta)? hvala za odgovor

milaaa | Gost | odg. 20.08.2014 @08:51 Prijavi neprimeren komentar

zanima me ali je na to GEOSS Litija šolo potrebno redno obiskovati predavanja; ali se samo vpišeš - plačaš vpisnino in je to to? a status pridobiš s 1.10.2014 ali s 1.9.2014???

Hvala za odg.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.