VPIS ZA STATUS
Vprašaj vedeževalca Danny-a, on ima odgovor na vse tvoje tegobe!
Mislil sem ali bi potem imel dva statusa?Sattus nujno rabim za delo drugo leto...
Upam da čim prej državi zmanjka denarja in zapre ene par faksou!!
Prepovedati bi morali vpise "zgolj za status", oziroma obdavčiti te frajerje, ker itak druge koristi ni od njih.
tina zakaj pa sedaj to? pač folk želi delati. to je pa to. al v čem je problem. absulvent se mi izteka, diploma je pred vrati, zagovor čez 10 dni. potem je konec s statusom, šihta pa ni. se pravi naj raje sedim doma in se smilim samemu sebi? ti ne rabiš delati, oče in mamica ti vse uredita. eni pa moramo vse postoriti sami, sam svoje sreče kovač.
Dečko, če nebi bilo takih jokic kot si ti, ki se zanašajo na status, potem tut na zavodu nebi bilo toliko brezposelnih... vendar ne... vi fejkerji jim odžirate kruh, namesto da bi s to svojo oh in sploh diplomo probali bit konkurenčni na trgu delovne sile. 2otroka sem spravila na svet, prej se zaposlila, umes dokončala magisterij, tako da ne sodi drugih po sebi.
P.S.: Ali si študiral 4leta+, zato da boš do 30leta delal kot poceni ničvredna študentska delovna sila?
bobi a mi mogoče zaupaš na katero "smer" si se prijavil pa pri kateri gospe si to zrital al si šel sam v tajništvo pa reku rabam status evo vam 160€ evroun in to je to al kaj
Teodor, ti se kar vpiši še na srednjo šolo. Razlogov je več:
1) FRI ni ravno radodaren glede pogojnih vpisov (tako slišim)
2) tudi če ti odobrijo in si zraven vpisan še v srednjo šolo, nihče tega ne bo vedel, ker živimo v banana republiki. Danes je bilo v Žurnalu, da enotna evidenca vpisa še ne bo delovala letos (2012/13)
3) tudi če bi vedeli, se vsem jebe, ker - zopet - živimo v banana republiki. Lobiji imajo od tega korist in to je tudi razlog, zakaj nočejo urediti stvari na tem področju. Veliko denarja se obrača s tem, koristi pa imajo vsi, od delodajalcev, do politikov, ki imajo prste v marmeladi. Skratka, ne boj se za kakršnokoli nepravilnost, ker se vsem totalno in absolutno jebe, zato ne vem, zakaj bi si ti s tem belil lase.
4) in tudi če bi te dobili (v nekih nepredstavljivih sanjah), ja kaj bodo pa naredili? Sej ti nič ne morejo! A kje piše, da ne smeš biti vpisan hkrati v SŠ in na fax. Pa sej imamo afriške zakone, zato ti ga lahko samo popušijo.
Tina sej nedelajo vsi preko študenta za drobiž.. jaz kot programer imam urno postavko od 7 do 15€.. poleg sem pa pridobil ogromno izkušenj + referenc
in tina kdaj je bilo to? v prejšnjem tisočletju? če še nisi opazila, so se stvari malo spremenile od časov Titove vladavine. In mogoče si imela srečo in imaš tisto službo še danes, mnogi nimajo te sreče, zato ne teži folku, ki se znajdejo po svoje, ker pomagal jim ne bo noben drug, še posebej pa ne TI.
Tale tema je tipičen dokaz, da izobrazba niti slučajno ne pomeni tudi inteligence...
Eno vprašanje: Sem dijak ki ni naredil mature (1 predmet) pa rabim status, zdej kaj je treba narest da ga dobim, tečaj je pa baje za vse predmete pa še obiskovat bo treba + je omejitev pa nočem odžirat mest
mah pusti ti njo, naj govori kot želi. če je ona delala poceni študentska dela pa jih naj kar. tudi jaz delam kot programer in je urna postavka od 7-15€. plus vse ostalo kot si rekel, reference so važne. aaa ja greš samo tja daš 160€ in je to to, simple kot pasulj. program, ki so ga pa imeli razpisanega pa je bil samo program trgovec. samo da dobiš status da delaš pa si na konju
Tina, Zavod ni poln brezposelnih zaradi poceni študentske delovne sile, temveč zaradi tajkunov, ki so izropali to državo do konca, hkrati se pa še vsem smejijo, ker vedo, da jim nihče nič morejo - ker so sami spisali zakone, njihove lutke (politiki) so jih pa samo implementirali (za primerno provizijo, seveda)
notty
najlepša hvala za dober in izčrpen odgovor!
Kdo ve ali z statusom odrasle izobraževalne osebe lahko prejemaš družinsko pokojnino?
@jure
tale tema morda res ne povezuje izobrazbe z inteligenco, vsekakor pa odraža družbeno stanje duha, za katerega pa prisotni na tem forumu vsekakor niso odgovorni, saj poskušajo le preživeti ... in to kljub takšnemu družbenemu stanju duha.
@timo
Da, nič bat. Preverjeno! Imam kolega, ki je fiktivno vpisan v SŠ (že drugič na isti šoli, samo program je zamenjal), pa že vsa leta prejema družinsko pokojnino. 100% brez skrbi.