VPIS ZA STATUS
Mene zanima zdele konkretno KAM se naj vpišem? a se je kdo za letos že vpiso kam?
Mene zanima zdele konkretno KAM se naj vpišem? a se je kdo za letos že vpiso kam?
oj mene samo zanima če je kdo dobil vezo iz kopra, ker jza kličem v koper že tri dni,in se mi noben ne oglasi
lp in hvala
oj mene samo zanima če je kdo dobil vezo iz kopra, ker jza kličem v koper že tri dni,in se mi noben ne oglasi
lp in hvala
glede geossa litija, ki nekateri tukaj gor sprašujete...preko tega foruma sem zvedel za geoss, sem klical tja in rekel da se vpisujem samo zaradi statusa, gospodična na drugi strani je bila sicer malo nezadovoljna, ker sem ji omenil, da se vpisujem izključno samo zaradi statusa, ampak je rekla da je možno. potem sem moral poslati po emailu spričevala iz gimnazije in potrdilo o opravljeni maturi. čez nekaj dni sem se šel tja vpisat, kjer sem najprej podpisal obrazec, da se lahko na geoss vpišem samo enkrat (in še ostalih nekaj obrazcev), plačal sem 200 eur in sem dobil status. po pol leta so me poklicali in me vprašali, če imam narediti sploh kakšen izpit, rekel sem jim, da ne in so me izpisali, ampak zdravstveno zavarovanje in status za delo preko študenta pa so mi pustili odprto vse leto (do konca avgusta 2014)...tako je bilo za leto 2013/14, za letos pa ne vem, kako bo...
drugače pa tudi mene zanima, kako je letos s tem vpisom, rabil bi status še za eno leto 8trenutno sem star 25)...sem prebral, da za trgovsko šolo ne komplicirajo, pa me zanima, če je to ta trgovska iz ljubljane?
hvala za odgovor...
pa če se je komu letos že uspelo vpisat, bi bil hvaležen, če bi povedal kam in kako se je vpisal, hvala!
berem tale forum že par dni in mi ni jasno zakaj vsak bedak posebaj vpraša kam se naj vpiše za status..
mal forum poglejte, če se bo komu uspel vpisat bo pa najbrš v primeru če bo želel delit to tud napisu tuki..
kdo ve kam se letos vpisat za status?
a se je moče letos kdo že kam vpisu? po možnosti nad 26. letom? help
Po 26 letu ni več mogoče delat prek študentskega servisa z vpisom na izobraževanje odraslih.
Če vas zanima, na SEPŠ Koper so mi rekli da letos niso dobili mest za razpisat, mogoče bo kaj po 15. septembru. Tako da niti ne hodite spraševat.
Zgleda je minister nekaj spremenil letos, povsod se zahteva da delaš ali vsaj plačaš neko minimalno število izpitov
v Koper se že lani ni šlo vpisat... preverjeno
Danes je potekal vpis na Srednji medijski in grafični šoli. Do 11 ure so bila že vsa mesta zasedena.
Mene pa zanima, kaj boste storili tisti, ki boste ali ste že letos stari 26. let... na izobraževanje za odrasle in na srednje šole se ne moremo več vpisati, vpis na višje in visoke šole pa se je s 6. dec. 2013 poenotil. So še kakšne variante kako do statusa?
mimika - sem v isti situaciji kot ti. Mislim, da ne bo šlo drugače kot pa se vpisat izredno na kakšno višjo šolo ali pa na zavod.
Ja se mi je zdel da je nekak tak... Ja tudi jaz sem razmišljala, da bo najboljše da grem na socialno oz. zavod. Izredno pa ne vem če se najbolj splača... bi mogla potem res veliko delat.
mimika - razmišljam enako po mojem se bol splača it na socialno. Lani je bla neka višja, kjer si plačal 350€ vpisnine, šolnine pa nisi plačeval. Letos pa ne vem če še gre. V takšnem primeru še plačam, drugače se res ne splača.
Js sem danes klicala na več višjih šol... in edino v Velenju mi je ponudla to možnost za 350 evrov.. jaz plčaam vpisnino 350 evrov... pol ti pa oni kao naprej položnice pošiljajo... ampak če vidjo že po prvem mescu da nič ne hodiš... ti jih ne pošiljajo... status maš pa vseen.. sam ne vem če je to ziher.. ker se v bistvu ti z njimi na štiri oči zmeniš da plačaš sam 350... skrbi me da me ne bi potem kej s temi položncami obremenjeval...
jaz sem poklicala v koper na srednjo tehniško in so mi dali tale naslov vpis@sts.si to je izobraževanje odraslih in vpisi so septembra,ne vem pa če se to splača,kakšni so pogoji,a je treba plačat tud šolnino pa vse izpite,da obdržiš status? Bi bla hvlažena,če mi to kdo pove prosim.
Jaz sem bila lani vpisana na STŠ Koper. Vpisnina okrog 80 EUR, nobenih izpitov. Sem v mail napisala, da bi se vpisala samo za status. Dobila nazaj povratno inf. kdaj je vpis in kaj potrebujem za vpis in to je bilo vse.