VPIS ZA STATUS
Mene pa zanima sam status, ne vpis za status in sicer, moja situacija je sledeča: Vpisana sem na univerzitetni program (redno), kjer imam za dokončati še 3.letnik in na višjo šolo (izredno), kjer imam za dokončati še 2.letnik. Torej oba študija sem obiskovala in delala izpite itd., a ne istočasno-nekako izmenična leta. Torej bi me čakalo še 2 leti študija in letos sem nameravala zaključiti višjo šolo. Do sedaj je bilo tako, da bi mi ob tem pripadal tudi status študenta pri obeh študijih, torej tudi še 2 leti, ki ga koristim predvsem za delo nekje 3x na teden, saj se sama preživljam,
Sedaj pa še to: stara sem 27 in sem pred tem že menjala študij, torej bila vpisana tudi drugam.
Vprašanje: [b]Ali ta sprememba zakona pomeni, da kar naenkrat za 2.letnik višje in 3.letnik UNI programa ne dobim več statusa študenta??[/b]
Zanima me le status med dokončanjem obeh mojih študijev, ne vpis za status. Iskreno se zahvaljujem vsakemu, ki bi mi znal odgovoriti!
Če koga zanima..samo za status sem se vpisala na LANDIS, samoizobraževanje. Plačaš 200 eur, in moraš na tri izpite. Enega do decembra, enega do marca in enega junija (nekaj takega). Izpite moraš opraviti. Prvi je že vključen v ceno, druga dva plačaš po 70eur. se pravi te v vse skupaj pride 340€. Dobiš pa takoj potrdila o šolanju brez problema. Sem šla pa osebno tja in jim povedala, da se vpisujem le za status.
Se jim pa hitro polnijo mesta, tako da tisti ki mislite, pejte čimprej, ker letos je bolj kriza z vpisi samo za status.
Imam pa pod 26 let.
zanima me a vpis na višjo šteje kot prepis med univerzami al so višje pa srednje šole razred zase?
Do kdaj ti pa velja status če se vpišeš na Landis?
če se vpišeš na landis maš status dijaka al študenta?
A kdo ve, kako je pa z izobraževanjem na daljavo? A se dobi status?
Če se vpišeš na LANDIS imaš status dijaka (ergo nema študentskih bonov, ampak ne smemo bit preveč požrešni ), status ti pa velja do 31.8.2015 (torej mesec manj kot na faksu).
Lp
rea sam še eno vprašanje.. katero smer al nima veze pa za status dijaka valda pripada subvencija in zavarovanje.. ni bonov ni panike
Za smer pomoje nima veze,tm kjer je še frej, jz sm šla na ekonomskega tehnika. Zavarovanje in vse ostale ugodnosti ti pa pripadajo kot dijaku, vsaj tako so mi rekli na landisu..
Rea...in kaj ti piše na potrdilu o vpisu?...a je to mogoče izobraževanje odraslih ali redno izobraževanje?
gre za izobraževanje odraslih.
Napisala si:
"Izpite moraš opraviti".
Kdo bo opravil izpite če niti na predavnja ne hodiš?
Napisala sem, da gre za SAMOIZOBRAŽEVANJE, tu ne hodiš na predavanja in jih tudi ne plačaš. Na netu imaš skripte za vse predmete, izberes si kateregakoli (lahko strokovne, lahko pa splošne ala slo, mat, ang), jaz imam opravljeno splošno gim in so mi tam rekli, da ne bi smel bit problem opraviti izpitov, ker so relativno lahki.
In če ne opravim npr slovenščine na poklicni ravni, potem grem pa direktno na zavod iskat službo v proizvodnji (ni žaljivka, vendar mislim da toliko sem pa le odnesla iz gimnazije)
Danes imate info sestanek za vpis na trgovski, bo kdo šel?
@Maja, a pol se danes še nebo dalo vpisat, k je samo sestanek?? Jaz semi mislu it pogledat in se vpisat, če nebo predolg trajal, drugač grem rajš drgam
V pomurju zgleda stanje zelo slabo. Na gfml baje letos preverjajo prisotnost in vpis samo za status ni možen (potrjeno tudi z strani dveh ki sta lani imela tako urejen status), na kmetijski je vse polno. Ljudska univerza v GR še čakam na odgovor, vendar je tudi v primeru pozitivnega vpisnina 300€ (kar se mi zdi kr dosti...) Če ima kdo kako informacijo/predlog za kak cenejši status v pomurju (ali štajerska) bi bil zelo hvaležen.
kdo ve kšna je situacija na pomorski šoli v portorožu,na telefonsko številko svetovalne službe se mi nihšče ne oglaša.ve kdo do kdaj je možen vpis na izobraževanje odraslih?
V portorozu sem jaz bil osebno ob 8.30 in so mi rekli da danes nimajo casa za vpis in da naj preidem jutri oziroma naj poklicem.
mi lahko prosim poveste katera šola je to v portorožu? za gimnazijo Franca miklošiča v Ljutomeru pa se ne da vpisat zarad statusa? ker lansko leto nas je bilo enih 200 in so vse vpisali. sem klicala tja, pa se ne noben ni oglasil. ima kdo kaj več informacij?