Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
mazda | Gost | odg. 01.09.2014 @11:19 Prijavi neprimeren komentar

jaz sem klical na gfml pa je rekla da letos 0 zaradi preverjanja... lahko pa še probaš

siva | Gost | odg. 01.09.2014 @11:42 Prijavi neprimeren komentar

haj, če se vpišem na Ladnis samo zaradi statusa in plačam teh 170-200 erurov, zakaj bi potem morala narediti še 3 izpite, saj gre za samoizobraževanje

in konec koncev se lahko premisliš in  nehaš "hoditi" v šolo, ali ti bodo potem tudi denar za vpis vrnili???'

laxs | Gost | odg. 01.09.2014 @12:37 Prijavi neprimeren komentar

siva, po mojem mnenju je glavni namen tistih izpitov z doplačilom to da bi šola še malo pokasirala in nič drugega. ampak glede na to da so časi vpisov za par evrov minili je to še vedno dosti ugodna, pa tudi skoraj še edina opcija (že samo samoplačniško zavarovanje po novem stane 50 evrov na mesec).

sonce12 | Gost | odg. 01.09.2014 @12:59 Prijavi neprimeren komentar

No pa tud, če greš na Landis in vplačaš vpisnino in en izpit za 70 evrov, pa tud nemore bit tolk težko, da nebi naredu enega izpita ??

milaaa | Gost | odg. 01.09.2014 @13:24 Prijavi neprimeren komentar

a bi mi kdo znal povedati za izobrazevanje odraslih - Šolski center v Kranju ? Ali na IC geoss ? rekli so da je vpisnina nad 1000 e, prvi obrok seveda 200e ..zanima me če potem nehaš plačevati položnice za druge obroke ali je to sploh možno da nimaš potem kakpnih težav ali te enostavno samo izpišejo ? 

mery | Gost | odg. 01.09.2014 @13:30 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo!

Se je kdo poskušal vpisat na kako višjo strokovno šolo??Danes so odprli prijave (potekajo do 5.9.)

Meni je uspelo, zdaj pa ne vem kaj točno sledi. Do zdaj sem bila vpisana na univ.program, torej se na višjo šolo vpisujem prvič. To naj bi nam še pripadalo ane?

Maja | Gost | odg. 01.09.2014 @13:38 Prijavi neprimeren komentar

@sonce12, danes je bil samo info, smo dobili položnice in mapce z vpisno dokumentacijo, če slučajno nisi šel pogledat.. vpis je čez par dni bil je pa tak naval, okoli 300 folka ziher, lani ni blo tolko 

abc | Gost | odg. 01.09.2014 @14:14 Prijavi neprimeren komentar

@Maja: Bodo te papirje še delili ob vpisu oz. ali je treba plačati vpisnino pred vpisom?

sonce12 | Gost | odg. 01.09.2014 @14:19 Prijavi neprimeren komentar

@Maja: Sem bil, pa saj ni bilo take panike, saj je šlo hiter skoz, sam nismo vsi dobil položnice, jo morm najdt nekje na spletu je reku, sam na njihovi spletni stani nisem nič najdu.

@abc : prej je treba plačat vpisnino in tja pridet z plačano položnico

laxs | Gost | odg. 01.09.2014 @14:21 Prijavi neprimeren komentar

@mery, letos stopi v veljavo novo pravilo, po katerem to ni več mogoče (copy-pastam z neke druge strani):

Kdor je bil že tri leta vpisan v študijski program visokega šolstva, se ne more vpisati v redni študij v višjem strokovnem izobraževanju.

To pomeni, da se tisti študent, ki je že izkoristil tri leta statusa študenta v visokem šolstvu  sicer lahko vpiše v višje šolstvo, vendar bo za študij moral plačati šolnino in tudi nima več pravice do ugodnosti iz statusa rednega študenta; v kolikor se za prepis v višjo šolo odloči po enem ali dveh letih visokega šolstva (pred izrabo vseh treh let) sicer ima vse pravice rednega višješolskega študenta, vendar mora upati, da se bo uspel vpisati, saj imajo pred njim za redni vpis prednost vsi tisti, ki se prvič vpisujejo v terciarno izobraževanje. Višješolski diplomanti se lahko, v kolikor niso že prej izkoristili leta v visokem šolstvu, redno vpišejo v visokošolski študij in koristijo vse pravice iz statusa študenta.

Meni samo to ni jasno, zakaj se diplomanti visokih šol ne morejo več redno vpisati na višje, višješolski diplomanti pa se lahko še vedno brez problema vpišejo na univerzo. To ni pošteno.

picipoki | Gost | odg. 01.09.2014 @14:23 Prijavi neprimeren komentar

To za Landis je samo kot izobraževanje odraslih kajne? Torej 26 oz. starejši to ne morejo ali imajo še kaj? Mogoče kdo ve, kaj dejansko lahko naredijo 26-letniki?

mery | Gost | odg. 01.09.2014 @14:29 Prijavi neprimeren komentar

@laxs FUL HVALA ZA TO INFORMACIJO!!! na žalost se ne motiš,sm zdle naokol poklicala in je res katatsrofa,sej nmorm vrjet,ko že mislim da sm najdla najbolj ugodno rešitev ugotovim da so vse spremneili. res ni fer,se čist strinjam s tabo...sam na žalost nč nmormo.

ostane mi samo še izobraževanje odraslih? pa tud to vsako leto dražijo...vrjetno bom tud js šla na Landis.

mery | Gost | odg. 01.09.2014 @14:36 Prijavi neprimeren komentar

Ima mogoče kdo izkušnje z vpisom na gradbeno v Lj.? (SGGO&Scaron

Sem slišala da tudi oni vpisujejo samo za status, ne vem pa kaka je cena.... mogoče kdo ve če je ceneje kot na landisu (ki znaša okoli 340eur)?

007 | Gost | odg. 01.09.2014 @14:38 Prijavi neprimeren komentar

je potrebno poleg plačane položnice in potrdil (matura, ocene itd.), prinest še kakšen izpolnjen obrazec ali je to vse?

007 | Gost | odg. 01.09.2014 @14:40 Prijavi neprimeren komentar

"je potrebno poleg plačane položnice in potrdil (matura, ocene itd.), prinest še kakšen izpolnjen obrazec ali je to vse?"

zanima me za trgovsko...

newem | Gost | odg. 01.09.2014 @14:54 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo!

Mene pa zanima vpis izkljucno zaradi ohrambe dodatnega zavarovanja, nimam nobene potrebe po studentskem delu ali bonih ipd.

Sem gim maturant, torej lahko to dosezem pri vsakem vpisu za izobrazevanje za odrasle? Predvsem me Celjska regija zanima.

Maja | Gost | odg. 01.09.2014 @14:59 Prijavi neprimeren komentar

@007 za trgovsko - rojstni list (kopija), original + kopije spričeval 3. in 4. letnika (po možnosti še mature, pa še za vsak slučaj od končane OŠ haha) ker je kr nekaj bluzil danes, lani vem da sem dala samo od mature pa je bilo ok, letos je pa rekel da to ni ok da je treba še 3+4 letnik.. wtf res..

poleg tega pa moraš še izpolnit te liste ki smo jih danes dobili pa prinest..

blaženko | Gost | odg. 01.09.2014 @15:14 Prijavi neprimeren komentar

@maja...ti, ki si bila že lansko leto vpisana, a te vržejo ven, če ne greš na noben izpit?

sonce12 | Gost | odg. 01.09.2014 @15:17 Prijavi neprimeren komentar

@Maja:: Mogoče veš kje na spletni stani najdeš položnico od srednje trgovske šole, da lahko plačaš, jaz nikjer ne najdem, niti TRR računa ???

@mery : Jaz sem nekaj let nazaj tam končal šolanje, in se hotel potem vpisati v izobraževanje odraslih, tudi osebno poznal nekja ljudi, ki so tam delali, pa sem povedal, da bi se vpisal samo za status, pa je bilo njih bolj strah kot mene, kompliciral so na polno, da to se ne sme in da jih bo dobila inšpekcija in podobno. Kako je sedaj nevem,ampka bolš da se vpišeš na triletno poklicno šolo, tam je vse po kavbojsko in naredi res čisto vsak, k ima pet minut časa tudi če moraš narediti kakšen izpit je na ravni osnovne šole.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.