VPIS ZA STATUS
Edc kranj je vpisoval za okoli 350eur si se lahko na višjo šolo vpisal še lansko leto, kako pa je letos pa nevem ali vpisujejo najbolje da se pozanimate
@didi
Pa si moral hoditi na predavanja/vaje ali ni bilo potrebno?
nisi rabu hodt, sam kokr vem so rekl da te izpišejo januarja če jih grejo pregledovat oz da se zaščitjo, pr ns na faxu se jih je dost odločl za to vrjanto k so zgubil status niso pa hotl dijaški met in tud če so jih izpisal so še zmer loh koristl use iz statusa zavarovanje, delo, boni itd do konca leta študijskega...če je pa še letos tko pa nevem
Uf to bi blo ful fajn, d ti ostanejo ugodnosti, predvsem zaradi dela prek študenca, ostalo mi ni tako pomembno. Torej plačaš sam to vpisnino (350&euro, kasneje tiste obroke ti ni treba? Če bi hotla njih kontaktirat jih direktno vprašam, al sm raje tiho? Sori za tok vprašanj, ampak mi je res nujno.
maja...če dobiš kake informacije, bi te prosila, da sporočiš, ker tudi mene zanima kako in kaj?
hvala
Sm najdla, da so se lani tako vpisali ja in so jih januarja izpisal, ampak nej bi jim ostal status oz. pravice, torej so lahko delali do konca. Sm pa našla tudi tole: http://www.delo.si/zgodbe/ozadja/kontrolna-tocka_110.html ...ne vem kaj pa kako zdej =/
@Maja
js nebi bla direktna raj ker vem da so sošolki rekl da pa žou negre če je samo za status k jim je kr direkt rekla in nakladal da se more hodt na predavanja da jo bojo drgač vrglitd. Sj povsod je tko da če omenš besedo status ni dobr tud na suašu in trgovski rečejo da tega pa ne delajo da so resna šola itd. pa usi vemo da delajo
Na suašu torej vpisujejo za status? Sem že nekajkrat klical pa se mi noben ne oglasi.
Lani je bila ena kolegica vpisana pa je imela status in to je blo to. Nič niso težili. Nevem pa kako je letos.
Verjetno bo če piše da se vpis zače po 15.9 lani so bli tudi okol tega datuma, ja po telefonu ne daje noben rad neki informacije spremlite stran njihovo
poweeeeer@gmail.com
Vse info na mail, status za 110eur.
Imam prijavnico za trgovsko LJ, ker se ne mislim vpisat, ce koga zanima...
sam informativno za tiste, ki bi se radi vpisali izredno na višjo šolo. Po novem zakonu se redno itak ne moremo vpisat, izredno pa se lahko - samo tudi, če se vpišemo izredno in smo že tri leta imeli status na faksu, ne moremo več koristit študentskih ugodnosti (zavarovanje, študentsko delo...). Sem se hotla vpisat izredno, pa so mi povedali novico jooj zavod here i come...
@d252
A si sigurna? Kako to? Vem, da nimaš nekih ugodnosti ala boni in to, ampak študentsko delo pa lahko, al je to res? =/
Ojla, a bi mi lahko tole posredoval po mailu: semgost@gmail.com
@mark
Ojla, a bi mi lahko tole posredoval po mailu: semgost@gmail.com
d252 al pa gdorkoli drug, a ni tko da ne dobiš statusa na višji, če si ga NA VIŠJI že imel 3 leta redno ali izredno, plus ne moreš se redno na višjo vpisat če si mel že 3 leta status na visoki ali UNI?
Ampak ni mi pa jasno še neki druzga... js grem letos v 2.letnik na višji in vprašala sm jih kaj je razlika med temi k majo in nimajo statusa, a kdor ga ne bo mel, ne dobi potrdila? In so mi rekli da vsi dobimo enaka potrdila... torej kje je fora... v ŠS te pa tud vpišejo s potrdilom brez problemov, kje se torej vidi to da ni statusa???
Maja - jaz se nisem vpisala, ker ne moreš več koristit ugodnosti študenta. Sem našla eno ugodno varjaanto, samo nima veze, ker sem bila vpisana na faks, manjka mi samo diploma
petra če greš v 2. letnik ni problema. Če si se vpisala lani pomeni, da si vpisana pod starimi pogoji. Tisti, ki bi se letos vpisali prvo leto - pa čeprav izredno, ne moremo koristiti nobenih ugodnosti, če smo bili na fakulteti 3. leta ali več
mene tudi nekaj zanima - vpisala sem se na landis kjer je pogoj da te ne izpišejo opravljanje treh izpitov. prvega moraš opraviti do decembra, drugega spomladi, tretjega pa do junija. recimo da na junijskega ne greš ker hočeš prišparati tistih 70 € kolikor stane izpit - a je res to da ti potem tudi čez poletje ostane status kot nekateri pravite, ali je možno da ob izpisu iz šole v istem hipu izgubiš zavarovanje (to je namreč napisal nekdo par strani nazaj). a se splača tvegati ali je bolje iti še na tisti tretji izpit?