VPIS ZA STATUS
Samo še eno kratko vprašanje.Napisano je da na vpisu rabim <<spričevalo zadnjega letnika, spričevalo o končani maturi in potrdilo o maturi>>spričevalo o zadnjem letniku imam prav takospričevalo o končani maturi.Kakšno je to potrdilo o maturi?
čaki, zdej si pa tako čudno napisal, da sploh ne vem, kja hočeš (s temi znaki si me čist zmedu in brez presledkov). Ampak mislim, da vem, kam pes taco moli - jz sm dal preprosto celotno maturitetno spričevalo. Saj je še iz dveh delov, ne? Prvi del je prepognjen A3 format, drugi del je pa A4, kjer so napisane ocene. Pa to je to. Drugega ne more bit.
Ja, po moje bo kar tak ... Na potrdilu piše "Potrdilo", na spričevalu so pa navedene ocen.
Zaradi ljudi, ki se vpisujejo na višje šole zaradi statusa, se letos ne morem vpisati na višjo šolo, na katero sem si že dolgo želela. Maturo sem namreč naredila šele v drugem roku, zato bi se morala vpisati 10. septembra, pa je bilo to nemogoče že pet minut po odprtju prijav. Zdaj pa berem ta forum in se čudim. A to pomeni, da bodo učilnice napol prazne, jaz pa ne bom mogla hoditi v šolo, ker bi nekdo rad delal preko študentskega servisa? Come on... Vem, da je sistem skregan z zdravo pametjo, mladi ne dobijo službe, pa morajo delati preko študentskih servisov. Ampak, ker je vam težko odšteti 100e za vpis v srednjo šolo, moram jaz eno leto sedeti doma in čakati naslednje šolsko leto, da se bom končno lahko vpisala v višjo šolo in študirala tisto, kar si želim. F*** off! Z veseljem bi to leto delala, a zame delo prek študenta skorajda ne pride v poštev. Celo poletje sem si poskušala najti delo preko študentskega servisa, pa zaradi okvare hrbtenice zelo težko najdem delo, ki bi ga lahko opravljala, pa še to je ponavadi kratkotrajno - dan ali dva. Sem pa opazila, da ponudba del le ni tako velika, kot je povpraševanje, in kaj kmalu se zna zgoditi, da ne bom edina, ki bo doma gledala v zrak kljub statusu študenta (oz. kupljenega statusa dijakinje).
Upam, da vam bo teknilo kosilo na študentske bone.
lil bee, te čist razumem, da si razočarana, ampak najbrž ne pričakuješ - če sem malce groba -, da je komu mar za tvoje težave? Tudi tebi je najbrž vseeno, zakaj se morajo množice fiktivcev vpisovati v srednje/višje šole. Tega zagotovo ne počnejo zato, da bi potunkali ljudi, kot si ti. Gre preprosto za preživetje. Zakaj je pa tako, kot je, pa odgovora ni iskati na tem forumu, temveč bo za to dovolj že bežen pogled v medije. Žal. Upam, da ti uspe spomladi. Kar se pa dela tiče, dobiš job takoj kot telefonska anketarka.
@timo
čaki, zdej sm se spomnu ... sej kolkr vem, je družinska pokojnina vezana na šolanje. Se pravi jo dobivaš ravno dokler se šolaš in jo izgubiš, ko izgubiš status. Sem skoraj prepričan, da je tako - sm se zdej spomnu še ene par primerov, ki so bili v taki situaciji.
hei, jaz mam naret 4. letnik gimnazije ne pa mature, in obupano iščem status, ker začnem z oktobrom delat...a se lahko vseeno vpišem v to šolo v Gornji Radgoni???
sem klicala v gornjo radgono in mi je zenska rekla da je vpisnina 160€ pa da vpis traja do konec septembra.
in kaj je zdej s to gornjo radgono, a je treba gor it a se da to prek pošte/maila/telefona?
Ne, oni tebe kontaktirajo in te prosijo, če ti lahko prinesejo vpisnico na dom. Rit lena, še tok se ti ne da pomatrat, da bi telefon zavrtu, gnoj gnili!
Jz mam sm eno vprašanje in sicer, če dobim status na kateri izmed ljudskih univerz (v Radgoni, v Ravnah na Koroškem tudi dajejo, če koga zanima, pa v Velenju na srednjih šolah), kako je potem z zdravstvenim zavarovanjem, ali imaš pokrit samo obvezni del ali tudi dodatno zavarovanje? Do katerega leta se lahko tega poslužuješ? Hvala za odgovor.
Jaz sem klicala v Gornjo Radgono, vpis ni problem sam tja morš it, jutri sicer gospe ne bo, tak da jaz grem v petek, cajta mate kot je že marsikdo povedo do KONEC SEPTEMBRA. S statusom maš pokrito osnovno zavarovanje, tisto ko so prej starši plačvali...tak da ludi če mislite met status dvignite rit, vsedite se v avto pa pejte!!! Doben vam nebo na dom noso...hitro dokler ne bo prepozno!!!!!!!!!
pa dobiš potrdila o vpisu tudi?
Jaz sem klicala vendar se mi noben ne javi... zanima pa me ce se moras kaj predhodno najavit preden gres na solo....
A gre kdo ta tedn v radgono iz lj z avtom pa ce bi lahko prosim se mene gor pelu? dam za bencin
Prav omg cel dan že kličem to gospo tut na mobi.. pa se še kr ne oglasi....
Prav omg cel dan že kličem to gospo tut na mobi.. pa se še kr ne oglasi....
kaj pa za status dijaka? imam narejeno srednjo ampak mature pa ne. rabim pa kmalu ker začnem že z delom
v petek se vozim od ljubljane do radgone po status.. ce te zanima prevoz pisi na racunalnicar01@gmail.com.. pusti kontakt ter naslov
Takole ljudje...če se še želi kdo vpisat za status...naj gre na srednjo šolo za gostinstvo in turizem Celje...jaz sem bila ravno danes...nič ne komplicirajo..plačaš 150 evrov, oddaš fotokopije spričeval iz sš, rojstni list,vpisni list,ki ga dobiš tam...dobiš potrdila o šolanju in je to to. Vpisujejo še jutri in v petek od 7h do 14h in potem do 30.9. v času uradnih ur. Bilo nas je čez 50, ampak nič niso rekli,da ne bi več sprejemali,tako da mislim,da jim je vseeno. Poskusite.