Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
andi | Gost | odg. 04.09.2014 @15:26 Prijavi neprimeren komentar

mislim d okoli 200€, mene pa zanima če je kdo tukej ku js k ma 26 let, pa rabi status, oz kje in na kak način se ga da dobit, rabim pa za delo prek ŠS, vem d se da to urihtat ker par dela tko k majo po 28 let in več, tko d če kdo ve nej prosim pove kako in kaj, je kr nujno, hvala usem:) lp

Tine | Gost | odg. 04.09.2014 @15:38 Prijavi neprimeren komentar

Nisem našel pravega odgovora zato bom kar vprašal, če kdo slučajno ve. Namreč do zaključka faksa imam samo še diplomo, absolvent mi poteče z oktobrom. Sem lahko hkrati pavzer in dokončam diplomo ter na izobraževanju odraslih na trgovski al nekje kjer pač lahko? Ne bo komplikacij z nobene strani zaradi tega? 

Hvala že vnaprej

MAJA | Gost | odg. 04.09.2014 @15:53 Prijavi neprimeren komentar

Andi

Sem na istem kot ti, pa mi žal povsod zavračajo, ker sem 26 let stara in ne gre več Očitno zavod vabi... Vem pa, da so kje haklci, ker poznam starejše od mene pa lahko delajo preko ŠS... samo mal vez morš imet, kar jih pa jaz na žalost nimam

andi | Gost | odg. 04.09.2014 @16:17 Prijavi neprimeren komentar

Maja, ubistvu se da na višjih strokovnih šolah, samo je fora d je upisnina 200€ pa še šolnina, ki se gibljejo okoli 1500€ za celo leto, to mi je svetovala na ŠS, d je edina šansa, ker če ne prek napotnice ne morem delat oz mi jih ona splob ne bo mogla izdajati. Če kej izveš o kaki bol ugodni vrjanti mi prosim sm napiši prosim, seveda bom tudi jaz tebi če najdem, lp

andi | Gost | odg. 04.09.2014 @16:22 Prijavi neprimeren komentar

evo Maja tle je seznam višjih šol, lahko jih pokličeš pa se nrdiš kao d se zanimaš za upis sam ne lih direktno povedat d rabiš samo za status, no sej nekaterih niti ne moti če rečeš samo bolš je d ne.

http://www.mss.gov.si/fileadmin/mss.gov.si/pageuploads/podrocje/vs/seznam_visje_zasebne.pdf

MAJA | Gost | odg. 04.09.2014 @16:23 Prijavi neprimeren komentar

Ma ja, jest moram še diplomirat na UNI in mi avtomatsko vračajo iz VSŠ-ja, češ, da ne morem, ker imam več kot 3 leta status drugje bla bla bla... in da letos več ne vpisujejo, da imajo vsi bolj strogo, a lani se je pol sošolk na ta račun prešvercalo pa se je dalo še Letos pa so očitno vse poostril. Tako ja, edina varianta izredno, ampak je toliko stroškov, da ne vem, če se mi splača... javim vsekakor

andi | Gost | odg. 04.09.2014 @16:51 Prijavi neprimeren komentar

Goess litija- baje d se še da, pa mogoče je še zastonj notr prideš samo moreš do danes izpolnit prijavo, kar na njihovi strani, jutri pa mislim d je zadnji dan za poslat, poglej še ti, pa mi javi če mam prav

uroš | Gost | odg. 04.09.2014 @17:14 Prijavi neprimeren komentar

torej za cdi univerzum lahko dobiš status za 272€...zanima me če moraš iti tja in do kdaj se lahko vpises oziroma do kdaj lahko dobiš status? Hvala

sodobni suženj | Gost | odg. 04.09.2014 @17:56 Prijavi neprimeren komentar

Andi tukaj na forumu je nekdo par strani nazaj napisal, da tisti k smo bili tri leta že vpisani na univerzi oz. na visoki šoli kljub temu da se vpišemo izredno ne moram delati preko študenskega servisa. Sedaj pa nevem če je to res. Imaš mogoče ti prave informacije? Sam sem klical na študenski servis in so to informacijo zanikali in naj bi vseno lahko delali preko študenta. Vrjetno imajo prav.  

Na Geosu pa zaenkrat vem da je vpisnina 300 evrov, če je pa kaj šolnine pa trenutno nimam informacije. 

bananana | Gost | odg. 04.09.2014 @17:58 Prijavi neprimeren komentar

živjo, mene pa zanima, če mogoče kdo zna povedat nekaj v zvezi z naslednjo situacijo. sem drugi letnik na fakulteti in sem letos ugotovila, da me ta faks ne veseli, zato bi se odločila za prepis na neko drugo fakulteto, ki pa je imela vsa mesta že zapolnjena v prvem roku, ki sem ga jaz zamudila. zdaj bi se pa za eno leto vpisala na višjo šolo, na faksu to leto pavzirala, drugo leto pa potem prepis. letnika nisem nikoli ponavljala, izpite opravljam. a je to možno, al izgubim to možnost s tem ko se vpišem na višjo? hvala za odgovor

SMehek | Gost | odg. 04.09.2014 @18:01 Prijavi neprimeren komentar

Izredni študij na VSŠ:

Člen sicer res navaja, da se lahko pravice iz statusa koristi največ tri leta, vendar se ta člen navezuje na status, ki ga študent pridobi z vpisom na višjo šolo. To torej pomeni, da to, da je študent pred tem koristil status na visokošolskih programih ne bi smelo vplivati na njegove pravice, ki bi jih imel kot študent višje šole. Zakon te omejitve namreč direktno ne vzpostavlja še posebej če vemo, da je visoko šolstvo urejeno v ločenem zakonu. Edina omejitev, ki je v ZVSI jasno določena za študente, ki so bili pred tem tri leta vpisani na visokošolski program je, da se ne morejo redno vpisati na višješolski program. Omejitev za izredni vpis pa ni, skladno z zakonom pa so izredni in redni študenti v svojih pravicah izenačeni.

andi | Gost | odg. 04.09.2014 @18:04 Prijavi neprimeren komentar

sodobni suženj- prek SŠ lahko delaš če si star 26+ in si vpisan kamor koli razen na srednje šole, torej moreš bit minimalno vpisan na višjo šolo, tak mi je povedala na ŠS ko sem klical, zdej za Geoss, je baje 300€ ,samo enim so pisali d e še šolnina drugim da ne, zdj ne vem kako je s tem v praksi

mm | Gost | odg. 04.09.2014 @23:01 Prijavi neprimeren komentar

Bi lahko prosim tudi meni nekdo poslal skeniran vpisni list za trgovsko? 

matejc@mail.com

Hvala!

123321123 | Gost | odg. 04.09.2014 @23:52 Prijavi neprimeren komentar

Pozdrav, moja situacija je taka končal sem 3 + 2 program nisem pa opravil mature, no vsaj celotne ne tako, da bom moral februarja še enkrat. Glede na to, da bom do takrat brez statusa bi se rad vpisal kam kjer je vpisnina čim manjša. Zanima me tudi, če mogoče kdo ve a z vpisom v maturitetni tečaj pridobiš status?

Hvala.

Rok 65 | Gost | odg. 05.09.2014 @09:44 Prijavi neprimeren komentar

Zanima me kako je z vpisom na srednji elektro šoli v Mariboru?

123321123 | Gost | odg. 05.09.2014 @11:09 Prijavi neprimeren komentar

Smehec hvala za odgovor, a mogoče veš kako pa je pri maturitetnem tečaju z poukom oziroma izpiti. A moraš obiskovati predavanja ali se lahko samo vpišeš?

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.