Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
vmk | Gost | odg. 12.09.2014 @11:38 Prijavi neprimeren komentar

Za SCpet sem gledala cenik in piše, da je vpisnina 120€. Samo ne vem kaj potrebujem za vpis. Upam, da ne tudi spričevalo iz OŠ.

mk | Gost | odg. 12.09.2014 @11:41 Prijavi neprimeren komentar

A ma kdo prosm še kakšne info za Geoss Litija? Se vam je uspel upisat samo zarad statusa in brez šolnine (razn 200 € ob vpisu)? 

lunca | Gost | odg. 12.09.2014 @11:45 Prijavi neprimeren komentar

vmk kje si našla ta podatek? Jest sem dobila njihov odgovor po mailu, da je vpisnina 220 €.

gost | Gost | odg. 12.09.2014 @11:56 Prijavi neprimeren komentar

NIkjer ne piše na njhivoi strani koliko je vpinsine za plačat? Ve kdo mogoče?

lunca | Gost | odg. 12.09.2014 @12:00 Prijavi neprimeren komentar

Aja vmk sori, ti si gledala za višjo šolo vrjetn, jest sm jih pa za izobraževanje odraslih prašala. 

status | Gost | odg. 12.09.2014 @12:03 Prijavi neprimeren komentar

aha torej so ti posredovali ceno za vpis za izobraževanje odraslih. torej je 220 evrov? se prideš vpisat v ponedeljek?

vmk | Gost | odg. 12.09.2014 @12:03 Prijavi neprimeren komentar

To je odgovor od SUAŠa

Za vpis potrebujete

-          Zaključno spričevalo 8. Oz. 9. Razreda

-          Rojstni list

-          Spričevala po letnikih 1-4 +  matura

-          Fotografijo.

Vpisnina znaša 220€, ter izpiti po 60€.

gost | Gost | odg. 12.09.2014 @12:08 Prijavi neprimeren komentar

NIkjer ne piše na njhivoi strani koliko je vpinsine za plačat? Ve kdo mogoče?

lemi | Gost | odg. 12.09.2014 @12:51 Prijavi neprimeren komentar

vmk in lunca a vesta kaj potrebuješ za vpis na šcPET?? To lahko kar prideš v ponedeljek v času uradnih ur in te vpišejo?

nekdo | Gost | odg. 12.09.2014 @12:53 Prijavi neprimeren komentar

ravno sedaj sem klical na SUAŠ in so mi rekli, da lahko kar pozabim na vpis za status. vpis pa naj bi bil v ponedeljek.

vmk | Gost | odg. 12.09.2014 @13:07 Prijavi neprimeren komentar

Meni so iz SUAŠa odgovorili, da se lahko prekvalificiram iz gimnazijskega maturanta v ekonomskega tehnika. Sej, če prideš tam z namenom, da si res želiš obiskovat to šolo te morjo vpisat verjetn

malamumi | Gost | odg. 12.09.2014 @13:15 Prijavi neprimeren komentar

Mene zanima, katera spričevala potrebuješ za samoizobraževnje odraslih na Landis, samo osnovnošolska? Sem jim pisala pa mi ne odgovorijo in sem jih klicala pa se ne javijo.

uki | Gost | odg. 12.09.2014 @13:22 Prijavi neprimeren komentar

Lani sem se vpisala na Landis in nisem rabla iz oš. Samo maturitetno in zaključen letni SŠ.

jku | Gost | odg. 12.09.2014 @14:41 Prijavi neprimeren komentar

ve kdo za vegovo ce je res mogoc vpis? ker je kar fajn ce je res samo 150

ks27 | Gost | odg. 12.09.2014 @14:54 Prijavi neprimeren komentar

Eno vprašanje za cdi univerzum, na njihovi strani piše da plačaš ob vpisu prvi obrok 272€, potem pa še 8 obrokov po 102€, a ve kdo kako je s temi 8 obroki, a to plačaš samo če greš na izpit al v vsakem primeru?

bad | Gost | odg. 12.09.2014 @14:55 Prijavi neprimeren komentar

Eni očitn še niste dojel, da se ne pove direkt da hočš status ker bo itk odgovor negativn in pol tuki sam dvigujete paniko, da se kao ne da vpisat sam za status.Na trgovski je tud kolegico nadru kakš status da je to resna šola k je šla klicat, nasledn dan se jih je pa 300 pršl vpisat sam za status....

ks27 | Gost | odg. 12.09.2014 @14:55 Prijavi neprimeren komentar

Na tej stani sem našel te podatke

http://www.cdi-univerzum.si/S6510/D176/CENIK+za+SSI+programe

nekdo | Gost | odg. 12.09.2014 @15:02 Prijavi neprimeren komentar

kaj če potem na suaš zvejo, da si se samo zarad statusa vpisal in te potem izpišejo?

Smehec | Gost | odg. 12.09.2014 @15:12 Prijavi neprimeren komentar

Z status izrednega študenta na višji šoli, kljub 3 letom ali več na višji je zdaj takole:

Vsak študent z vpisom pridobi status študenta. Omejitev, ki izhaja iz predhodnega triletnega visokošolskega izobraževanja, je le v tem, da se študent ne more redno vpisati na višješolski program, lahko se vpiše le izredno. Glede pravic iz statusa študenta so redni in izredni študenti izenačeni.

Prejeli smo več vprašanj v zvezi s t.i. nepodeljevanjem statusa študenta s strani višjih šol. Gre za neustrezno razlago Zakona o višjem strokovnem izobraževanju (ZVSI), o čemer smo obvestili Ministrstvo za izobraževanje, ki nam je zagotovilo, da bodo višjim šolam posredovali dopis, da je tovrstna interpretacija napačna. Status namreč študent pridobi z vpisom po samem zakonu in le-ta ni predmet podelitve s strani višje šole. S pridobitvijo statusa lahko študent največ tri leta koristi pravice, ki izhajajo iz statusa študenta na višji šoli (npr. subvencioniran prevoz, prehrana, delo preko študentskega servisa).

V primeru, da bi prišlo do nesoglasij na višji šoli, lahko pristojne obvestiš o zgoraj omenjenem in nas v primeru težav kontaktiraš.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.