Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
Legolas | Gost | odg. 14.09.2014 @21:56 Prijavi neprimeren komentar

karmy.. probej poklicat na ERUDIO =)ne direkt prašat za status pač pa po ovinkih an..  je pa tm nekje 1.500€ za plačat :/ to je pa že en dnar an tko da premisl kok se ti kj splača.. pa a me bo kera že na povabila :P? tle vm zmeri pomagam kokr le morm :p

jix | Gost | odg. 14.09.2014 @21:57 Prijavi neprimeren komentar

a se je treba iz faksa prej izpisat in šele potem se lahko vpišeš na OI? če ti npr. oktobra poteče status na fakulteti..

biba | Gost | odg. 14.09.2014 @22:12 Prijavi neprimeren komentar

jih poznam velik k majo status na faksih do oktobra pa so se že upisal na trgovsko (meni na žalost ni uspelo), niso se nč izpisval

taja | Gost | odg. 14.09.2014 @23:21 Prijavi neprimeren komentar

Nerabš se nč izpisovt ker Izobraževanje odraslih pa faks sta dva različna pojma....Drgač za SUAŠ lani ni blo nobenih položnc na dom.

Krombach | Gost | odg. 15.09.2014 @01:40 Prijavi neprimeren komentar

A na SUAS se lahko vpisem ce mam narjeno ekonomsko gimnazijo?

ola | Gost | odg. 15.09.2014 @08:12 Prijavi neprimeren komentar

A vpisni list na SUAŠu se lahko dvigne tud po 14h mislte? Tisti k se greste vpisat, nam mal poročite.

Nječ | Gost | odg. 15.09.2014 @08:51 Prijavi neprimeren komentar

Ja tut na CDI s temi 270 timi plačaš en izpit, isto k na Geossu.... Prou tko te ne izpišejo...

Legolas tut jest se strinajm s tabo, Geoss k drvarnica, ampak u nulo prjazni

biba | Gost | odg. 15.09.2014 @09:51 Prijavi neprimeren komentar

Pa je blo prejsn let na njihovi stran- SUAŠi tut tko napisan, da je treba solnino placat in da bo se 8 obrokov???

Gost | Gost | odg. 15.09.2014 @12:22 Prijavi neprimeren komentar

Pozdravljeni!
No danes sem šel na suaš za prijavo na izredno izobraževenje- prišel sem pred referat- bilo nas 5 ljudi. Pač rekli smo, da bi se radi vpisali in da smo nekateri že bili vpisiani. No ker smo že bili vpisani- nam ni potrebno prinesti vseh kopij spričeval! So zelo prijazni- in točno vedo o čemu se gre =)
Tako, da kar pogumno =) Pa se vidimo na vpisu...

Ne vem pa kako je z plačilom obrokov- vem da sem prejšnje leto, dal samo 190€ in nič drugega.

pika | Gost | odg. 15.09.2014 @13:13 Prijavi neprimeren komentar

A lahko kdo bolj natančno pove, kaj te sprašujejo na vpisu in če te slučajno vprašajo glede statusa,seveda če rabiš vpis samo za status ali kaj komplicirajo in te vseeno vpišejo in plačaš samo 200eurov.

Sama sem vprašala po telefonu kako se plačujejo izpiti in če je treba hodit na predavanja pa mi ni hotela nič povedat in je rekla naj se pridem tja tko da spet nič nevem,zato vas prosim če kdo lahko kaj več pove

biba | Gost | odg. 15.09.2014 @13:18 Prijavi neprimeren komentar

Js vm svetujem da ne hodte na referat pred 2. uro, ker jim "delamo guzvo" in nocjo dat vpisnc :/

Po telefonu pa nocjo itak nc odgovarjat, ker se bojijo inspekcij!

P | Gost | odg. 15.09.2014 @13:28 Prijavi neprimeren komentar

Jst se bom pomoje kar danes vpisala na CDI .Upam da bodo stroški res ostali do 270€.  A kdo ve če si lahko vzameš potrdil o vpisu kolikor želiš,npr. 5? 

Eni študentski svetovalnici sem pisala meil kjer sem jih vprašala nekaj v zvezi s štipendijo. Ali je to že kdo od vas obvestil štipenditorja?

V kolikor bi se vpisala še na nek drug program (npr. še na višjo šolo), bi ti štipendija vseeno mirovala, saj se podeljuje za določen študijski program. Bi bilo pa v tem primeru vseeno smiselno opozoriti štipenditorja, da ne želiš prekiniti izobraževanja na visoki šoli, da ne bi štipenditor tvojega vpisa na višjo šolo pomotoma razumel kot prekinitev izobraževanja.

Hvala vsem, ki ste postavljali in odgovarjali na vprašanja v tej temi Lep pozdrav, insajderji

+ info za morebitne nevedneže

V kolikor štipendist izgubi status dijaka ali študenta, dovoljeno pa mu je opravljanje učnih oziroma študijskih obveznosti, pride do mirovanja štipendijskega razmerja. V tem letu štipendije ne prejema. V kolikor v tem letu ne izpolni pogojev za vpis v višji letnik pride do prenehanja štipendijskega razmerja, saj štipendija ne more mirovati dve leti zapored, ter do obveznosti vračila štipendije. V kolikor pa štipendist letnik, za katerega je prejemal štipendijo, v času mirovanja uspešno opravi, pa mu ni potrebno vračati štipendije.

Preden ti odgovorim na vprašanje glede fiktivnega vpisa bi te pa rada še vprašala, ali si imela mogoče v mislih, da si vpisana na visokošolski (in ne višješolski) program. Višješolski (višje šole) in visokošolski sistem (visoke šole/fakultete/akademije) sta ločena sistema, ki ju urejata različna zakona. Velja, da študent ne more biti hkrati vpisan na dva visokošolska zavoda, razen če gre za vzporedni vpis, tako da se ne bi mogla fiktivno vpisati še na nek drug visokošolski zavod, saj bi se morala pred vpisom iz sedanje visoke šole izpisati, kar pa pomeni, da študija na sedanji visoki šoli ne bi mogla dokončati. Lahko pa je študent hkrati vpisan na visoko in višjo šolo. 
Pinky | Gost | odg. 15.09.2014 @13:41 Prijavi neprimeren komentar

A loh lepo prosm kdo potrdi, da se na CDI univerzum plača sam 270 €, da se ne plača še šolnina in da maš ceu let status brez obveznosti? 

pika | Gost | odg. 15.09.2014 @14:14 Prijavi neprimeren komentar

BIBAa potem vpisujejo samo za status na suaš in plačaš samo 200eurov da ne čakam zastonj

Nejc | Gost | odg. 15.09.2014 @14:23 Prijavi neprimeren komentar

Piki za CDI nisem sigurna, da ostane na 270, na Geossu pa je sam 200, za izpit ti pa sam priporočajo, da jih opravljaš....

Kary | Gost | odg. 15.09.2014 @14:39 Prijavi neprimeren komentar

A loh kdo pove,če te ne vržejo ven sredi leta na GEOSS? Jst mislm da je najboljš da se grem tja vpisat in nč ne govorim da je za status,ker bogve kako bi to sprejeli tam.

MAJA | Gost | odg. 15.09.2014 @14:47 Prijavi neprimeren komentar

Hoila, si je že kdo kaj uredil (za tiste, ki ste nad 26.let) za status?

Jaz sem vpisana na UNI (še nisem diplomirala) tako da se ne morem vpisati na višjo, razen izredno, kar pa je kar strošek...

Ima kdo kakšno fajn inf glede vpisov, kje se kaj da urediti?

Najlepša hvala,

Maja

Pinky | Gost | odg. 15.09.2014 @14:57 Prijavi neprimeren komentar

@Nejc: a to so letos rekl da priporočajo al lani?

@Legolas če si kje bliz: a zarad seminarske in plačila je treba spet u Litijo hodt, al se da tut po pošti zrihtat? Nism glih bliz, pa pol če me sred leta kontaktirajo, da morm seminarsko nardit ...

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.