VPIS ZA STATUS
Živjo,
A mogoče kdo ve a na CDI univerzum se še da jutri prijavit?
@Sami; Mislim da se bo še dalo. Za ziher pa najbolš da jih kar takoj pokličeš in vprašaš.
Za tiste ki iscete vpis na VISJO slo:
obstaja moznost GEOSS Litija, 300eur vpisnine, ko sem klical tja je rekla da naceloma predavanja niso obvezna. Zanima me le, ce kdo ve ali je solnina tu obvezna?
Zanima me, ce kdo ve kako je z izrednim vpisom na visjo ŠC PET? pise da je vpisnina le 120eur, je ostala solnina potem obvezna? ker 120eur se mi zdi zelo malo, se posebej ce imas zravn se studentske bone.
sprasujem, ker se nihce ne oglasa na telefon ko klicem.
Sf
Mislim, da je tako: http://www.scpet.net/vss/index.php?module=content&page_id=470
Ker sem tudi jaz že gledla,a ker samo izredno pride pri meni v poštev, pa dvomim, da je tako (samo 120eur)
Če kaj najdeš mi javi prosim...
jaz sem danes še enkrat klicala na šs in so mi rekli, da s statusom izrednega dijaka (izobraževanje odraslih) ne morem več delati po 26 letu. edino da ima vsak svoja pravila, res več nevem...
Helou sem ravno pred diplomo in nimam statusa. Problem je da sem že stara 26. Kaj nej nardim? Na izobraževanje odraslih se ne morm vpisat ker sem prestara a kdo ve kje se da pridobit status oziroma kam bi se sploh lahko vpisala ?? Res prosim odgovor
hvala lepa
Iv ... ne na Geosu je obvezna vpisnina, ostalo pa ne...tko je blo men rečen na upisu
Mene zanima če je mozno izobrazevanje odraslih vpisati v oktobru. Ker imam samo se diplomo za naredit in mogoce se lahko se naprej vpisem zato me zanima
A mogoče kdo ve, a na SUAŠ-u potekajo vpisi še cel drug teden?
Mislim da ne bodo več potekali. Danes sem bil na ŠUAS in so rekli da prihodnji teden najverjetneje ne bodo več vpisovali. Je pa zmerja še opcija da se kakšno mesto sprosti, če kdo ne plača položnice v času.
Kakšna štala!
Povsem razumem, da iščete možnost za delo preko študenta -in se vam tista šola kamor ste se vpisali fučka-, ker drugaće dela sploh ne dobite.
Ampak prav zares ta status študenta ubija trg dela (če to sploh tu še obstaja). To ni zrelo za Eu to je dediščina preteklosti.
Vsem paše: debilnim uradnikom, da predstavijo boljše stanje na trgu dela kot je v resnici; "študentom/dijakom", da sploh kaj zaslužijo legalno in "bednim" šolam, da dobivajo denar za izobraževanje odsotnih, nevidnih ućencev/študentov.
Kdaj in za koga pa bo real life in real job -većni študent- in birokratkske "mučke" in fondi ghost šolam: ajmeneeeen.
KDAJ pride streznitev?
KDAJ pride streznitev?
Pri kakšni starosti kandidata oziroma še koliko let se bo peljala ta "bolna" shema?
In seveda delodajalcem, ki jim ni treba plačevati normalnih prispevkov.
Svašta.
Štala - inšpekciji poslat link tega foruma, pa bodo mel kaj delat drgač pač če ne gre drugače si si prisiljen zrihtat status. Tud js nočem statusa, bi raje delala redno, kjer bi mi tekla delovna doba. Sistem kot ga imamo je v k****. Zafurali so nam državo, mlajše generacije pa plačujemo za to. Na žalost se stvari ne bodo spremenile čez noč, niti desetletje ni dovolj. In skreno - niti nimam več upanja za to državo.

Mene pa zdj še zanima ko pridem na CDI univerzum kaj točno morm rečt da ne bodo dojel da se hočem vpisati samo za status. Plus zanima me še katero smer in način izobraževanja točno moram izbrati. SSI?
a je kdo že šel iskat potrdila o vpisu?
@Sami, nič komplicirat. Enostavno rec da te zanima vpis na enega izmed srednjih izobraževalnih programov pa bodo prec vedli za kaj se gre, torej drugega ti ni treba vedeti nič. So zeli prijazni in pojasnijo vse nejasnosti.
Živjo, a mi lahko kdo pove, kako je potem, ko imaš vpis in pogodbo? Meni je rekla na SUAŠ, da te tožijo za šolnino in da naj preberem pogodbo..