Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
marko | Gost | odg. 20.09.2012 @12:23 Prijavi neprimeren komentar

zdravo

mene zanima zaa sš za gostinsvo in turizen celje a se lahko v to šolo vpišeš samo ker rabiš status dijaka al moram še delat kake izpite

vidak | Gost | odg. 20.09.2012 @12:32 Prijavi neprimeren komentar

@gostja

kero smer si pa zbrala? k tm piše za ekonomski tehnik

EKONOMSKI TEHNIK/PTI 2012/2013

POGOJI ZA VPIS

Uspešno končana IV. stopnja programa TRGOVEC, poklic PRODAJALEC

a če nimaš končanga programa trogovec alpa prodajalec se pa ne morš vpisat

@@ | Gost | odg. 20.09.2012 @13:01 Prijavi neprimeren komentar

Ali kdo ve, če je možen vpis na Roško v LJ na izobraževanje odraslih in kolikšna je vpisnina.

Hvala za odgovor.

@@ | Gost | odg. 20.09.2012 @13:02 Prijavi neprimeren komentar

Ali kdo ve, če je možen vpis na Roško v LJ na izobraževanje odraslih in kolikšna je vpisnina.

Hvala za odgovor.

m | Gost | odg. 20.09.2012 @13:58 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo..a ve gdo mogoce kak je za tuje drzavljane ,a se tudi lahko vpisejo v izobrazevanje odraslih v Celju ,al pa ne??

gaber | Gost | odg. 20.09.2012 @14:00 Prijavi neprimeren komentar

Pravkar vpisal na Gostinsko šolo v Celju, sploh ne komplicirajo, plačal 150,00 eur vpisnine, dobil 3 potrdila o vpisu in to je to. Vpis je samo še jutri 21.9.2012 od 7 do 14 ure. Pohitite.

replika | Gost | odg. 20.09.2012 @14:09 Prijavi neprimeren komentar

gaber a nam zaupaš če si potreboval "izpisek iz rojstne matične knjige" 

dya | Gost | odg. 20.09.2012 @14:56 Prijavi neprimeren komentar

Gre kdo jutri iz Ljubljane proti Celju? ce mi pise na mail lfs.dya@gmail.com

kulkul | Gost | odg. 20.09.2012 @15:20 Prijavi neprimeren komentar

drugače se lahko za status vpišete tudi na SUAŠ v ljubljani. vpisi potekajo do konca oktobra, vpisnina je pa 180 evrov. izvajajo prav skupinske vpise (popoldne ob polni uri), preberte si na njihovi strani, tko da pride za cel razred ljudi in pol skupaj rešuješ vpisnico. tete tam so ful prijazne in ful štekajo...s sabo pa rabiš imeti vsa spričevala od srednje šole, ker fotokopije priložiš vpisnemu listu. čez par dni ti pripravijo položnico ki jo prideš iskat ali ti jo pošljejo po pošti, jo plačaš in z odrezkom dobiš potrdila o vpisu.....pa dobr je to da če kakšna inšpekcija pregleduje tvojo prijavo, te o tem takoj obvestijo

za primorce: vpisujejo tudi na srednji pomorski v portorožu, vpisnina je 200 evrov, vpisujejo skozi celo leto, možen je pa tudi vpis preko pošte s tem da jim pošlješ celotno dokumentacijo oni pa tebi nazaj položnico in kasneje še potrdila....

mala | Gost | odg. 20.09.2012 @15:30 Prijavi neprimeren komentar

žiujo...

to u portorožu...a to kar pošlješ dol na pomorsko papirje in vpisni list (iz knjigarne) al kako? al je treba tud kej po telefonu pklicat...lp

x-tina | Gost | odg. 20.09.2012 @16:12 Prijavi neprimeren komentar

Živjo...tudi jaz sem ena izmed tistih, ki sem ostala brez statusa. Kamorkoli pokličem povejo enako. Baje vsako leto, ne šole, ampak nek organ, ki je določen za to, preverjajo ali opravljaš izpite ali si vpisan samo za status. In mi povejo, da pač raskiraš al te dobijo al ne. Tako da po pravici povedano, me je kr malo strah, da nas dobijo. Sploh kar se tiče tele Gornje Radgone, kjer verjetno ni ravno velik vpis in kolikor vidim, bo letos kr velka gneča se lahko zgodi, da grejo preverjat...kaj pa potem?? :$

nm | Gost | odg. 20.09.2012 @16:13 Prijavi neprimeren komentar

Ravno prišla iz vpisa v Celju, čist na izi, sploh ne komplicirajo za nič. Vse kaj sem rabla je davčna št., potem taizpisek iz rojstne matične knjige ter ocene od mature, ki sem jo opravila + 150 evrov. To je vse kaj rabite. Ko pridete tja, majo tako malo "mizico" oz. poličko pred pisarno kjer so gor vpisni listi, vzamete list, ga rečite ter z njim greste v tajništvo (vrata nasproti poličke) kjer najprej plačate 150 evrov. Potem pa greste nasproti tajništva v pisarno, kjer oddate dokumente. Tam vam prav tako poštemplajo 3 potrdila o vpisu (ko pridete iz tajniptva jih morate rešti... vpišete ime priimek itd. da vam na koncu sam poštempla).

Nihče nič ne komplicira, ta gospa ko me je vpisovala oz. štemplala je bla ful prijazna, sma se še pogovarjale o whatever xD tak da nič za bat. So pa vpisi še samo jutri tako da probajte pohiteti.

In da, lahko delate prek napotnice na študentskem servisu ker si dejansko vpisan v srednjo šolo za gostinstvo in turizem (vsaj tako piše na potrdilu, to pa je dovolj)

nm | Gost | odg. 20.09.2012 @16:36 Prijavi neprimeren komentar

@barbi

ne rabiš met nič od osnovne šole, sam od srednje oz. kaj si pač nazadnje končala. Jaz sem mela zraven od OŠ in srednje pa sem vprašala, pa mi je tista gospa rekla, da dejansko rabi samo potrdilo o maturi al kaj je že xD pa če imaš original, ti bodo tam skopirali tak da ne rabiš skrbet glede tega.

jaz osebno sem vpisala "gastronomijo in turizem" ampak tak nima veze kaj vzameš, ker je vse samoizobraževanje, če se ti gre samo za status. lahko zbiraš med 3 stvarmi: gastronomske in hotelske storitve, gastronomija in turizem ter gastronomija, se mi zdi.

@marko

tukaj gre za samoizobraževanje tako da ne rabiš na predavanja hoditi zato ni mogoče izvajati nobene kontrole. Izpite pa delaš če hočeš, sam jih moraš plačati, cenik pa majo objavljen na spletni strani (mislim, da je cenejše kot gornja radgona, če kdo želi izpite delati).

@m

nevem kako je z tujimi državljani, probaj poklicati v pisarno ter jih vprašati. So ful prijazni in sem prepričana da bodo pomagali

@x-tina

Nevem kako bi oni sploh to preverjali glede na to, da je samoizobraževanje. Kolko vem ni predavanj ampak greš samo na izpite. Ravno zato ni šolnine (kot imajo na nekaterih ljudskih univerzah ter drugih šolah) ampak plačuješ samo izpite, če prideš na njih. Pogoj je, da se naredi vsaj 1 izpit, če ne, pa te na KONCU leta vržejo.. tak vsaj piše na spletni strani tak da ni nič za bat. "V tekočem šolskem letu morajo kandidati uspešno opraviti vsaj en izpit, sicer jih na koncu šolskega izpišemo iz oddelka odraslih." <-- citirano xD

alter | Gost | odg. 20.09.2012 @16:45 Prijavi neprimeren komentar

a kdo pozna v tujini kakšno dobro univerzo, kjer se lahko vpišem za status ?

shikari | Gost | odg. 20.09.2012 @16:47 Prijavi neprimeren komentar

dvomim da lahko jutri v parih urah pridem do "izpiska iz rojstne matične knjige"

sale | Gost | odg. 20.09.2012 @16:51 Prijavi neprimeren komentar

tuki maste napisano kaj vse potrebujete za vpis v portorož;

VPIS V SAMOIZOBRAŽEVANJE V SMERI PLOVBNI TEHNIK IN ELEKTROTEHNIK

-VPISNINA JE 200 EVROV

- VPIS JE MOŽEN ČEZ CELO LETO

- ZA VPIS POTREBNA ORIGINALNA SPRIČEVALA O ZAKLJUČENI OSNOVNI ŠOLI IN ZA VSAK LETNIK SREDNJE ŠOLE, ČE JE TA BILA OPRAVLJENA

- MOŽEN JE VPIS PO POŠTI, POSLATI MORATE OVERJENE SPRIČEVALA IN NASLOV KAM NAJ VAM OBRAZCE IN POLOŽNICE POŠLJEMO

- KO VPLAČATE POLOŽNICO DOBITE POTRDILA O VPISU

x-tina | Gost | odg. 20.09.2012 @16:58 Prijavi neprimeren komentar

@nm....na to šolo v Celju sem klicala tudi jaz, pa je rekla, da neki morš delat skozi leto, da prideš vsaj na nekaj izpitov...kaj so rekli tebi?

Drugače pa se pravi, da na to V Zgornji Radgoni, če nočeš, da te vržejo ven konec leta, torej septembra, moraš narediti en izpit? No to je potem v redu...Zakaj mi drugje govorijo drugače nevem...razen če nas hočjo prestrašit...

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.