Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
FTad | Gost | odg. 20.09.2012 @17:15 Prijavi neprimeren komentar

ja moraš upoštevat, da bi lahko tudi kdo iz inšpekcije se pretvarjal, da je nekdo, ki išče status, in morajo včasih reči tudi malo drugače....štekaš

Drugače pa, jutri grem iz LJ v Celje, imam še 3 mesta v avtu, če koga zanima. Piši na: tadfabian@yahoo.com.

Štartali bi najkasneje do 7h zjutraj (najraje ob 6.30)

kulkul | Gost | odg. 20.09.2012 @17:28 Prijavi neprimeren komentar

@mala

VPIS V SAMOIZOBRAŽEVANJE V SMERI PLOVBNI TEHNIK IN ELEKTROTEHNIK

-VPISNINA JE 200 EVROV

- VPIS JE MOŽEN ČEZ CELO LETO

- ZA VPIS POTREBNA ORIGINALNA SPRIČEVALA O ZAKLJUČENI OSNOVNI ŠOLI IN ZA VSAK LETNIK SREDNJE ŠOLE, ČE JE TA BILA OPRAVLJENA

- MOŽEN JE VPIS PO POŠTI, POSLATI MORATE OVERJENE SPRIČEVALA IN NASLOV KAM NAJ VAM OBRAZCE IN POLOŽNICE POŠLJEMO

- KO VPLAČATE POLOŽNICO DOBITE POTRDILA O VPISU

xxx | Gost | odg. 20.09.2012 @17:45 Prijavi neprimeren komentar

Mene zanima, če se da v tej šoli v celju dobit kakšno potrdilo več kot 3.

nm | Gost | odg. 20.09.2012 @18:07 Prijavi neprimeren komentar

@x-tina

To sem pravila za Celje, ne za Gornjo Radgono. Tam nevem kako vse skupaj poteka. Tudi če prideš na kaki izpit ni panike, greš na enega ali pa dva... mislim da so cene okrog 30 evrov na izpit (nisem 100%) tako da če si 2x na leto vzameš čas pa reskiraš par evrov da obdržiš status če je temu tako. Drugače pa so rekli, da bodo nas kontaktirali po emailu ampak dvomim, da bo kaka inšpekcija oz. da se da vse skupaj sploh nadzorovati, še posebej pri samoizobraževanju.

Sem pa gledala izptine roke in se prvi izpiti začnejo marca se mi zdi. Tako da je logično, da te pred marcem (tudi če bi inšpekcija prišla) nemorejo vreči iz šole, ker se komaj marca začnejo izpiti kjer bi mogoče lahko preverjali če hodiš na njih ali ne, kar pa tudi dvomim.

nm | Gost | odg. 20.09.2012 @18:09 Prijavi neprimeren komentar

@shikari

Probaj vprašat mamo al pa posikat, mogoče maš kje kaki stari rojstni list. jaz sem tudi včeraj iskala pa našla enega starega še iz časa Juge Pa so ga tudi vzeli. Mogoče maš kje kake fotokopije skrite ^^

xy | Gost | odg. 20.09.2012 @18:45 Prijavi neprimeren komentar

A v celju res vpisujejo samo še ju3, ker tam na njihovi spletni strani piše, da vpisujejo do konca septembra.

m, | Gost | odg. 20.09.2012 @18:50 Prijavi neprimeren komentar

A ce se vpisis v Celju ,ti velja potem tisti vpisni list tudi za zdravstveno zavarovanje ,a ga priznajo??

statusek | Gost | odg. 20.09.2012 @19:05 Prijavi neprimeren komentar

SREDNJA ŠOLA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM CELJE

Takole je..

Na internetni strani strani vpiše da vpisujej 19., 20., in 21.

To je zaradi pričakovanega navala, zato so postavili takšne datume. V njihovem pravilniku piše da se da vpisati drugače od 20. septembra do x. marca. Ker samoizobraževanja oz. izobraževanje odraslih ni vezano na čateke šolskega leta.

Torej.. jutri vpisujejo od 7 ure zjutraj do 14 ure.

Tisti ki nimate rojstnih listov, si jih lahko dvignete na upravni enoti (ni važno kateri) BREZPLAČNO! Izpolnite list ki vam ga tam dajo, podpišete in vam ga izdajo.

VPIS NA ŠOLI SŠGT

Vpis je v zgornjem nadstrošju šole. Plačate 150 € v tajništvu ki je zraven pisarne za vpis.

SPRIČEVALA!!

( Tudi tisti ki ste že dokončali kakšno srednjo šolo z poklicno ali splošno maturo, lahko oddate tista spričevala, ni potrebno iz osnovne šole.

Tisti ki nimate poklicne mature ali katerega letnika dokončanega, ni važno. Nesete vseeno, tudi če niste izdelali.)

Če nimate kopiranih spričeval, vam jih prijazna gospa skopira v pisarni ker se boste vpisali.

Dobite 3 potrdila o vpisu ( zavarovanje, študentsko delo, pokojnina... uglavnem... to je to )

Če želite status boste šli v Celje, in ne bote jamrali po forumih da ne najdete nič.. Ja bogi no... iz Ljubljane pa iz Maribora hodijo.. tako da riti dvignite, pa gremooo!

Pa pozdravček!

statusek | Gost | odg. 20.09.2012 @19:09 Prijavi neprimeren komentar

..pa še nekaj.. izpitov vam ni potrebno delati.. lepo piše na strani, če v šolskem letu ne opravite nobenega izpita, se vas ob koncu leta izpiše iz šole.

JE STATUS- NI PANIKE!

statusek | Gost | odg. 20.09.2012 @19:10 Prijavi neprimeren komentar

P.S: se opravičujem za slovnične napake, vendar sem hotela info čimprej posredovati naprej

Rozi | Gost | odg. 20.09.2012 @19:18 Prijavi neprimeren komentar

@nm

Kaj zdaj rabim, rojstni list ali izpisek iz matične knjige? A je to isto?? :o

marjetica | Gost | odg. 20.09.2012 @19:32 Prijavi neprimeren komentar

Kaj pa lahko storim v primeru, da izobraževanje odraslih ne pride v poštev, saj bom konec oktobra stara 26.let..kajti s tem statusom ne moreš delati preko ŠS ko dopolneš 26?? Kaki predlog?? Meni je že zmanjkalo idej.

Slišala sem o možnosti vpisa na kako zasebno višjo šolo kjer se dogovoriš za plačilo vpisnine oz samo prvi obrok.. ve kdo kaj več o tem?? Predvsem na katerih šolah je to sploh možno?

statusek | Gost | odg. 20.09.2012 @19:37 Prijavi neprimeren komentar

ja no in kaj boš na zasebni šoli storila z potrdilom o vpisu in delom na študentu? verjetno nič a ne?

drugače pa na izobraževanje odraslih ni 26 let omejitev.. Kok pa pol starejše mamike delajo šole cele vesele? ampak če ne moreš delat prek študenta, ti verjetno niti ena niti druga šola ne bosta mogli pomagat...

statusek | Gost | odg. 20.09.2012 @19:40 Prijavi neprimeren komentar

drugače sme pa nekje zasledila glede dela preko študentskega servisa- tudi, če si starejši od 26 let, lahko delaš preko študentskega servisa, če le imaš status študenta.Samo mislim d aje potem neka finta okoli davka.. da je malo več.. Predvidevam..

marjetica | Gost | odg. 20.09.2012 @19:41 Prijavi neprimeren komentar

z vpisom v izobraževanje odraslih pridobiš status izrednega dijaka, medtem ko z vpisom na višjo šolo pridobiš status študenta...sicer izrednega, ampak ni pomembno, saj lahko delaš neomejeno tudi če si starejši od 26.let. Kar ti s statusom izrednega dijaka ne pripada... Sem dovolj jasna?

To sem jaz razbrala iz zakonov oz prebiranja študentske svetovalnice.. če pa se motim, pa me lahko komot kdo popravi.

statusek | Gost | odg. 20.09.2012 @19:43 Prijavi neprimeren komentar

imaš prav.. drugače sme pa jaz tole našla na študentskem servisu....

Ali starejši od 26 let lahko delajo?

Meja 26 let ne pomeni, da nekdo ne sme več delati preko študentskega servisa (izjema so "izredni dijaki"). Po tej starosti samo izgubiš dohodninsko olajšavo (posebna osebna olajšava) v višini 3.100,17 € (za leto 2010),  od vsakega nakazila na napotnico pa se odvede tudi 25% akontacija dohodnine, ne glede na znesek nakazila (izjema so zaslužki do 88,88 &euro. Dijak ali študent še vedno lahko dela, če le ima status dijaka oz. študenta. Zadnji stavek 107. člena pravi, da je meja 26 let lahko tudi višja. Če se nekdo vpiše na fakulteto pred 26 letom, se upošteva rok 6 let od datuma vpisa na dodiplomski študij oz. 4 leta od datuma vpisa na podiplomski študij. Izredni dijaki (udeleženci izobraževanja odraslih) lahko delajo do 26. leta.

marjetica | Gost | odg. 20.09.2012 @19:48 Prijavi neprimeren komentar

ja, in sem spet na istem.. kaj storiti? Bo treba še malo premisliti in se pozanimati na konkretnih šolah. 

mjh | Gost | odg. 20.09.2012 @19:50 Prijavi neprimeren komentar

Izredno se vpiši na neko višjo šolo vzameš potrdila, čez nekaj časa se pa izpišeš. a preverjajo potem na študenstkem če si vpisan ali ne, ko imajo enkrat potrdilo o vpisu tam?

marjetica | Gost | odg. 20.09.2012 @19:52 Prijavi neprimeren komentar

ma pomoje da ne preverjajo... sej o tej opciji tudi sama razmišljam. Ker je pravzaprav edina. Samo rada bi našla neko šolo kjer bi plačala samo vpisnino ne celotne šolnine... tam nekje do max 350€.. ker plačat cel letnik šolnine je malo nesmiselno. 

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.