VPIS ZA STATUS
Kako je pa zgledal to, si mogu prstopit h kakšnem izpitu in spet plačat, ali samo oddaja seminarske ??
A pol če plačaš 200 evrov vpisnine na GEOSSU in pozneje pristopiš še k enemu izpitu oz. seminarski (ki stane 70 evrov) je to to, ali vseeno obstaja nevarnost da te sredi leta izpišejo? Vem da so nekaj let nazaj nekateri govorili da so sredi leta z GEOSSA dobili tudi položnico za šolnino, ki je znašala več kot 1000 evrov. Kako je zdaj s tem?
Živjo, mene pa zanima, če kdo mogoče ve ali z v vpisom v to srednjo šolo, ki jo omenjate pridobiš status rednega dijaka ali izrednega dijaka (izobraževanje odraslih)? Hvala
Dobiš pač status...izobraževanje odraslih je to kokr jst vem. Jst sm lani plaču 200 in pol enkrat še 70 in to je blo to. Nč niso težil s čim drugim, sam tisto seminarsko sm oddal. Ne vem zakaj bi me izpisal, men ni noben nč o tem omenjal. In tud nč druzga mi ni blo treba plačat...pa ene par mojih kolegov je tud vpisanih in je blo pr njih isto
Živjo!
Star sem 26 let in sem trenutno v zadnjem letniku magisterija po bolonjcu (imam opravljene vse izpite, manjka samo še magistrska naloga). Absolventa ne morem koristiti, ker sem že spremenil smer v 1. letniku. Zanima me, če morda kdo ve, kam se lahko vpišem za status in kako je potem z opravljanjem magisterija na trenutni fakulteti? Oz. ima katerekoli druge informacije. Lahko odpišete tu gor ali na mail: dejansega9@gmail.com. Hvala!
Aha, se mi je zdelo, da s tem pridobiš status izrednega dijaka.
DanTan, jaz imamo trenutno situacijo takšno- stara 25 let in želim imeti še eno leto statusa (na faxu sem že izkoristila eno leto absolventskega staža). Če sem jaz prav razumela ti po vseh teh novo sprejetih zakonih ne preostane nič drugega, kot recimo še vpis na neko srednjo šolo, ubistvu je to izobraževanje za odrasle- vse tega ne izvajajo (pridobiš status izrednega dijaka,je plačljivo). Problem v tem je, da status izrednega dijaka ob dopolnjenem 26. letu ni več veljaven, torej jaz ga lahko pridobim le do februarja, zate, ki pa imaš že 26 let pa ne vem,če sploh je še kakšna možnost glede statusa. Verjetno za oba naju še pride v poštev podaljšanje absolventa (vendar za to moraš imeti res zelo dobre in upravičene razloge) in pa vpis (redno) na neko srednjo šolo, vendar pa zahtevajo 80% prisotnost in opravljanje obveznosti, drugače te vržejo ven. To je to,kolikor jaz vem glede tega. Lp
Mi lahko kdo pove, ki je že bil vpisan na GEOSSU, če torej lahko z vpisom v srednjo šolo delam preko študentske napotnice?
hvala in lp
Ja, če si vpisan na katerikoli srednješolski program oz. na izobraževanje za odrasle imaš pokrito zavarovanje in lahko delaš preko študentske napotnice. Ko pa dopolniš 26. let si moraš zavarovanje tudi če imaš status dijaka oz. študenta kriti sam, delaš preko napotnice pa lahko do poteka statusa še naprej, samo nimaš več dohodninske olajšave, kar pomeni da ti od plače mesečno odtrgajo kar zajeten kupček denarja.
Pozdravljeni, mene pa zanima, če kdo ve, katera šola v Mariboru ali pa na Ptuju je najbolj primerna za vpis za status? V mislih imam seveda program izobraževanja odraslih.
@Elisa
Hvala za odgovor.
Jaz na žalost nimam več možnosti za absolventa, na trenutni fakulteti. Sem pa pred 2 letoma klical na GEOSS, pa mi je takrat rekla, da se na srednješolski program ne morem več vpisati, ker imam že dokončano izobrazbo višje stopnje (UNI diploma). Lahko pa bi se vpisal za 200€ na višjo šolo, vendar sem kasneje uspel zamenjati smer na moji fakulteti.
Sicer pa moraš po 26. letu v vsakem primeru sam plačevati zavarovanje, tudi če imaš status rednega študenta. Pri davčnih olajšavah je pa tako, da ni nobenih sprememb po dopolnjenem 26. letu, če si se na študijski program vpisal pred dopolnjenim 26. letu. Če pa se vpišeš po 26. letu, pa nimaš več vseh ugodnosti. Vsaj tako je bilo lani, ne vem pa kako je pri novem zakonu.
Zdravo
Zanima če tudi kdo drug dobil na mail, ko ga je iz pisarne ic geossa ( po poslani prijavnici) poklicala in potem poslala na mail da naj se še pošljejo skenirani letnike srednje šole in mature, osebnega dokumenta za vpis za predšolsko vzgojo.
LP
Kaj ma kdo izkušnje z ljudskimi univerzami glede statusa? Kje je najboljše vzet?
Ja, itak, sej brez tega se ne morš vpisat - sej oni rabjo ene podatke od tebe. To pošleš, pol pa dobiš datum za vpis, ponavad gre tko.
Ni čist tko, loh se vpišeš v sredno, vsaj jest sem se, do 26 ti vela status...
A do dopolnjenega 26 leta velja status, al velja tudi potem, ko si že 26 star, pač do 27? Zanima me bolj, do kdaj lahko delaš preko napotnice?
Jaz na žalost nimam več možnosti za absolventa, na trenutni fakulteti. Sem pa pred 2 letoma klical na GEOSS, pa mi je takrat rekla, da se na srednješolski program ne morem več vpisati, ker imam že dokončano izobrazbo višje stopnje (UNI diploma). Lahko pa bi se vpisal za 200€ na višjo šolo, vendar sem kasneje uspel zamenjati smer na moji fakulteti.
Mislim da to ne bo držalo. Tudi jaz sem že diplomiral, pa sem bil prejšnje leto vseeno vpisan na srednješolski program na Landisu (je pa res da je tajnica pri vpisu v računalnik vnesla le ocene in spričevala od moje prejšne srednje šole). Mogoče so letos kaj spremenili kar se tega tiče, samo dvomim. Je pa res da od lanskega šolskega leta naprej ne moreš več redno na višjo šolo, če si bil že vpisan na visoko šolo.
Živjo, kako pa je letos z vpisom na trgovski v Lj? Lani sem bila vpisana tam za status, ali lahko letos ponavljam?
In pa do kdaj je se lahko vpiše na geossu?
glupačo jedna idi pogledaj na njigovu stran pa češ vidjet. glup folk
Morda kdo ve, ali se je možno vpisati na redni študij, če si bil pred tem že vpisan 1x redno na dodiplomski in 1x redno na podiplomski štuij (oboje UNI po bolonjcu)? Pri tem sem tudi že iskoristil ponavljanje letnika in absolventa na dodiplomcu, ter spremembo smeri na podiplomcu.