Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
DanTan | Gost | odg. 26.08.2015 @17:11 Prijavi neprimeren komentar

Se pravi, če si 3 leta vpisan na UNI, se ne moraš vpisati na višjo šolo? Niti izredno ne?

Vid | Gost | odg. 26.08.2015 @17:27 Prijavi neprimeren komentar

Tega pa ne bi vedel, jaz sem izvedel ko sem klical na višjo ekonomsko v celje...

Najbolš da pokličeš pa vprašaš.

Vid | Gost | odg. 26.08.2015 @17:32 Prijavi neprimeren komentar

Aja, pa še to, potem v tem konkretnem primeru, da se vpišem na geoss, mi to omogoča koriščenje ugodnosti za pridobitev mesečnih vozovnic? Ker to mi še zmer ni jasn, sem bil pod vtisom da bolj ne, glede na to da gre za neke vrste izredni vpis?

petraa | Gost | odg. 27.08.2015 @12:12 Prijavi neprimeren komentar

Po kolikšnem času po poslanih dokumentih (Geoss) te obvestijo o datumu vpisa? Hvala

Maja | Gost | odg. 27.08.2015 @12:15 Prijavi neprimeren komentar

Vid, jaz sem danes klicala na GEOSS res je bila skopa in tecna z info... Koliko boš plačal oz si? Meni je rekla 200€ vpis pa pol naprej po dogovoru... Hm???

gurt | Gost | odg. 27.08.2015 @13:53 Prijavi neprimeren komentar

Kaj se lahko vpišeš na izobraževanje odraslih če si že diplomiral? (Drugače jaz ne vem, mene bi me v firmi nucali tako za delat pomožne stvari ene 2/3 leta, zaposlili pa me ne bi, dokler še ne znam nič. Rekli so dobi status.)

gurt | Gost | odg. 27.08.2015 @13:56 Prijavi neprimeren komentar

Oziroma ne, kaj če diplomiraš nekje v polovici septembra in se vpišeš na izobraževanje odrslih ti velja?

Vid | Gost | odg. 27.08.2015 @14:12 Prijavi neprimeren komentar

Maja: Ja, 200€ je, plus kao predlagajo da nardiš eno obveznost vsaj, ki je pa 70€. Sicer oni pač ne izpišejo, men je teta na telefonu rekla da to samo če študentski servis preverja da majo kej za povedat jim. A kdo ve kaj kako je s tem, če te šola ne izpiše da bi ti servis vzel status? Tega jaz še nisem slišal. Me zanima če je to samo poizkus izstisnit še več denarja a gre za dejansko stvar ki se ti lahko zgodi?

prisoner | Gost | odg. 27.08.2015 @14:52 Prijavi neprimeren komentar

Za fiktivni vpis za koncesioniran študij baje vpisujejo na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici (UN), rok za vpis imajo jutri.

Maja | Gost | odg. 27.08.2015 @17:46 Prijavi neprimeren komentar

Vid, najlepša hvala za tole info )

Sama sem nekaj časa delala na M servisu pa to kar si ti napisal, prvič slisim, vem da preverja država ampak se to so poslanci pred pol leta pogruntali, da glede na stanje kakršno je trenutno v SLO, de se vedno splača fiktivni vpis, ker ni zadosti dela in se bolj splača, da lahko vsaj prek študentskih servisev delamo...

Hvala za info, zdaj sem precej pomirjena in v najslabšem primeru torej GEOSS... Si pa najbrž komuniciral z drugo kot jaz danes, ker moja je bila precej osorna... Sicer bi lahko tud oni marsikaj reskirali, pa to je le dodatni zaslužek, nasrkali bi mi, če bi nas dobili...

Uglavnem, se pozanimala v roku 24 ur, oz če bo možnost se danes kako je s tem v zvezi s preverjanji s strani študentskih servisev

Maja | Gost | odg. 27.08.2015 @17:53 Prijavi neprimeren komentar

Evo Vid in vsi ostali informacija s prve roke... To, da bodo študentski servisi preverili te fiktivne vpiše ne drži... Nikoli niso in nikoli ne bodo. Prvič ni to njihova pristojnost in drugič kdo bi pluval sebi v svoj lasten zaslužek?

fax | Gost | odg. 27.08.2015 @18:03 Prijavi neprimeren komentar

Zanima me kaj točno to pomeni, kajti vsepovsod pise tole :    

kdor je bil že tri leta vpisan v študijski program visokega šolstva, se ne more vpisati v redni študij v višjem strokovnem izobraževanju.

Jaz sem bil vpisan na EPF (VS) 3 leta + absolvent + podaljsanje absolveta.

Zanima me ali je sedaj edina možnost vpis v višji program IZREDNO ? ali lahko tudi redno ?

Vid | Gost | odg. 27.08.2015 @21:15 Prijavi neprimeren komentar

Torej če me šola ne bo izpisala, je vseeno če v končni fazi nič ne naredim in prišparam 70€?

Biba | Gost | odg. 28.08.2015 @05:47 Prijavi neprimeren komentar

Zivjo! Mene pa zanima, ali se zdaj na drugem roku tudi vpisuje na nacin do zapolnitve mest oz "hitrostno vpisovanje"??? Nekje sem slisala,  da je letos na drugem roku tako kot na prvem.... 

Lp

grega | Gost | odg. 28.08.2015 @09:46 Prijavi neprimeren komentar

Samo eno vprašanje glede tega Geossa .. govoril sem z njimi in dejali so, da direkt za status kao ne vpisujejo, je pa res, da se lahko k njim vpišeš na izobražeanje odraslih, kjer pridobiš znanje za program iz srednje šole, karkoli pač izbereš. Študentski servis pa ti pol na podlagi potrdila o vpisu da status. Zdaj pa vprašanje. Ko sem gledal na netu preko e študentskega servisa šole za izbiro, zraven ni bilo Geossa. Ve kdo zakaj, ima šola kak drug uraden naziv? Hvala

Vid | Gost | odg. 28.08.2015 @11:04 Prijavi neprimeren komentar

Hmm, to je nadvse sumljivo... Nevem če je še kako drugo ime...

Kaj pa avtošola ježica, ena moja kolegica se je tja vpisala za status, ve kdo kaj o njih? Lani naj bi blo kul.

jasmina | Gost | odg. 28.08.2015 @11:34 Prijavi neprimeren komentar

jst dobila tak odgovor od kariernih centrov: "Za Geoss ti priporočamo da preveriš na ministrstvu, če letos sploh imajo koncesijo, saj smo lansko leto dobili informacijo ene od študentk, ki se je na enak način želela vpisati in je šolo preverila na ministrstvu, kjer so ji povedali, da ne smejo vpisovati študentov in so bili ti statusi, ki so jih podeljevali, neveljavni. " .. mnenja??

Vid | Gost | odg. 28.08.2015 @11:39 Prijavi neprimeren komentar

OMG, slaba, pomojem najbolš poklicat na ministerstvo al pa neki?

Any voluentairs?

Vid | Gost | odg. 28.08.2015 @11:58 Prijavi neprimeren komentar

Sem klical jaz in so me usmerili na njihovo spletno stran, kjer sem našel tole:

http://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/podrocje/kadri/Razvid_Odrasli_maj_2015.xls

Tle noter geoss je, si lahko sami pogledate!

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.