VPIS ZA STATUS
Zdravo zanima me ce kdo ve kje se da kupit status v lj?
hvala
Danes sem klicala na Avtošolo Ježica in direktno vprašala če vpisujejo za status. Rekel je da je vpisnina 250 e, ostalo pa neobvezno..
šola je Izobraževalni center Geoss, tko da ker je napisu, da je ni na študentu je tut mal čorou... tut za status se vm ne da mal pobrskat
Js sm tut dons Geoss klicu zarad teh kao poizvedb iz študentskih servisov pa so mi rekli da študentski servisi pri njih ne preverjajo, sam sociala al pa zdravstvo
A so to kaksni ekstra roki do kdaj se moraš vpisat ali lahko kar celo leto??
Zdj pa men ni ze nc jasn ...a ce se vpises na izredni studij na geoss, imas potem status studenta ali ne??? Mene je klicala in rekla, da dobis normalno potrdilo in vse...da ja, ker sem ze nad 26 mi druge bonitete ne pripadajo, da preko studentskega servisa pa lahko delam. Ni to potem izobrazevanje odraslih in da ne mores delat?!?
V avtošoli Ježica se lahko vpišeš ne glede na izobrazbo/dosedanje šole? Ker meni ni uspelo diplome v roku zaključit, rabim pa status podaljšat vsaj za pol leta, ker me prej v firmi ne morejo zaposlit A se loh vpisuješ cez celo leto?
Biba kopiram: S statusom izobraževanja odraslih imaš možnost za delo preko študentskega servisa, vendar le do dopolnjenega 26. leta starosti.
Meni bi bilo to super, saj bom 26 sele naslednje leto konec oktobra in bi mi lih spet preteklo. Do takrat pa upam, da me ze zaposlijo!
Mogoče veste kdaj je na Avtošoli Ježica možno to opravit?
hvala!
Obstaja velika moznost, da ne naredim 1. letnika. Ostal mi bo en izpit. Bonus za prepis sem pa ze porabil.
Torej se lahko vpisem na neko srednjo solo za statud? Me zarardi tega ne bodo izpisali iz fakultete? :To me najbolj skrbi.
A kdo ve kako je s samoizobrazevanjem na ekonomski v KP?
Jaz sem se malo pozanimala,glede tega novega zakona,logično je,da če si bil 3leta na UNI,ni možnega rednega vpisa na višje šoli. Izredno pa ja lahka. Itak je izredni študij plačljiv,status študenta je..do 26.leta pa tud zavarovanje pokrito verjetn..
Jaz sem se malo pozanimala,glede tega novega zakona,logično je,da če si bil 3leta na UNI,ni možnega rednega vpisa na višje šoli. Izredno pa ja lahka. Itak je izredni študij plačljiv,status študenta je..do 26.leta pa tud zavarovanje pokrito verjetn..
Kaj pa SUAŠ? Kdo kaj ve kako je s tem? Izpisujejo, če ne hodiš? Z vpisom v izredno izobraževanje začnejo s 1. septembrom.
Zanima me kako je z plačilom v če se vpišeš izredno. Namreč sem prejel mail da je za eno šolo z MB vpisnina 200 eur ter 9x80 eur. Ko vplačam vpisnino 200 eur bom prejel potrdilo o šolanju. Potrebno bo tudi plačati ostalih 9 obrokov? drugače te izpišejo iz sole? ve mogoče kdo kaj?
Lan so na SUAŠU sred leta izpisval folk, čist bulano no.... smo sred leta od zdravstva dobl obvestilo, da nimamo večp zavarovanja
Zanima me kako je z plačilom v če se vpišeš izredno. Namreč sem prejel mail da je za eno šolo z MB vpisnina 200 eur ter 9x80 eur. Ko vplačam vpisnino 200 eur bom prejel potrdilo o šolanju. Potrebno bo tudi plačati ostalih 9 obrokov? drugače te izpišejo iz sole? ve mogoče kdo kaj?
Ponavadi je tako da se plača pač tistih 200 evrov vpisnine, potem pa je odvisno kako se zmeniš glede šolnine - če se vpišeš v program samoizobraževanja to pomeni da šolnine ne plačaš, ampak posebej plačuješ vsak izpit posebej (ki ponavadi znaša okoli 70 evrov), lahko pa se zmeniš za klasično šolnino, ki ponavadi znaša okoli 1000 evrov. Ne vem pa če vse šole nudijo oba načina študija (torej samoizobraževalni program in klasična šolnina).
Glede teh stvari se je najbolje zmeniti ob vpisu v šolo, ko se sestavi pogodbo, tako da te pozneje na domu ne presenetijo kakšne položnice z vrtoglavimi zneski.
...kaj mi torej preostane po 26 letu? izobraževanje odraslih odpade? kam naj se vpišem za status, da mi ne bo ravno pobralo jurja za šolnino..
rabim delo = rabim status! kot najbrž vsi tukaj..
SUAŠ torej ni najboljša izbira, Špela?
Ima kdo izkušnje z izobraževanjem odraslih pri Avtošoli Ježica?
Problem je, da bom januarja že 26., naprej na drugo stopnjo se pa vpisujem šele oktobra.. Bi do takrat delala. Če grem na Avtošolo Ježica, ta možnost torej odpade že v sredini januarja, pri SUAŠ-u pa me lahko izpišejo anytime, če prav razumem.. Pri Ježici se lahko vpišeš tekom celega leta? Ali pač?
Folk ne se preveč igrat kao bom plaču samo vpisnino, obrokov pa ne važn da dobim potrdila pol mi je ravno za use. To, da vas izpišejo je najmn kar se lahko zgodi, lahko vas dajo na sodišče za izterjavo plačila ker pogodbo ste podpisal. Zato se dobr pozanimite za kere šole se ve da vpisujejo samo zaradi statusa in ne bo treba plačevat obrokov- šolnine.