VPIS ZA STATUS
Mateja, ampak jaz bi se vpisala na izredni študij, ker se v srednjo šolo in izobraževanje odraslih ne morem oziroma nima smisla. Se pravi, da v tem primeru, imam normalno status izrednega študenta?
Ni, SUAŠ je lansko leto izpisoval sredi leta. Najbolj je it v šolo, kjer že v sami pogodbi ni napisano, da te izpišejo - prav tako je pomembno, da ne podpišeš pogodbe za obročno plačilo šolnine. Mislim, da ima IC Geoss neki takega, pa ne vem al CDI u Ljubljani tut.
lani sem bila vpisana za status, letos pa upam, da se mi uspe vpisati na magisterij oktobra. Status mi velja do konca avgusta. Kako je v mesecu septembru z zavarovanjem, servisom... ve kdo?
Mogoče kdo ve kje še vpisujejo zaradi statusa?
Kam pa si potem klicala za to ježico? izobraževanje odraslih?
kaj SERŠ v Mariboru letos vpisuje za status?
Moje izkušnje od lani, prvo sem klical in rekel direkt da je za status, so name kričali in mi telefon odložili, sreče nisem imel nikjer. Več kot 2/3 sploh nisem mogu priklicat. Pol sem klical in rekel da se vpišem zares, spet nisem imel sreče. Pol ko sem šel tja osebno so govorili čiste drugače kot po telefonu, sem ugotovil po tistih ki so bli tam da ni pametno reč da si samo za status.
No pol se je zgodil čudež in moj faks je znižal pogoje za it naprej tako da sem šel naprej. Skoraj sem se vpisal na STŠ Koper, samo sem se mogu ful delat da se vpisujem zares pred tistim ravnateljem, tisti ki so mu namignili da je za status je takoj vse zanikal da se lahko vpišeš.
Kaj je z Landisom letos?
Živ,
ve mogoče kdo, katera visoka šola vpisujejo samo zaradi statusa, torej izredni način in da so pripravljeni zmanjšati šolnino?
Imam ene nepreverjene informacije (filternet), da je možen tak dogovor, vendar ne vem katere šole so v mislih oz. nisem dobila teh info. Npr v številkah, namesto 2000€, znižajo šolnine do 500-1000€, če gre zgolj za status.
Popravek, če ve kdo za katero/e *višjo (ne visoko) strokovno šolo?
Jst sm se šou glih dons spet upisat na ceneta štuparja. Biu sm že lani pa sm sam status vleku pa vidm d se letos tut da. Lan sm 350 eur, letos pa mal čez 300 k sm že u sistemu. Ne smeš pa povedat d si za status ampk se morš delat d te ful zanima k drgač te ne vpišejo. Tko d sm se mogu letos zagovarjat k nism nč naredu sam sm reku d bom letos. Sj bom šou itak sam pogledat izpite pa bojo pač misll d sm debil k nč ne bom naredu pa je to to
kolikosi pa star?
Uglavnem u kopru se ne da dobit nikjer tega statusa..ne na memory,ne na ljudski univerzi in vse sole kao polne...ma kdo kako resitev iz kje gor in da glih ne rabim hodit v MS po vpisnico.
Aco lahko prosim mal vec poves na kaj si se vpisu kaj si rabu met sabo? Hvala
A je potrebno placati tudi solnino na cenetu?
Bi prosila za pomoče, če mogoče kdo kaj ve..
Redno sem bila vpisana v prvi letnik faksa in ne bom naredila letnika, zato sem se odločila pavzirat in bom brez statusa. zato me zanimaali je kupljen status na srednji šoli moja edina možnost, ali jemožno da se REDNO vpišem na višjo šolo in bi še vseeno bila vpisana na moj zdajšnji faks?
Hvala
Js sm bla lani na trgovsko v Lj vpisana pa nč ne komlicirajo status maš pa celo leto brez problema )
Pa si morala na trgovski plačati tudi šolnino ali samo vpisnino?
Js tut rabm statut...NUJN!! a kdo kaj ve kje bi se dal kaj upisat..učer sm klicala na cene stuparja k sm nek slišala da se baje da...nben mi ni hotu točn povedat ker kao ne upisujejo samo za status. upisat se morš v en program pa tut neke izpite delat baje če hočš status..grem dons še osebno na to šolo pa bom vidla če mi rata kaj zrihtat..
Pozdravljeni. Tudi jas sem med pavzerji in bi potreboval status. Ve kdo za kako srednjo šolo za odrasle v MB, kjer se lahko vpišeš le za status. Baje da se da na SERŠU, plačaš samo 80€ in je to to, za celo leto. Nebi pa rad poklical in direktno vprašal...ma kdo već informacij?
Hvala