VPIS ZA STATUS
Get a REAL life!
a to ko si se vpisal na ekonomsko solo v Kopru, a potem lahko dobis tudi otroski dodatek in imas zrihtano obvezno zdravstveno zavarovanje? hvala
s tem, da ste se zgolj zaradi statusa vpisali, ste mogoče nekomu, ki je res želel študirati vzeli mesto.
al pa če se v tej temi govori o vpisu na SREDNJEŠOLSKE tečaje ne pa na višje in visokošolske.
Sej nemorem verjet kaj delate... katastrofaa
Pri 26 bi pa že skor lahk vedu kaj želiš počet v življenje in nehal z delom preko študentskega servisa... (ne mislim nobenga konkretno)
my ass!! delal kaj?? kje živiš??? a ne vidiš, da je ful folka brez službe??? mladi se morjo znajdt, kokr se le lahko-sistem pa način se naj raj zamenja!! treba je preživet, allooo!!! ne jih obtoževat!! ti si pač eden izmed srečnežev s polno guzico, k so te starci podpiral pa si šel iz srednje šole direkt na faks!! zdej pa vs moder..
Pa dobro, kdo ste vi moralizatorji zgoraj, da boste pametovali, kako naj nekdo živi? Delaj kako ti paše in ne kritziraj življenja drugih. Ste se kdaj vprašali, da pa morda obstajajo ljudje, ki ne živijo po vnaprej začrtani življenjski poti ? Kaj naj bi sploh po vaše bil "real life" ? Služba, bajta, družina, pokojnina ? Ajaja slovenčeki.. Nekateri pač živijo iz dneva v dan in za danes, nekaterim tudi ni kaj dosti mar za prihodnost in so srečni (ali pa tudi ne)... get over it.
Jaz se tudi nameravam vpisati zaradi statusa. Pač ne mislim čakati, da se bo kaj zgodilo samo od sebe. Je treba delat, pa čeprav samo preko študentskega servisa. no, v bistvo delam na napotnice drugih. A naj čakam, da dobim zaposlitev na zavodu? Eni se moramo sami znajti in se pač znajdemo :-)
Taki, ki delate prek servisa, odžirate službe mladim diplomantom. Dokler bodo mela podjetja tako poceni delovno silo, ki se jo da izkoriščat in to še brez kakršnih koli posledic, bo naša država tonila samo še globlje v krizo. Ampak tega se itak ne zavedate, gre se vam samo, da kratkoročno dobite denar in to je to. Kaj bo pa čez 10 let? A noben ne razmišlja o prihodnsti? Ne pravim, da bi takrt moral met družino, hišo, kredit pa psa. Ampak vsaj končana izobrazba bi pomagala. Seveda pa ne neuporabne smeri v stilu fdv-ja, upravne, filofaksa ...
lea, tak je pač sistem. Če bo nekdo bojkotiral študentsko delo, bodo delali drugi študentje, on bo pa brez keša.
zato ga pa treba ukiniti in servisi zapret. tako, da bo študent enak delavcu, ne da bodo podjetja naprej izkoriščala to zadevo.
hajcer, lea, podpiram! pa sej je jasno, da razen keji bluzerantov in sou/sos 'funkcionarjev' to vecina podpira. zelo zalostno, da 3-4 letnega faxa nekdo ne zakljuci pred 26im, sploh ce gledamo, na kaksni ravni ti faxi so. potem pa stopi slovencelj v svet in ugotovi, da se je 'ucil' (oz. plonkal na izpitih) snov, ki je izumrla z zadnjim mamutom. eh.
najbolj res na eno višjo šolo,jaz sem bil vpisan na grm novo mesto. berjetno pa zdajle septembra ostaja samo še prostor na izrednem študiju, kar pride misli mda 600eur na mesec.
vec nas je takih ki smo zaradi takih ali drugacnih razlogov ostali brez statusa, ni vedno samo da zelimo drzavo okrog prnest, pa tut ce
jst rabim status za to leto pa se mi ta sola v kp slisi ok.
ampak a to pomeni da jim poljem mail "hej rabim status can i use u" me ne bojo cudno gledal pa prjavl km
mi ni treba olepsvt stvari?
good luck to all of u and shine on!
u
ja se strinjam s tabo Ula,tudi jaz bi rabila status,ampak šele od marca 2011 naprej.mogoče veš,če v kp vpisujejo čez celo leto?
lp
Hej.
Jaz sem se ravno danes vpisala na srednjo ekonomsko poslovno šolo Koper.
V Petek sem poslala mail s svojimi podatki in razložila, da rabim potrdila za status. Danes sem zjutraj že dobila pošto z vsemi listi, ki sem jih mogla izpolniti, zraven pa dodati overjeno spričevalo OŠ, kopijo osebne izkaznice, ter originalno položnico katere vsota je 84€.
Vse skupaj pošlješ nazaj in menda naj bi v roku parih dni dobila 8 potrdil.
Tako da pošljite mail...... in vse boste imeli urejeno....
zdravstveno zavarovanje, otroški dodatek, delo preko študentskega servisa itd......
Hek Kitka, lahko dobim tvoj kontakt za par vprašanj. Najlepša hvala
Kako zadeve stojijo...
http://www.filternet.si/vs/clanki-videi/video-fiktivni-vpisi/m.517
Kaj pa redna zaposlitev ?
Aja sej res za vas mlajše je to prevelka odgovornost
Pač to je moje mnenje !