Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
fgh | Gost | odg. 20.09.2012 @19:54 Prijavi neprimeren komentar

ja kaj pa če se potem čez mesec kar izpišeš? a moreš vseeno plačati celotno šolnino? :/

marjetica | Gost | odg. 20.09.2012 @19:59 Prijavi neprimeren komentar

To moraš posebej preveriti na šoli, da se ne zavežeš k plačilu celotne šolnine.. Sicer pa itak na začetku ko se vpišeš poveš da rabiš samo za status. Nekatere šole to dopuščajo, druge pa sploh ne. 

niki | Gost | odg. 20.09.2012 @20:01 Prijavi neprimeren komentar

vprašanje za statusek:

očitno si se ti že vpisala, zato me zanima kaj je s tistim

• lastnoročna prošnja s predhodnim opisom izobraževalne poti in jasno izraženo željo po nadaljevanju izobraževanja;

kaj je pa tukaj potrebno? Kot sem razumela je to ena od zahtevanih dokumentacij poleg roj.lista, šolnine in davčne!!

mimi | Gost | odg. 20.09.2012 @20:02 Prijavi neprimeren komentar

Ali mogoče kdo ve kako je z vpisom na srednješolsko izobraževanje b2. Z vpisnino in šolnino.

sale | Gost | odg. 20.09.2012 @20:09 Prijavi neprimeren komentar

@marjetica vpiši se http://www.pomorska-sola.si/default.aspx lahko rešiš preko pošte. kontaktiri jih preko maila ker na telefon jih ne boš nikol dobila

statusek | Gost | odg. 20.09.2012 @20:10 Prijavi neprimeren komentar

ja piše za prošnjo. Jaz sem jo imela, večinoma jih ni imelo.. Vendar če imaš željo napisati, napiši NA ROKE! Izraži željo da bi se rada vpisala.. npr. gastronomja in turizem.. katero šolo si že izdelala.. drugače pa.. ti ni treba kakor želiš.. tisti ko smo imeli, nam jih je pobrala.. samo predbidevam d abodo pristali v košu za smeti..) Davčna, rojstni list (izpis iz rojstne matične knjige), spričevala.. pa gasaa

statusek | Gost | odg. 20.09.2012 @20:11 Prijavi neprimeren komentar

MIMI

na b2 šoli je potrebno plačati šolnino.. :/ smo že pretuhtali vse možnosti.. Celje te reši

marjetica | Gost | odg. 20.09.2012 @20:13 Prijavi neprimeren komentar

kaj to je spet izobraževanje odraslih? to pri meni ne pride v poštev, žal

klara | Gost | odg. 20.09.2012 @20:17 Prijavi neprimeren komentar

@x-Tina

Ne vem, zakaj bi te blo strah, tudi če bi te res izpisali? Glavno, da dobiš potrdila - potem je vse ostalo nerelevantno, ker na študentski servis ne bodo javili. A misliš, da v SLO sploh imamo dovolj inšpektorjev, ki bi se s tem ukvarjali? Pa fučka se njim ...

fgh | Gost | odg. 20.09.2012 @20:19 Prijavi neprimeren komentar

Marjetica..jaz ti predlagam da pokličeš na višje šole, ali pa na mejle jih kontaktiraš.. kako je z šolnino, če bi se v katerem od preimerov izpisala šole.. ker ene šole zahtevajo 50% šolnine, ene zahtevajo celo.. ene pa samo po obrokih, do katerega si bila vpisana... Povprašaj.. pa se vpišeš, plačaš vpisnino, dobiš potrdila, se izpišeš pa je to to Veliko sreče ti želim!

grega | Gost | odg. 20.09.2012 @20:21 Prijavi neprimeren komentar

@m

za tuje državljane je prav tako izi. v moji firmi je polno Bosancev, ki so vpisani na SUAŠ v LJ, da lahko delajo pri nas.

vrtnica | Gost | odg. 20.09.2012 @20:24 Prijavi neprimeren komentar

@alter

kaj ti bo pa status tuje univerze koristil pri nas?

natasha | Gost | odg. 20.09.2012 @20:28 Prijavi neprimeren komentar

@shikari

izpisek iz rojstne matične knjige dobiš v 3 minutah, samo na upravno enoto se moraš spravit

niki | Gost | odg. 20.09.2012 @20:30 Prijavi neprimeren komentar

statusek hvala za odgovor!! no, jaz se vpišem jutri, upam da tudi tukaj ne bo vse zasedeno preden pridem!!

Veliko sreče vsem pri pridobivanju statusa!

vrtnica | Gost | odg. 20.09.2012 @20:36 Prijavi neprimeren komentar

marjetica, če boš 26 stara, je ok, ker velja VKLJUČNO DO 26. leta. Nasrkaš ga torej od vključno 27. leta dalje. Dijaki (v kakršnikoli obliki) lahko delajo do vključno 26. leta, študenti pa do smrti (bravo, jugoslavija)

todi | Gost | odg. 20.09.2012 @20:40 Prijavi neprimeren komentar

@statusek

"JE STATUS - NI PANIKE." Looooooooooollll, dobra parodija!

somebody | Gost | odg. 20.09.2012 @21:02 Prijavi neprimeren komentar

pomoje je najbol it na SUAŠ (meni je ta najbližja).

samo me zanima če je potrebno imeti vsa spričevala vseh letnikov srednje šole in mature ali je dovolj le spričevalo tistega kar si nazadnje opravil. na njihovi strani piše vse o tem ampak bi rad biu 100% prepričan.

ce se je kdo že tam vpisal naj mi prosim odgovori.

aja pa ce je potrebno kaj hoditi tja na predavanja al karkol?

nm | Gost | odg. 20.09.2012 @22:28 Prijavi neprimeren komentar

@niki

lastnoročne prošnje jaz nisem imela z sabo in je šel vpis gladko skozi. Nekateri so imeli, nekateri pa nismo in niso čist nobenemu komplicirali zaradi tega. Glavno da maš rojstni list, davčno, dokazilo o prejšnjem šolanju (matura, itd.) ter 150 evrov z sabo. To je vse kaj rabiš.

xelox | Gost | odg. 20.09.2012 @22:33 Prijavi neprimeren komentar

@somebody

pa odnesi vse papirje tja, kaj te košta? a ni bolj, kot da dvakrat hodiš?

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.