VPIS ZA STATUS
Zanima me a gdo ve, na kateri višji šoli - izredno lahko plačaš sam vpisnino?
Pol je bol Geoss, vpisnina 200 in to je to, če nardiš še en izpit 70, pa maš mer cel let..
Ja, gre kar nekaj € za tale status... :-) glede opravljanja izpitov je pa spet čist odvisno od šole. Nekje jih moraš it pisat, nekje je dovolj, če jih samo plačaš. V primeru, da jih moraš iti pisat, je nekje dovolj le "prisotnost" na izpitu, ni potrebno kaj dosti znanja :-) Tako da to se moraš pozanimat pri tistih, ki so bili na tvoji šoli že kdaj vpisani. Nekatere šole imajo tudi tako, da te tekom leta opozorijo, da moraš opraviti kakšen izpit, drugače te izpišejo.
aja, ravno danes sem brala, da bodo letos strožji do teh, ki so fiktivno vpisani in jih bodo izpisovali (novi ukrepi vlade). Ve kdo kaj v zvezi s tem?
Najprej sem šla na CDI Univerzum pa so mi hotli prodat komplet šolnino da podpišem za 1200€ iin še kr neke stroške... Sem potem šla na cene Štuparja pa sem se vpisala v gastronomijo s turizmom in plačala 350€ in čez pol ure mela potrdil za študendca so rekli da najlažje izpite nej začnem delat čimprej pa da je vse ok baje so čist naizi
koliko izpitov pa bi morali opraviti na Cenetu Štuparju, da ne tezijo pac pol cez leto glede statusa? A se kdo pozna kaksno solo ki vpisuje za status?
Na koperskih srednjih šolah se da dobit za 200€ pa baje noben nč ne teži za izpite.
pa mogoce ves konkretno katera sola?
Srednja tehniška šola Koper, nisem ziher, to mi je učer kolegica rekla.
Ma se kdo kaksno izkusnjo oz.info od letos kam se vpisat oz.da se je vpisu pa da se ve da se je samo za status?
A za v Mariboru še kar nišče nič neve?
A Gostinsko al pa Vrtnarkso v Celju je že kdo letos poskusu?
Živjo!
Mene pa zanima, če mogoče kdo ve, kako je z izrednim vpisom na višjo šolo zaradi statusa? Ne najdem podatka kje so še prosta mesta, zanima me koliko moram plačati in če je to sploh še mogoče.
Vrtnarsko v Celju nima smisla klicat. Sem klicala prejšnji teden in nisem sploh povedala da se mi gre za status, pa mi je "gospa", ki se ni niti predstavila vrgla slušalko dol po 10- ih sekundah! Javila se je z :živjo in žvečilnim v ustih. Ko se predstavim mi pove : KAJ JE? .. Povem da se želim pozanimati glede izobraževanja odraslih in me prekine in tkoj reče POLNO JE VSE .. in vrže dol slušalko.
Ali ima kdo izkušnje z vpisom na SUAŠ? Je potrebno opraviti kak izpit ali ne?
Oj! A kdo ve za srednjo trgovsko šolo kako je z opravljanjem izpitov čez leto. A te vržejo ven oziroma izgubiš status če ne narediš par izpitov? hvala!
a se da še kje vpisat v izobraževanje za odrasle v Ljubljani (tako da se ve, da je samo za status, da ni pol kakšnih problemov)?
srednja tehniska koper ma ze zaseden use :/
na Suas se gres lahko upisat, 200 eu je vpisnina, nerabs delat izpitou kokr vem, dons ob 14.00 je upis.
Kokr vem, je bilo lani potrebno na suašu plačati en izpit sredi leta, drugače so te izpisali. Na trgovski plačaš 3 izpite takoj ob vpisu.