Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
Mojca | Gost | odg. 15.09.2015 @14:00 Prijavi neprimeren komentar

hej, ima kdo že nad 26. let in je pridobil status REDNEGA dijaka in kje?

Mojca | Gost | odg. 15.09.2015 @14:15 Prijavi neprimeren komentar

Podiplomca bom pavzirala in delo preko napotnice lahko opravljam samo s statsom REDNEGA dijaka. 

Emi | Gost | odg. 15.09.2015 @15:18 Prijavi neprimeren komentar

a mogoče kdo we, kako je z upisom na trgowsko? kok je cena, a se morajo delat dodatni izpiti, itd..?

Miha | Gost | odg. 15.09.2015 @15:31 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo,

moji kolegici se je lani zgodilo da jo je njena srednja šola sredi leta izpisala, ker je bila vpisana samo zaradi statusa tako da je sredi leta ostala brez vsega - nimaš se kam vpisat februarja. 

pomoje je najbolše naredit vpis v višjo šolo, tam ti baje organizirajo prakso v podjetju kar meni pride ful fain ker sem ekonomist, pa izpite mi neke že priznajo.. kakega pa bom še naredo ker mi je zanimivo. 

Redni je zastojn samo se ne moreš več vpisat ker je prijava potekla, lahko edino še na izrednega. 

V ljubljani vem da daje Gea College popuste na vpisnino , v MB pa ima Academia akcijo študirata 2 za 1 šolnino. Jaz sem v MB in me pride šola zdaj dobrih 70 eur na mesec.

Katja | Gost | odg. 15.09.2015 @15:33 Prijavi neprimeren komentar

Ja, redni dijak si, če si vpisan v srednjo šolo. Kar pomeni, da moraš bit tud redno pri pouku, da te ne izpišejo.
Vsaj tko bi js rekla. Ker če se vpišeš na te PT in izobraževanje odraslih, dobiš status izrednega dijaka.

Ne vem no, na študentsko svetovalnico vprašaj, tam ti mogoč znajo kaj pomagat

statuss | Gost | odg. 16.09.2015 @13:03 Prijavi neprimeren komentar

Miha, kako te pride šolnina 70 eur na mesec.

Jaz bi se tudi vpisala v višjo šolo izredno, če je kaka ugodna varijanta, al pa da se plača sam vpisnina.

a mogoče kdo ve za kako šolo k lahko plačaš sam prvi obrok in dobioš potrdilo za status - višje šole??

lp

Tera | Gost | odg. 18.09.2015 @11:03 Prijavi neprimeren komentar

Hej! A kdo ve, kje imajo še kaj prostih mest za vpis za status? Kako je zdaj z Geoss/SUEŠ?

Sanja | Gost | odg. 18.09.2015 @21:10 Prijavi neprimeren komentar

Živjo.

Ali je bil že kdo kdaj vpisan na ekonomsko šolo Celje samo zaradi statusa? Kako je tam s statusom? Ali preverjajo če delaš izpite in ali so izpiti obvezni?

Status je 120 evrov, kar se mi zdi preveč poceni, glede na to kakšne so cene na drugih šolah in da povsod grozijo s tem da te izpišejo če ne hodiš na izpite. O tej šoli pa nič ne najdem.

Hvala

Borci | Gost | odg. 21.09.2015 @14:43 Prijavi neprimeren komentar

Jst bi tako varjanto tut rabu ce ma gdo kej vec info. Kam se vpisat ko si starejsi od 26 pa bi lahko normalno delu..ker kot izredni dijak nemores delat...visje izredne so solnine pac predrage sam za status...je se kaka cenejsa varjanta?

lukec | Gost | odg. 21.09.2015 @16:05 Prijavi neprimeren komentar

Amogoče kdo ve ali je na SAUŠU vpis mogoč samo jutri. in kakšna je cena.

piki | Gost | odg. 22.09.2015 @10:24 Prijavi neprimeren komentar

Ja mene tudi zaninma če se je kdo vpisal na GEOSS na VIŠJO? kako je s šolnino itd.? SDem nad 26...

Tg | Gost | odg. 23.09.2015 @10:40 Prijavi neprimeren komentar

A kdo ve kako je na BIC Ljubljana, Nisem nikjer zasledila da bi kdo o tej šoli govoru. Izobraževanje odraslih, a vpisujejo samo za status, ma kdo izkušnje?

Monika | Gost | odg. 23.09.2015 @12:08 Prijavi neprimeren komentar

Kaj na Cene Štuparju si vpisan kot študent ali dijak (na t.i. izobraževanje odraslih)? Ker me zanima kako je pol z boni in študentskim domom, kar je vezano na status..

Amelie | Gost | odg. 23.09.2015 @15:15 Prijavi neprimeren komentar

Danes so še vpisovali na trgovski. je bilo treba kar dosti počakat, ampak je šlo skozi.

Monika | Gost | odg. 23.09.2015 @20:31 Prijavi neprimeren komentar

Sanja, bla je vpisana tja moja kolegica, pa tud jaz mam že izpolnjeno informativno prijavo. Vbistvu bi mi dosti bolj koristil status študenta, kot pa dijaka, a je tudi to nekaj
Tako da, glede EŠC-ja... vse je ok... kaki izpit vmes narediš, al pa se vsaj prijaviš... ena moja kolegica si je skripto prebrala pa naardila s 4, druga pa je samo preletela vmes kako stvar, drugač pa naslove prebrala, pa nardila izpit z 3 (ocene so seveda do 5), tako da tud ni neki bav bav... je pa menda 20€ en izpit, če se ne motim

Če ima pa kdo kakršne koli informacije o tem, ali se da kje vpisat samo za status, pa da dobiš status študenta (aja, vpis mora bit izreden, pa da nebi ble zaj to vpisnine take ko so, če greš dejansko študirat... cca 2000&euro bi bla zelo hvaležna, da javite.

ojoj | Gost | odg. 23.09.2015 @22:24 Prijavi neprimeren komentar

Ve kdo kako je s tem Geoss-em. Šola naj bi bila višja in so mi zatrdili da lahko delaš po 26. letu preko štud. a v isti sapi rečejo da je to izobraž. odraslih?? Ima kdo izkušnje s tem?? prosim...

Biba | Gost | odg. 24.09.2015 @05:22 Prijavi neprimeren komentar

Zivjo! Mene pa zanima, ali ste tisti, ki ste vpisal na visjo solo, ze dobili odgovor ali ste sprejeti ali ne? A ni tako da bi morali dobiti posto do 23.9.? 

Dejan | Gost | odg. 24.09.2015 @08:22 Prijavi neprimeren komentar

Tudi sam sem se vpisal na trgovsko. Vpisnina je znašala 150€. Malo me skrbi člen v pogodbi. Da nebodo terjali potem od mene šolnine?

V izjemnih primerih lahko udeleženec in izvajalec sporazumno odstopita od te pogodbe (potrebno je izpolniti izpisnico), s tem, da udeleženec poravna vse stroške, ki jih je imel izvajalec do prekinitve pogodbe. Obveznosti iz te pogodbe veljajo tudi, če udeleženec samovoljno prekine šolanje.

ronja | Gost | odg. 24.09.2015 @09:54 Prijavi neprimeren komentar

jz sm se vpisala na cene štuparja ta teden in so mi rekl da mam status dijaka v izobraževanju odraslih. lahko delam prek študenta pa zavarovana sem celo leto tako da se mi že splača dat tistih 350€ za status. ne smeš pa povedat da se vpisuješ samo zarad statusa ker te drgač ne vpišejo.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.