VPIS ZA STATUS
Zdravo. Mene zanima, če ve kdo za kakšno srednjo, višjo šolo, kjer se lahko vpišeš že avgusta in se ti status prične že s septembrom. Po možnosti čim cenejšo
Hvala in lp.
Živjo, mene pa zanima če se je kdo že kdaj 2x zapored vpisal na cene štuparja. Pa kako je pol to zgledalo. Men je namreč rekla da je ponoven vpis 80€ pa verjetno še 3 izpiti? Plus a potem kej komplicitajo če se nenadoma odločiš da zdej pa ne misliš pr njih več bit in hočeš nehat?
ja na cene štuparju plačaš 80€ če si bil že prejšne leto upisan pr njih. Zraven morš plačat pa še 3 izpite, ampak te noben ne preverja če jih greš pol dejansko delat.
jz sm se lih ta tedn ponovno spet upisala in ni blo nobenih problemov, status pa velja od septembra do naslednga augusta.
pozdravljena, me zanima kako si izvedla vpis samo za status na JZ cene Štupar
Rebeka, tudi jaz bi te prosila za informacije o vpisu na Ceneta. A je res prva vpisnina 300? zanima se me ali je to v tem smislu, da placas, dobis papir in je to to ali moras it pisati vsaj en izpit?
lp
K
če dobiš odgovor mi prosim sporoči lp
A se bo kdo na AŠ Ježica v LJ vpisal oz. je že bil? Je res da ne izpisujejo?
To pomeni, da pokličeš in se vpišeš na šolo Cene Štupar,kljub temu da potem čez leto ne greš pisat nobenega izpita? Te v tem primeru ne izpišejo?
Koliko pa stane šolnina za Cene štuparja? Cenejo kot na ježici?
če se prvič upisuješ plačaš 350€ vse skupi tle notr je upisnina in 3 izpiti, k jih morš plačat če hočš status. Ne smeš pa povedat, da se upisuješ zarat statusa. Zbrat morš en program (jih majo na spletni strani) in pač poveš, da bi upisal npr. smer administrator, trgovec ipd. Podpisat morš en papir, da boš kao redno delal (da boš naredu vsaj te tri izpite). jz nisem lani nardila nbenga izpita, pa me niso izpisal (sm nekje slišala, da te niti ne morjo izpisat), enkat so me samo umes klical, tko da ni nobene panike.
Skratka, prideš, plačaš, podpišeš in to je to...aja, pa sabo morš met spričevala prejšnje srednje šole, osebno pa davčno.
Živjo res, da je tema o SUAŠu že ničkolikokrat zlajnana pa vseeno vprašam. Ravnokar sem klicala tja za par informacij in interakcija ni bila posebej prijazna. Verjetno je takoj vedela koliko je ura. Naslednji teden so vpisi, seznanila me je s tem kaj vse rabim. Mene zanima samo to ali so tam izpiti in predavanja obvezni, in če se jih ne udeležiš, kaj sledi za tem. vpisnina mislim da je 200e, je to edini strošek, če se izpitov ne nameravam opravljati?. Sem namreč študentka, opravljala bom plačljive iz svoje stroke, potrebujem le status za zavarovanje in subvencijo prevoza. Hvala v naprej, opravičujem se za duševne bolečine ob branju
Se lahko na Štuparja vpišem tako, da dobim status rednega dijaka?
Ali pa tako, da dobim status izrednega študenta? Sem namreč že 26 in SŠ odpadejo.
Tudi mene zanima kako je z vpisom na ŠUAS? Ali so predavanja in izpiti obvezni? Kajti tudi jaz bi se vpisala saj potrebujem status, vendar le v primeru, da mi ni treba hoditi na predavanja in izpite. Ce ima kdo kaksno izkusnjo kako je tukaj z vpisom oz. s statusom naj napise.
Glede na to, da so to srednješolski programi - a se lahko vpišeš, če si že gimnazijski maturant in študent druge smeri? Ali predložiš dokazilo o zaključeni gimaziji?
Zdravo,kdaj pa naj bi potekali vpisi na SUAŠ?
Ima kdo izkušnje s tretjim vpisovanjem.... že dvakrat sem bila vpisana na SUAŠ, ne zapored, drugič sem "ponavljala".
Kako je s tretjim vpisom? Bi bilo bolje se kam drugam vpisat?
Hoj. Letos sem bil vpisan na višjo šolo katere pa nisem naredil, in sem bil cca. pol leta vpisan zaradi statusa. Najprej sem imel v planu vpis ponovno v višjo šolo ampak nisem bil sprejet, nato pa sem imel namen na visokošolo, pri kateri pa sem zamudil 2. rok vpisa.
Zanima me če se ponovno vpišem na višjo šolo, se potem ne morem prijaviti drugo leto na 1. rok za prijavo na visoko šolo?
Wutwut- ti ki si bila že dvakrat vpisana na SUAŠ lahko poveš kdaj potekajo vpisi in koliko je bilo za plačat ko si se vpisovala prvič? ali si povedala da bi se vpisala samo za status ali tega nisi povedala in si se normalno vpisala, pa potem nisi obiskovala predavanj in izpitov?
Vedno je isto:
Prideš tja, tam je kup mladenk in mladeničev, počakaš z njimi. Pride neka gospa, tisti, ki ste prvič prišli greste z njo... tisti, ki se drugič vpisujete, greste v drugo učilnico, kakor vam pač rečejo. Tam se usedeš lepo v razred, gospa razdeli obrazce, vsem pove kaj se napiše, pomaga vam. Nič ne govoriš zakaj si tam, če boš to razlagal, te bo mogoče še vn vrgla. Pravzaprav je pa to tvoja stvar, ne rabijo vedet, jim je pa verjetno jasno zakaj je večina ljudi tam, ampak seveda se to na glas ne govori.
No, ko izpolneš obrazec, dodaš notri kopije spričeval, gospa pogleda če vse štima, če je vse vredu, dobiš položnico, ki jo plačaš. Mislim, da je treba potrdilo o plačani položnici poslat po mejlu, ne spomnim se točno. Ko si tam tudi zveš kdaj približno loh prideš dvignit potrdila o šolanju in to je vsa znanost.
Stane pa na SUAŠu vpis 200 €.
Torej za nekoga, ki se redno ne more več vpisat v visokošolski programe (fakulteta/uni/višja) ostane samo še višja šola izredno, srednja šola, ali maturitetni tečaj? Srednja šola nima nobenih pogojev razen, da plačaš vpisnino, in da ni ista stroka šole, kot jo imaš že opravljeno?
Obstaja kakšna višja šola, kjer te ne terjajo za šolnino, ampak plačaš samo vpisnino?