VPIS ZA STATUS
Kako je z opravljanjem izpitov med letom na Spsšb Ljubljana? Kej izpisujejo/težijo če jih ne opravljaš ker si vpisan samo za status?
Na Spsšb LJ ne izpisujejo niti ne težijo za opravljanje izpitov. Izpolniš prijavnico za vpis na njihovi spletni strani, izbereš termin vpisa, plačaš položnico in potem se greš vpisat na šolo. Potrdila o vpisu dobiš takoj.
Zivijo, js sm v mal bol zapleteni situaciji, mam 24 let trenutno in vpisan sem bil že na visoko šolo, končal 1. letnik, se vpisal v 2. in potem po koncu drugega letnika, ki ga nisem končal sem se odločil za pavziranje in se v preteklem šolskem letu vpisal še na filofaks v 1. letnik, vendar mi je tudi tam na koncu leta zmanjkalo par točk tko da morem še na filofaksu pavzirati letos in opraviti manjkajoče izpite (vem, vem....) zanima me ce bi mi mogoce znal kdo povedati, glede na to da sem slišal da je nek nov zakon, če si bil vpisan že 3 leta na višje/visoke šole in univerze potem se ne moreš vpisati več za status - torej, če kdo ve mogoče, ali se lahko vpišem recimo na izobraževanje odraslih za status letos?
Pri prijavi na Spsšb Lj preko spleta je vseeno katero smer in program izbereš?
kolikor jaz vidim so že vsi termini zasedeni
mogopče kdo ve kako je z izdajo potrdil o vpisu na gesoss??
Ali kdo ve če se na STRŠ Ljubljana lahko vpišeš samo za status (izobraževanje odraslih) ali ne? Ogled njihove spletne strani mi daje občutek da se lahko, ampak nisem siguren. Ne živim blizu Ljubljane, zato ne morem kar tako preveriti osebno v šoli sami. Po telefonu ti pa tako ali tako nočejo povedati oziroma rečejo NE Hvaležen sem za vsako informacijo
@timo
Ja termini za ta teden so zasedeni ja, samo piše da bojo novi termini od 26-29ga objavljeni 21ga... Tako da jaz bom počakal do srede in se prijavil za naslednji teden.
Se gre kdo iz MB naslednji teden vpisat na trgovsko šolo v LJ?
zdravo si našla že kaj za izredni vpis na visjo solo sem namrec v podobni situaciji. hvala
Na geossu dobiš potrdila k plačaš vpisnino, vela za višjo in srednjo. Majo pa še posod frej na sredni maš status do 26. leta, na višji pa loh prek študenta delaš kokr češ pa maš status študenta.
Kaj pa Doba, Memory (v Dutovljah), Lampret (Nova Gorica),...? A mogoče kdo ve, kakšne so minimalne obveznosti, da te ne izpišejo?
Na B2 pa so mi sporočili takole: 602 EUR za srednjo šolo, 627 EUR za višjo šolo.
zdravo na ic geoss ko se prijavis na visjo je koliko vpisnina? in ali je obvezujoce placati sledece obroke? ce jih ne placas v dolocenem roku si zakonsko dolzan poplacati cetudi se izpises? hvala
Ali kaj morijo če želiš samo status? koliko je vpisnina?
marelica se tebe da mal nadlegujem se pravi vpisnina + šolnina je 627€ se vpises placas dobis potrdila tokom leta pa po zelji se dodatna placila za izpite katere zelis opravljati? in status ti velja celotno leto in lahko delo prek SŠ opravljas tudi ce tokom leta dopolnis 26 let? hvala za trud
marelica se tebe da mal nadlegujem se pravi vpisnina + šolnina je 627€ se vpises placas dobis potrdila tokom leta pa po zelji se dodatna placila za izpite katere zelis opravljati? in status ti velja celotno leto in lahko delo prek SŠ opravljas tudi ce tokom leta dopolnis 26 let? hvala za trud
Jaz mam sedaj 28. vpis v GEOSS, prijavil sem se že. Plačam 300€ vpisnino in 150€ po izpitu, mi je predlagala, da naj probam dva naredit, zaradi aktivnosti študentov.
Mi je pa rekla, da če sem bil že 3 leta na višji, da ne dobim potrdila o vpisu. Ali je to res? Tukaj se namreč vpisujem izredno sem pa bil že 3 leta na rednem. Ampak se mi zdi, da to nebi smelo igrati vloge. Sem ji sicer rekel, da sem bil 2 leti, tak da sem jo malo "navukel", bomo vidli če bo prišlo skoz.
Potem niti jaz ne bi dobila potrdila o vpisu glede na to da sem obiskovala že visoko šolo?
Jaz sem bil 3 leta na univerzi in 3 leta na višji.
Potem niti jaz ne bi dobila potrdila o vpisu glede na to da sem obiskovala že visoko šolo?