VPIS ZA STATUS
VPIS V SAMOIZOBRAŽEVANJE V SMERI PLOVBNI TEHNIK IN ELEKTROTEHNIK
-VPISNINA JE 200 EVROV
- VPIS JE MOŽEN ČEZ CELO LETO
- ZA VPIS POTREBNA ORIGINALNA SPRIČEVALA O ZAKLJUČENI OSNOVNI ŠOLI IN ZA VSAK LETNIK SREDNJE ŠOLE, ČE JE TA BILA OPRAVLJENA
- MOŽEN JE VPIS PO POŠTI, POSLATI MORATE OVERJENE SPRIČEVALA IN NASLOV KAM NAJ VAM OBRAZCE IN POLOŽNICE POŠLJEMO
- KO VPLAČATE POLOŽNICO DOBITE POTRDILA O VPISU
PORTOROZ
za katero šolo se gre to točno v Portorožu ?
@Matej....Kje si dobil to informacijo o preverjanju? In kaj boš naredil ti, verjetno si študent in tudi rabiš status?
info-pomorska@guest.arnes.si
Glede na to, da smo vsi tukaj študentje...no vsja večina, ki nam je potekel status..me zanima naslednje...upam da kdo ve..prijavljena sem bila na izpit v začetku septembra. zadnjo obveznost pri tem predmetu sem opravila dva dni nazaj. Sedaj pa ko gledam v VIS, mi pri oceni napiše: odjavljena. Kaj sedaj? Mi še lahko vpišejo oceno ali ne? Profesorica mi je rekla, da je to možno do tokrat, ko referat zaključi šolsko leto in zapre prijave in da naj bi to bilo konec septembra...samo potem ne razumem, zakaj potem tam piše odjavnica..ker od izpita se nisem odjavila...
Tina, povej svojo štorijo v tajništvu in se pozanimaj kdaj je bila storjena odjava. Če bodo prijazni ti bodo šli na roko in v dogovoru s profesorico odprli naknadni rok za vpis ocene v e-indeks, če pa ti ne bojo šli na roko pa ti verjetno oceno lahko tudi razveljavijo. Pozanimaj se kdaj in kako si bila odjavljena, nato pa se naprej dogovarjaj s tajništvom in profesorjem. Vsaj tako bi v tvojem primeru storil jaz. Lp
Danes sem se uspel vpisati v Srednjo šolo za gostinstvo in turizem v Celju. Ko so se pogovarjali po telefonu, so rekli da statusa ni več možno pridobiti. Nevem. Vsekakor se lahko tam zglasite osebno in preverite če to res zdrži. Vpis naj bi bil še možen na šole:
-Ljudska univerza v Gornji Radgoni, Kosovelova ul. 2 160€
-Srednja upravno administrativna šola v LJ, Zdravstvena pot 10 180€
-Srednja trgovska šola v LJ, Poljanska c. 28a 160€
Zgleda pa da je možnost vpisa tudi na pomorski na obali.
Kaj rabite pri vpisu je odvisno od zahtev šole, prav tako je s cenami vpisa. Vse potrebno je na spletnih straneh šol. Lep pozdrav
Absolvent. a si za vse šole ziher, da vpisujejo tudi take, "za status" ??
potemtakem sploh ne rabim na obalo, kok ziher je da se lahko vpišem že v LJ? ponavadi rabiš vse izpise končnih letnikov srednje + matura, še kaj drugega ?? Mal mi tko deluje, star sm 24, a jim ne bom sumljiv za vpis v sredno, al vsi vejo, za kaj se gre - status?
@Matej
dej te pravljice komu drugmu prodaji, ker kle na forumu pač folk ni tolk zabit, kot si ti
tisti, ki ste se vpisali v celje: se komu kej sanja zakaj smo vpisani v 4. letnik?
x-Tina, posvetuj se z referatom, ker zna bit še pizdarija. Sem poznal tud take primere in je bla res pizdarija. Odvisno pa tud seveda od faxa. Fora je v tem, da elektronski index deluje izven dometa profesorjev (nimajo pooblastil), zato ti ona sploh ne more ocene notri vpisati, tudi če to hoče. Ampak mora to storiti preko referata - kjer pa znajo bit problemi. Ne zanašaj se samo na besede profesorice, ampak zadevo prestavi na višjo raven. Žal. Da ne boš ta kratko potegnila ti.
Ah, sranje, v celju je bil danes zadnji dan, naj gre v kurac.
Pa sej so še druge šole, tak da brez skrbi. To je edini posel, ki cveti v SLO tudi/še bolje v času recesije.
Kje so še šanse?
Pa sej ti vse piše v prejšnih postih - a si si prebral zadnje tri strani tega foruma? SUAŠ v LJ definitivno.
Ja, samo če se da uredit prek pošte?!
kaj nisi iz LJ? Ma do tja se boš pa že spravu. Kaj pa ta pomorska na Obali? A ni ta preko pošte?
Zdravo
Vidim, da sem naletela na pravo stran kjer si lahko pridobim zelo koristne informacije Tudi jaz potrebujem status, ki mi poteče septembra in bi se morala nekam vpisat. Problem je v tem, da bom letos stara 26 let in ne vem kako je zdaj s tem novim zakonom. Ali bi res lahko delala samo do novega leta? Ker potem ne vem koliko se izplača kupit status za par mesecev..
Je pa še en problem in sicer, sem že diplomirala in sem absolventka magistrskega študija in sem zabluzila absolventski staž, zato ne vem ali zame veljajo ista pravila, da se lahko vpišem tudi na srednje šole ali se lahko vpišem samo na višje šole..? Nekaj mailov sem pošiljala okrog, vendar brez odgovora:S Prav tako me zanima, če se lahko vpišem šele ta teden od četrtka naprej, ker sem za nameček v tujini do takrat:S
Hvaležna bom za kakršnekoli informacije pa lepo se (s)mejte