VPIS ZA STATUS
Vmes sem prebrala ves forum na to temo .... Nekdo je napisa, da je možno tudi ponavljati letnik - kako je s tem na SUAŠU?
Lani sem bila tam vpisana na programu Ekonomski tehnik, nisem opravila nobenega izpita in me zanima, če je možno ponavljati ali pa se vpisati na kter drug program iste šole?
@Ironside
Tako je, bil sem vpisan v izobraževanje odraslih. Mogoče kdo ve kakšna je situacija za letos, kakšen SUAŠ mogoče ali kaj podobnega, se že vejo kakšni vpisni roki ?
Jst sm bla lani upisana na Cenetu Štuparju - a mislte d se letos lohk spet upišem? Al kej težijo če si sam za status?
Za pridobitev statusa pišite na: servis.delo@gmail.com,
Lp, Manja A
Prvič bi se vpisal za status pa me zanima kaj priporočati, do kdaj se ponavadi, ali so predavanja izpiti obvezna ali je to odvisno od šole (pač, da sredi leta ne ostanem brez) vpisuje in za koliko številk se bo odštelo iz trr-ja. Hvala za info že vnaprej
Za Trgovsko so bile neke predprijave in vpisi potekajo že ta oz. naslednji teden (če so te sprejeli). Za SUAŠ mi je pa organizatorka povedala, da bodo vpisi zadnji teden avgusta oz. začetek septembra (roki bodo na njihovi strani). Imam pa eno vprašanje če kdo ve in sicer naj bi bila vpisnina 220€ potem pa moraš poravnati še 580€ za šolnino se pravi vse skupaj 800€. Je teh 580€ mišljenih v izpitih ki jih lahko opravljaš in tako dejansko plačaš samo 220€ za status ali moras plačati celo vsoto. Ker 800 evrov mi je pa mau velik samo za status vržt.
Živijo,
na SUAŠ sem tudi jaz pisala mail in sem dobila odgovor 220€ vpisnina in potem šolnina... Danes je na suaš klicala kolegica in kar direktno vprašala, da potrebuje samo status in ji je bilo rečeno, da mora plačati 220€ in to je to.
A ve kdo za srednjo medijsko in grafično šolo? Tam je 180€, samo me zanima ali izpisujejo oz. težijo, če si samo za status?
To je pa že bolj logično ja. Za medijsko vprašanje, samo dvomim da te izpišejo, tudi na Trgovski so s tem "grozil" pa ni niso potem nič kompliciral.
A se je kdo vpisal na tale Čas d.o.o. ? 170€ je vpisnina
Kdaj pa naj bi bil vpis pri suaš lj? Na njihovi spletni strani še vedno nič ne piše.
In ali kdo ve če se na srednji medijski in grafični šoli v lj res da brez problema vpisat samo za status (da ni potrebno opravljati izpitov)?
Za SUAŠ tut jst čakam, da bo kaj pisalo na njihovi strani pa niso še nič objavili.
pa si na srednji trgovski ze takoj dobila potrdilo o vpisu al si samo izpolnila predprijavo in pravo prijavo prineses sele kasneje
@kiki15
A si na izrednem izobraževanju opravil kakšen izpit oz. a kaj težijo če ne opravljaš izpitov? Pa plačal si samo vpisnino al tud šolnino? Hvala za odgovor.
@bluebird
To so bila vpisana v izobraževanje odraslih? Pa si opravljala kakšne izpite oz. kaj težijo če jih ne opravljaš?
@Puravida
Na trgovski sem plačal 250€ vpisnine in dobiš takoj status. Nisem pa šel na niti en izpit v 2eh letih (2x sem bil vpisan v 1. letnik aranžerske), čeprov so lani rekli da moraš na 3 nujno, drugače te izpišejo.
Imela bi eno vprasanje (ne spada ravno tuki,ampak mogoce mi bo kdo znal odgovoriti). Namrec konec avgusta zgubim status. Imam se namen nekam vpisat vendar zaenkrat se nisem nasla primerne sole. Zanima me kako je v tem casu, ko sem brez statusa, z zavarovanje? Gre sedanje zavarovanje v "mirovanje" in potem po pridobitvi statusa zacne veljati naprej?
Danes sem oddal predprijavo za Ekonomsko šolo v Celju. Mogoče kdo ve kakšni so letos kaj pogoji, da obdržiš status čez celo leto?
Iščem nekaj kjer nebi rabil velik obveznosti opravljat. Do 2 izpita mi ni problem, več pa nimam časa, bi pa rabil status še letos.
Hvala za vaše odgovore.
Lp
Sam tolk d veste: Dons sm klicu na Ceneta Štuparja in sm reku da bi se vpisu za status in so mi rekl d to ni možno. Pol sm pa frenda klicu in je reku d ne smeš povedat d si za status in gre čez. Prav tud d ti rečejo d morš delat izpite sam d on je šou sam na enga za foro in d je blo vse ok.
mene pa zanima, če mogoče kdo ve, kako je letos na spsšb LJ, vpisujejo za status...?
Od jutri naprej so vpisi v SUAŠ!!!
Spoštovani!
V šolskem letu 2017/18 bomo na izobraževanju odraslih vpisovali v programe:
SSI Ekonomskitehnik
SPI Administrator
PTI Ekonomskitehnik
VPISOVALI BOMO VSAK DAN OD PONEDELJKA DO ČETRTKA OB 12. IN OB 13. URI.
OB PETKIH OB 12. URI.
Na vpis pridite izključno ob navedeni uri.
Z vpisi pričenjamo 4. 9. 2017. Vpisi bodo trajali do zapolnitve mest.
Vpisati se je možno samo osebno.
S kandidati bomo opravili uvodni razgovor, kjer jih bomo seznanili z izobraževalnim načrtom, priznavanjem predhodno pridobljenega znanja in sklenili pogodbo o izobraževanju.
Ob vpisu v izobraževalni program je potrebno priložiti naslednja dokazila:
- Spričevalo zadnje dokončane veljavne izobrazbe – original na vpogled in fotokopijo
- Vsa letna spričevala oz obvestila o uspehu, potrdila o izpitu, indeksi – originali na vpogled in fotokopije
- Kandidati za vpis, ki so se šolali v tujini potrebujejo na originalnem spričevalu žig apostilo in overovljen prevod
- Identifikacijski dokument
- Prejeli boste položnico za plačilo 1. obroka šolnine.
Cena vpisnine in dveh izpitov znaša 220 €.