VPIS ZA STATUS
Živjo. Tut jst sm vpisana na štuparja zarad statusa. Vpisala sm bla že lasnki let, opravla nism nobega izpita, čeprou nej bi 3. Izpisal me niso, so mi pa poslali vabilo na evalvacijski razgovor. Na razgovoru so me vprašal zakaj nism opravla 3 izpitov...neki sm nabluzila (služba, osebne težave...) in pol ni blo problema. Zdej sm pa spet vpisana, sam da sm opravla te tri izpite (ceprou so bli vsi trije testi negativni ).
Torej, ce prav razumem, izpit je treba samo iti delat, ni pa nujno, da ga naredis? Te smem se vprasati, v kateri predavalnici se opravlja izpite (nadstropje in st. predavalnice) ter, ce si hodila na predavanja?
Mene zanima, ce se lahko na fakulteto vpisem izredno glede na to, da sem oba redna vpisa ze porabila. Studij bi zamenjala in me zanima, ce je sploh se mozno, da bi se vpisala na fakulteto oz. ce je stevilo vpisov v izredni studij omejen. Hvala za odgovor.
Pač ti kki preedmeti ne grejo, nismo vsi za vse ane. Nism hodila na predavanja, itak niso obvezna, samo na tri izpite sm šla in to je to. Izpiti se opravljajo v učilnicah v 2. nadstropju.
5ra, a izpite se lahko po dogovoru opravlja tudi v dopoldanskem času?
A mogoče kdo ve kako je letos z izpisovanjem? A te izpišejo, če ne opraviš izpitov? A te lahko sami izpišejo, ali se moram s tem strinjat (glede na to, da sem plačnik)? Nisem nikjer našla teh informacij, oni pa na ta vprašanja ne odgovorijo.
Pa3cija, tega pa ne vem. Vse nej bi blo v popldanskem času, če se da pa kej zment pa res ne vem... bi blo treba njih vprašat.
Dobro, jih bom še naprej spraševala.
A izpiti so pisni ali ustni?
Jaz sem mela ustno, ni pa nujno. Verjetno je odvisno kdo te sprasuje oz. kdo je predavatelj. Ustni trajajo priblizno 10-15 minut, vcasih manj, vcasih vec.
Živjo,
se je kdo vpisal na GEOSS? Je dovolj samo plačilo vpisnine - 200eur in je kul, če ne greš delat nobenega izpita?
ej dejte mi plis pomagat. tle berem na Cene Štupar za vpis k nujno rabm status pa ne najdm...a dobim status le se upišem sred leta?
https://www.cene-stupar.si/sl/pridobitev-izobrazbe/srednja-sola/pogosta-vprasanja
Jaz sem letos vpisana na Štuparja (srednja šola, sama sem plačnik), a izpitov nisem opravljala. Zanima me, ali se lahko vpišem tudi v prihajajočem šolskem letu, ali bo kakšna težava če tudi "v drugo" ne opravim tistih treh izpitov, ali te lahko med letom izpišejo,... Ne zanima me kaj je bilo lani ali predlani, zanima me trenutna situacija in če se obetajo kakšne spremembe.
Res me zanima kako je s tem izpisovanjem, da se ne bom ujela na kakšne limance. Glede na to, da so zasebna šola, po moji logiki lahko nekoga izpišejo samo na željo ne pa avtomatsko - sploh glede na to, da se jim ta vpis plača.
Nekje sem sem zasledila, da se bo letos zakonodaja glede tega spremenila - a mogoče kdo ve kaj več?
Na Štuparja sem se že obrnila z vprašanji, ampak mi ne dajo konkretnih odgovorov. V njihovih pravilnikih tega tudi nisem nikjer zasledila.
Status potrebujem samo še eno leto, da dokončam študij - službe pa itak ne dobim.
Hvala za odgovore!!
Jaz sem letos vpisana na Štuparja (srednja šola, sama sem plačnik), a izpitov nisem opravljala. Zanima me, ali se lahko vpišem tudi v prihajajočem šolskem letu, ali bo kakšna težava če tudi "v drugo" ne opravim tistih treh izpitov, ali te lahko med letom izpišejo,... Ne zanima me kaj je bilo lani ali predlani, zanima me trenutna situacija in če se obetajo kakšne spremembe.
Res me zanima kako je s tem izpisovanjem, da se ne bom ujela na kakšne limance. Glede na to, da so zasebna šola, po moji logiki lahko nekoga izpišejo samo na željo ne pa avtomatsko - sploh glede na to, da se jim ta vpis plača.
Nekje sem sem zasledila, da se bo letos zakonodaja glede tega spremenila - a mogoče kdo ve kaj več?
Na Štuparja sem se že obrnila z vprašanji, ampak mi ne dajo konkretnih odgovorov. V njihovih pravilnikih tega tudi nisem nikjer zasledila.
Status potrebujem samo še eno leto, da dokončam študij - službe pa itak ne dobim.
Hvala za odgovore!!
Mene pa zanima isto kot zakrbljeno.
Zanima pa me tudi, ali je kje na Primorskem koncu pa tja do Ljubljane (Litija mi je že predaleč) kakšna srednja šola, kamor se lahko vpišem za status in mi potem ni potrebno skrbeti, da me bodo kar naekrat izpisali.
Status pač potrebujem, da dokončam zadnji letnik študija, rednega dela na področju vrtnarstva/zelenjadarstva ne najdem, študentskega dela ne opravljam ker imam dovolj dela na domači kmetiji, zdravstveno zavarovanje pa obvezno potrebujem zaradi nenehnih težav v zobmi in košo.
LP
Nisem še slišu, da bi na stuparju koga izpisal.
Lep pozdrav vsem skupaj! Letos sem bil vpisan na Štuparja pa nisem opravljal izpitov. Sedaj me zanima ali se lahko vpišem tudi za naslednje šolsko leto. Ali je pri ponovnem vpisu kaj težav? Ali moram potem v naslednjem šolskem letu opravljati tiste tri izpite ali lahko ponovim neopravljanje od letos? Ali te zaradi tega lahko izpišejo? Ali te lahko sploh izpišejo če že ob vpisu poravnaš vse stroške? Pač rabim status zaradi zavarovanja, ker rednega dela ne dobim. Sploh pa bom v prihodnjem letniku zaključeval zadnji letnik faksa kjer pa obveznosti opravljam brez rednega ali izrednega vpisa - sem pač zajebal, kaj čem. Hvala! LP!
Hejla. No, kam se boste letos vpisovali?
Vidim, da se je razpletla debata glede Štuparja. A ima kdo kakšne nove/dodatne informacije glede tega ali te lahko izpišejo (ukinejo status) med letom? Kako je s ponovnim vpisom? Ali moraš potem v tem ponavljanju opravit izpite ali lahko brez?
Kaj pa B2? A kdo to pozna?
Kaj pa kakšna srednja na primorskem koncu, pa da ne izpisujejo?
lp limonica
Jz sm poslou prjavo na geos iz litije,zdj pa termin čakam
drug tedn baje,tko da mam zrihtan pred prvm septembram
Do kdaj se pa lahko vpises na Stuparja?
pred 1. septembrom ali lahko tudi do 1. Oktobra?
Živjo,
ali kdo ve, na kateri program se je najbolje vpisati sam za status na GEOSSU?