Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
nevednica | Gost | odg. 22.09.2012 @11:03 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo

Vidim, da sem naletela na pravo stran kjer si lahko pridobim zelo koristne informacije Tudi jaz potrebujem status, ki mi poteče septembra in bi se morala nekam vpisat. Problem je v tem, da bom letos stara 26 let in ne vem kako je zdaj s tem novim zakonom. Ali bi res lahko delala samo do novega leta? Ker potem ne vem koliko se izplača kupit status za par mesecev..

Je pa še en problem in sicer, sem že diplomirala in sem absolventka magistrskega študija in sem zabluzila absolventski staž, zato ne vem ali zame veljajo ista pravila, da se lahko vpišem tudi na srednje šole ali se lahko vpišem samo na višje šole..? Nekaj mailov sem pošiljala okrog, vendar brez odgovora:S Prav tako me zanima, če se lahko vpišem šele ta teden od četrtka naprej, ker sem za nameček v tujini do takrat:S

Hvaležna bom za kakršnekoli informacije pa lepo se (s)mejte

totenheim | Gost | odg. 22.09.2012 @11:40 Prijavi neprimeren komentar

@nevednica

Vpis v višje šole si zamudila (10. september, ob 16h), zato se kar lepo vpiši na kako srednjo šolo. Kot je nekdo že pred mano zelo lepo ilustriral, živimo v banana republiki, kjer se "vse in nič ne ve", zato te naj ne skrbijo posledice. Kaj hočem rečt? Tudi če uradno lahko delaš samo do izteka koledarskega leta (v tvojem 26. letu starosti, namreč), to ne pomeni, da te bodo vrgli ven iz študentskega servisa po novem letu. Pa boli njih, glavno da dobijo svojo provizijo. A misliš, da bodo od svojega kruha odžirali? Vsi se bodo naredili francoza, zato se daj še ti. Sicer ti pa kaj drugega, kot da to poskusiš, itak ne ostane več.

nevednica | Gost | odg. 22.09.2012 @13:08 Prijavi neprimeren komentar

Ponekod majo vpise na višje šole do 05.10.2012 če sem prav vidla.. Sam možno, da sem se zmočila Definitivno bom poskusila, ker poskusiti ni greh pa več za zgubit nimam kaj dosti Francozinje so mi kar všeč tako, da me ne bo motilo če bom eno leto francozinja :P

Samo sem se tudi pozanimala za vpise v srednje šole in baje po novem sistemu ni več možno plačat samo vpis temveč cel letnik. Mi je prijazna gospa razložila, da grejo vsi vpisani avtomatično v nek "sistem", ki ga ministrstvo nadzoruje in potrdilo o vpisu lahko dobiš šele, ko je letnik v celoti plačan.. Nisem najbolje razumela ampak bistvo je, da je to kar drag status potem.. Ali ije kdo bolje seznanjen kako je s tem?

Hvala

totenheim | Gost | odg. 22.09.2012 @13:20 Prijavi neprimeren komentar

Narobe si vidla. Vpis je bil 10.9. in so vsa mesta pošla v 5 minutah, tako kot vsako leto. Meni se še nikoli ni uspelo vpisat na višjo šolo, ker se ti vpisna okenca (elektronska prijava) dobesedno pred očmi zapirajo, ker množice ljudi ob 16h čakajo pred kompjutri, da se sprosti blokada in potem navalijo v stampedu. Prd nekaj leti se jim je zarad navala baje celo server sesul. Tole po 5.10. se pa najbrž nanaša na tretji rok, kjer pa itak ostane samo izredni vpis. Ne, hvala.

totenheim | Gost | odg. 22.09.2012 @13:24 Prijavi neprimeren komentar

"baje po novem sistemu ni več možno plačat samo vpis temveč cel letnik /.../ grejo vsi vpisani avtomatično v nek "sistem", ki ga ministrstvo nadzoruje in potrdilo o vpisu lahko dobiš šele, ko je letnik v celoti plačan."

LOOOOOLLL!!!! A ti res verjameš tem pravljicam!? Pa dej mal uporablji glavo, no, pa sej imaš že skorajda magisterij.

Tina | Registriran uporabnik | odg. 22.09.2012 @13:24 Prijavi neprimeren komentar

Tisti, ki boste v kratkem stari 26: sama sem bila lansko šolsko leto vpisana na izobraževanje odraslih in marca tega leta dopolnila 26 let. Ko sem oktobra šla po novo (stalno) napotnico, so mi na študentskem servisu razložili (sami od sebe) da lahko, ker sem v izobraževanju za odrasle, preko napotnice delam le do dopolnjenega 26. leta, torej le do marca. Tudi na napotnici je pisalo, da mi velja do natanko en dan pred mojim rojstnim dnevom in nič več. Torej ne, potrdila o vpisu mi potem niso več nič pomagala, EMŠO je EMŠO  Na študentskem servisu ti ne morejo več izdati napotnice.

nevednica | Gost | odg. 22.09.2012 @13:39 Prijavi neprimeren komentar

Tina hvala za info. Tudi tebi totenhaim. Lej pač nisem tolk razmišljala o tem niti se nisem nikoli prej tega posluževala. Ker pa sem take sreče, da se pri meni nikoli nič ne da zrihtat sem ja verjela

Ampak hvala za zelo koristne informacije.

Petra | Gost | odg. 22.09.2012 @16:07 Prijavi neprimeren komentar

kako je možno, da je v Celju bil 21. zadnji dan, če pa na internetni strani vpiše, da vpisi potekajo do aprila?? Ste 100%, da se res več ne da? :/

lompo | Gost | odg. 22.09.2012 @21:49 Prijavi neprimeren komentar

mary

kje si dobile te informacije o pomorski, ker na njihovi strani ni nič?

Klemen | Gost | odg. 23.09.2012 @11:24 Prijavi neprimeren komentar

ok morem še en x napisat ker eni ne kapirajo verjetno.. na celju se da vpisat do 30. aprila 2013.. in folk ne pište na pamet nekaj do 21 se da kao vpisat še samo če ne vete !!

zmedenec | Gost | odg. 23.09.2012 @13:42 Prijavi neprimeren komentar

Mene tudi zanima glede te pomorske šole. Tudi jaz nikjer nič ne najdem. Ker me zelo zanima, ker je vseeno če dam 200€ za vpis(seveda če se res da kr poslati tja potrebne papirje). Ker če se vpišem v gornjo radgono bom dal 160€ + 40€(oz še malo več za benz).

Tadej | Gost | odg. 23.09.2012 @15:15 Prijavi neprimeren komentar

Klemen

Lepo piše na spletni strani, da so vpisi bili v dnevih:

• sredo, 19.9. od 10 do 14 ure
  • četrtek,  20.9. od 7 do 14 ure
  • petek, 21.9. od 7 do 14 ure

klemen | Gost | odg. 23.09.2012 @17:13 Prijavi neprimeren komentar

in če piše ??? pozanimaj se našoli tak kot sem se jas pol pa govori

Tadej | Gost | odg. 23.09.2012 @17:44 Prijavi neprimeren komentar

Ja, nisem jaz iz celja, pa ne mislim hodit tja, da mi bojo povedli, da sem prepozen.

Torej, še lahko ta teden?

x-tina | Gost | odg. 23.09.2012 @20:37 Prijavi neprimeren komentar

Pa je ta univerza kot srednja šola al kaj? tm piše samo smer ekonomski tehnik, pa še to poklicni tečaj...ker jst bi rada status dijaka in ne študenta :$ ker če se zdj vpišem nekam in dobim status študenta, potem se ne bom več mogla vpisat na kakšen reden študij, če bi to hotla :$

klemen | Gost | odg. 23.09.2012 @21:21 Prijavi neprimeren komentar

sej jas se tud nism pelo.. obstajajo maili.. ja napisala mi je preko maila da se lahko do 30marca 2013 vpišeš

Daco | Gost | odg. 23.09.2012 @21:28 Prijavi neprimeren komentar

Kdaj pa ti je odpisala na mail? Je možno da ti je to odpisala v začetku tedna, potem pa so do konca tedna napolnili mesta (če sploh je kakšna številčna omejitev)? Hvala

status3 | Gost | odg. 23.09.2012 @21:57 Prijavi neprimeren komentar

Ali lahko dobiš na pomorski v portorožu potrdilo o vpisu tudi za rednega dijaka?

Samoizobraževanje= izobraževanje odraslih... in to se itak šteje kot status izrednega dijaka, torej s tem po 26. letu ne moreš več delati preko študentskega servisa.

Imam prav, ali se motim?

gostja | Gost | odg. 23.09.2012 @22:54 Prijavi neprimeren komentar

pa se je že kdo vpisal v to pomorsko šolo, res pošljejo potem potrdila?

Kaj posebi težijo glede statusa, pa če ne hodiš na predavanja in ne delaš izpitov?

hvala

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.