VPIS ZA STATUS
Vpisujejo tudi na Cene Štupar inštitutu, ampak te odslovijo, če priznaš, da si tam zaradi statusa. Kakor sem videl, imajo veliko mest in vpisujejo kadar hočeš. Najboljše iti tam osebno, ko prideš not je na severo vzhodni strani sobe polica, kjer so gor obešeni listi z programi in izbereš katerega hočeš. Potem pa greš v sobo desno, kjer se pogovoriš z enim od vodji tega vpisovanja in tam te že vpraša, če si zaradi statusa, ker če priznaš, ti ''lahko kaj drugega svetujejo'' ozi. te odslovijo. Potem, po kakšnih 20 minutah vpisovanja (vodja ti razloži tvoj program in kaj se iz tvoje stare srednje šole prenese naprej v njihov program), ti dobiš par listov za podpisat in potem greš v eno sobo zraven, kjer plačaš 335 € in ena ljubka (ampak tečna) punca ti razloži kako deluje njihova e-redovalnica. In to je to.
na ljudski univerzi ne vpisujejo več!se mi je ga. na mobi javla pa rekla da je vse že polno!
@ zolovski
a imaš narejeno srednjo šolo ali gimnazijo?
na kateri ljudski univerzi več ne vpisujejo?g.radgona?
če vam je bližje gorenjska, je tudi ljudska univeza tržič 240€
Pa ti je na trgovski rekla, da dobiš potrdilo o šolanju, ko se vpišeš?
Zdravo.
Mam 27 let, rabil bi status za delo preko študentskega servisa. Izobraževanje odraslih tako odpade. Katere šole mi tako ostanjo, visoke, višje, baje lahko delaš tudi kot dijak.
Mam končano gimnazijo.
Že vnaprej najlepša hvala vsem za pomoč!!!!
Živjo. sem bila včer na SUAS in me je una ven iz učilnice vrgla ker nisem imela samo spričevala od 2.letnika srednje šole - itak, če nas je bilo tam polna učilnica - drugač je rekla, da je vpis do konc oktobra, pa če bo še prostor, tega pa kao ni mogla povedat, je rekla naj pridem ko bom imela še to spričevalo. Potem sem bila na trgovski, pa ni bilo več te ženske ki vpisuje, je rekla ena druga naj pridemo nazaj v sredo. pa me zanima, tist ki je bil na trgovski, če je mogu dat VSA spričevala, a so ful kompliciral? a v portorožu pa dobiš tstaus dijaka?
katera spričevala&potrdila pa potrebujem pri vpisu na trgovsko?
ali kdo ve, kdaj so v sredo in v četrtek vpisi na targovsko v Ljubljani - ker na netu piše da jih jutri ni, na vratih pa je pisalo da so, pa ne vem točno katero uro... aja, nekdo, ki je spraševal za delo po 26. letu... ja, če kje najdeš šolo, kjer si normalen dijak, pol lahko delaš po 26... vse te o katerih se tukaj pogovarjamo pa so izobraževanje odraslih, se pravi da imaš status izrednega dijaka in ne moreš delat po26. letu... faksi so pa tud že mimo vpisi - zafilani... edin za pomorsko se neki govori, da mogoče dobiš status dijaka, ni pa ziher...
Ojoj.
Res ni nobene možnosti zame nad26 let?
Kaj pa višje in visoke šole?
Posim za pomoč!
100x hvala!
Zdravo!
Vem, da je malo out of topic, ampak sama imam en problem. Za status sem se vpisala na višjo šolo, zdaj se mi pa odpira možnost, da bom na matičnem faksu dobila status.
Ker me smer na Višji šoli zanima, bi rada študirala tudi to, vendar me zanima, če sem lahko hkrati vpisana na VIŠJO in FAKULTETO (UNI). Vem, da to do sedaj ni bil problem, vendar mi je kolega rekel, da se je to z letošnjim letom spremenilo.
Prosim vas, če imate informacije, kako letos te stvari potekajo, da mi odgovorite!
Najlepša hvala!
(sicer pa pravim tako, status bo, doklr bo denar v žepu, odvisno je sam, koliko smo ga pripravljeni dat)
SREČNO
memuska, brez skrbi, lahko si tudi letos. Ni še enotne evidence (poleg tega pa, a je kak zakon, ki ti to preprečuje? Resno sprašujem...
Obupan, lahko poskusiš z visokimi šolami, kjer imajo sicer šolnino, ampak se poskusi zmeniti, da plačaš le vpisnino. Ponekod se da. Uradno te baje sicer izpišejo, če ne plačaš šolnine, ampak glede na to, da vedo, za kaj gre, dvomim, da se jim da ukvarjat.
Kaj pa potrebuješ imeti s seboj za vpis na trgovsko šolo v Ljubljani poleg denarja seveda?
LP
Hej!
Hvala. Ne vem, to mi je kolega rekel, pa sem se hotela pozanimati. Drugače pa, a bi obstajala kakšna telefonska, kjer bi lahko to poizvedela?
Mogoče kar ministrstvo za šolstvo al kaj?
Nočem namreč zasrati 2 v enem
Lp
@Lea
Hej! Če mi dovoliš da komentiram.
Ja, popolnoma se strinjam, da je delo preko servisa odžiranje delovne sile. Ampak v trenutni krizi, kot je, tudi sami delodajalci rajši 'zaposlijo' študenta, saj imajo z njim manj stroškov z njimi pa dejansko pokrijejo celotno zahtevano delo.
Mislim torej, da ni problem v nas, študentih, da izkoristimo to, ker bi nas sicer brez statusa čakalo samo mesto na listi brezposelnih, temveč v sami osnovni zasnovanosti. Najprej mora država postavit meje, kje, kako, zakaj študent dela (sama npr redno študiram enega zahtevnejših študijev, pa mesečno že skozi vsa leta študija - 5 letni študij, delam za preživetje cca 500 eur mesečno), ter do katere meje je njegovo delo smiselno, mogoče omejit tudi kaj vse lahko študent dela, potem pa se osredotočt naprej reševat problem.
Govorimo bolj o globalnem problemu, ki ga na tem forumu ne bomo rešli. Žal. Sicer smo pa Slovenci itak znani po tem, da znamo pljuvat in govorit čez vse, čisto vse nam gre v nos, noben nobenmu ne priželi dobrega. Ko bomo svojo miselnost spremenili, bomo tudi globalno začeli stvari premikati na boljše.
Do takrat bomo pa vsak sam skrbeli zase in za svoj zaslužen kruh. Vseeno je delo preko servisa pošteno in pravično!
Najprej pred svojim pragom pometajmo, preden se spravimo na ostale, stokrat lepše hiše v soseski...
Ups!
Se opravičujem, ker sem komentirala komentar izpred 2 let =)
Vsakič ko oddaš komentar te vrže na prvo stran =)
Se opravičujem za nevšečnosti!
Lp
Super, potem bova verjetno sošolca Imej vse zraven, potem ti nič ne more manjkat
Jutri bom šla najprej povprašati na trgovsko....
če pa tam vpis ne bo možen pa še na cene- Štupar!
Vam sporočim kako in kaj!
Imejte se!
Jaz grem jutri na trgovsko še poskust. Na Cene Š. pa res ne smeš odgovoriti, da si prišla le zaradi statusa, ker te bo vsekakor poskušala prestrašit z vsemi informacijami, ki jih morš dat, obiskovanjem izpitov in vsem.