VPIS ZA STATUS
Mene pa zanima če kdo ve za kak vpis na višješolski zavod oz. karkol sam da maš status študenta in ne status dijaka?
Lp!
Dejte odrast, madonca. Kaj bo s Slovenijo cez 10 let, ce takole afne guncate? Pa vsi bi v Avstralijo, a ne. Tam ni studentskega servisa kot je pri nas. In mularija se postavi na lastne noge pri dvajsetih, ne pa da se stuka po studentu do tridesete.
@ojoj, tak je sistem pri nas. se ne bi vpisovali za status, če bi imeli možnost zaposlitve, zaposlitve pa ni, ker vsi delajo na napotnice. začaran krog.
@klkl, zdaj je potekal tretji rok vpisa na višješolske programe. baje so bila prosta mesta razgrabljena v minutah. tako da če se nisi nikamor prijavil/a je žal izobraževanje za odrasle ali izredni vpis tvoja edina možnost, če hočeš status.
Ojoj!, če bi se pri nas dalo zaposlit, kot se da recimo v Avstraliji in bi plače bila vsaj primerne tistim, ki se jih dobi na študentskih delih bi se nas veliko zaposlilo! Res beden komentar, očitno situacije pri nas ne poznaš ali pa imaš do nje pač igorantski odnos.
a mogoče kdo ve kaj glede tega, da na višjih šolah dobiš status samo za 3 mesece, če nisi aktiven?
a je treba kopirat celotno spričevalo za vpis od osnovne šole ali je zadosti samo od 8 razreda?? hvala
Na navodilih od SEPŠ Koper piše, da zadnja stran (sepravi 8 al 9 razred al kaj že ma&scaron ali pa un nek list, ki smo ga dobili v osmem (devetem) razredu. Gor piše prav Spričevalo o končani OŠ in potem so ocene za zadnji razred napisane
ne, na višji šoli maš status celo leto, tut če nisi aktiven. ti povem iz prve roke nč bat!
Ni nujno, nekatere šole zahtevajo prisotnost, drugače te decembra brišejo s seznama. Večinoma pa res ne preverjajo, tko da brez panike
Pozdravljeni,
imam uprašanje za tiste, kateri ste se vpisali na sepš kp. Po pošti sem dobila domov papirje, zdaj pa me zanima kako ste izpolnili, saj sem videla da moremo napisati tudi datume srečanja z svetovalko!?! kako je zdaj s tem.
ja tudi jaz sem dobila domov,za datume s socialno delavko??pa kličem in kličem pa majo skos zasedeno??mogoče kdo ve kaj nardit
Hei! Mene pa zanima, ali ste tisti ki ste se vpisovali na SEPŠ v Kopru zaradi statusa, izbrali izobraževanje za odrasle?? Pa če za to še vedno velja da se plača 85 evrov?
Jaz sem tisto pustila prazno, pa so mi danes vseeno poslal potrdila. Briga njih tvoj napredek, sam da dobijo denar. Je pa 83€, če se ne motim.
@Petra, ja, izobraževanje odraslih. Izbiraš lahko med ene 4 programi. Kot rečeno, stane ene 83€.
Ja na tej višji šoli, kamor sem se vpisala so mi rekli da me po 3 mesecih neaktivnosti izpišejo Zdej pa ne vem ali to samo strašijo ali je res kaj na tem?
Je pa v pripravi nov zakon, ki bo onemogočal tako izkoriščanje, letos naj nebi bil še v veljavi, drugo leto pa že. Informacije iz ministrstva. Tako da
Jst bom pa rekla KONČNO. Ker tole kar se zdej gredo (gremo) študentje je tu mač. Posledično vsi delodajalci za delo iščejo študente, saj je malo morje takih, ki ''študirajo'' tudi do 35 leta..
Žal država to dopušča...študentje pa izkorišjajo
Polona, veš mogoče kaj več na to temo? Kateri zakon bi to urejeval in kako?
Se mi ob današnjem stanju zdi praktično nemogoče to zregulirat...
Žal nimam nobenih drugih informacij kaj in kako! samo to, da je v pripravi zakon, ki bo take vpise preprečil. Več o tem bomo pa izvedeli prihodnje leto...
Centralna evidenca bo tista, ki bi naj prekinila začaran krog "šmuglanja" s statusi.
obstajata dve možnosti. prva je, da se takoj ukinejo študentski servisi in s tem privilegiranje zaposlovanje študentov pred rednimi zaposlenimi.
če to tega ne bo prišlo, se bodo prej ko slej uvedle drage šolnine ali pa ukinilo študentske ugodnosti. ker to ne more biti res, da zaposlujejo (za 8 ur na dan) študenta, ki naj bi imel še najmanj 2 leti status, torej bruca.