VPIS ZA STATUS
evo še nekaj iz moje strani
v ponedeljek se je šel kolega vpisat na šolski center v krško in mi povedal., da je še dost prostih mest..tako da sem se šel danes tudi sam vpisat. plačat je treba 250e. če greste iz Lj plačate 6,77 za v eno smer, povratna ne vem kolko stane..ko pridete v krško morate čez en ogromen most na drugo stran reke save..pol pa levo skor 2km peš ob glavni cesti mimo stadiona itd.. naprej od centra mate tut banke NLB. NKBM itd. tak da lahk dvignete denarce. s sabo rabte spričevala iz 1,2,3,4 razreda sredne šole, maturitetnega spričevala ni treba met s sabo. zraven tajništva pa plačate še tistih 250e. do tajništva sta me pospremla prijazna dežurna dijaka.v 15 min sem bil fraj. pol sem šel še na zanič kavo na avtobusni postaji..odštel sem 1.10e, pa bi jih raj vrgu v savo za srečo. pol v Lj sem nesu potrdila kuj na M servis in E servis. problemov ni, edin eno izjavo izrednega dijaka morš podpisat, da nisi redno zaposlen itd. na obeh servisih dobiš mapo, na E servisu je v mapi še blok. kemika žal ni. potrdilo sem nesu tut na zdravstven zavod al kaj je že tisto in je rekla modelka, da bo do naslednga tedna uštiman ker majo ful gužve.
srečno
še kontakt:od pon do čet od 7 do 15, v 5ek pa ne vem do kdaj majo odprto.dejte zjutri poklicat pa prašat 07 490 64 00
http://www.sc-krsko.si/
hej. a so ti morda že odgovorili na mail iz gfml?
@blabla, z vpisom v izobraževanje odraslih ne mored delati prek ŠS če si starejši od 26 let. Ostane le vpis na Višjo šolo.
Mene pa zanima če s statusom ko se greš vpisat v SB, lahko podaljšam zdravstveno zavarovanje na zzzs?
Povejte mi prosim na kratko, kakšen status dobim in kaj lahko z njim uveljavljam, če se vpišem v slovenjsko bistrico na univerzo?
Pridobiš status udeleženca izobraževanja odraslih.
- pravico do zdravstvenega varstva iz obveznega zdravstvenega zavarovanja v skladu z zakonom, ki ureja zdravstveno varstvo in zdravstveno zavarovanje,
- pravico do drugih ugodnosti ter pravic (na primer: prevozi, štipendiranje, opravljanje začasnih ali občasnih del prek pooblaščene organizacije za posredovanje dela) v skladu s posebnimi predpisi, če niso v delovnem razmerju, prijavljeni kot brezposelne osebe ali se ne izobražujejo v skladu s predpisi o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti.
Omenjene pravice je mogoče uveljavljati do dopolnjenega 27. leta starosti. Preko študentskega servisa pa lahko udeleženci izobraževanja odraslih delajo do 26. leta starosti.
Je frej še kakšna šola v LJ ali na relaciji DO 10 km iz lj? Rabm zarad subvencionirane karte za vlak, sm iz gorenjskega konca in v primeru večje oddaljenosti bi padla v višji cenovni razred..Hvala!! BIC je zaseden, medijska tud, tehnik varovanja tud, SUAŠ tud, trgovska tud...je sploh še kakšna možnost??
pravkra izvedel da nisem sprejet...kaj slucajno kdo ve kje se se je možno vpisat za status? hvala
Joj, ok tako je, stara sem 26 let kar SB odpade, tko da jeb* . Nevem, status pa nujno rabim....
Kasabi, ali je to izobraževanje za odrasle ali Višja šola, ker imam že 26 let, tako da izobraževanje odpade...
dej prosim, če mi lahko odgovoriš, hvala !
Jutri zjutraj grem iz tolmina preko LJ v krško na vpis... Če hoče kdo zravn naj me pokliče na 040216315... lp
Hej. Na B2 sem klicala, že pred lepim časom, ko še ni bil problem s prostimi mesti. Samo meni so rekli, da pač samo glede statusa ne gre... V bistvu se ne da, da bi plačal samo vpisnino...na koncu imaš dejanske stroške kar velike.
Sicer pa probaj še ti poklicat, lahko do ti kaj drugače rekli, ali pa se bo dalo kako zmeniti...
toliko samo za info
kak je kaj z B2? kolko se jaz razumem v to je za vse treba plačati šolnino...
kaj pa višje šole, a je še možen izredni vpis? a mogoče obstaja kakšna višja ki računa sam vpisnino+en obrok šolnine?
memory v kopru pa ljudska v kopru upisujejo čez celo leto. memory 200€ vpisnina ljudska univerza pa 250 €.
ne vem pa kako je potem za naprej če je treba še kaj plačevat na mesec.
Povsod piše, da vpisujejo skozi celo leto, ubistvu imajo pa povsod že zasedena vsa mesta. Seveda predlagam, da se še pozanimate, vendar moje izkušnje so takšne po klicih na vse ljubljanske, koperske, kranje, celjske itd. šole.
Pozdravljeni!
Zanima me, če je še možen vpis v Slovenski bistrici? hvala
Tako kot je že bilo napisano zgoraj, vpisuje se celo leto. Ampak potem se pojavi vprašanje glede prostih mest.
Najboljše bo, če jutri zjutraj pokličeš v SB:
Tajništvo: 02/8430730
Direktorica: 02/8430731,
GSM: 041/682596
|
|