VPIS ZA STATUS
status in potrdila dobiš za celo leto, tudi po 26letu lahko delaš preko študentskega servisa... preberi si pogoje na njihovi strani ali pa jih pokliči
To vem, da lahko delaš preko študenta tudi po 26. letu, ampak se mi je zdelo da to velja samo če si vpisan v neko višjo/visoko šolo, ne pa tudi za te programe samoizobraževanja oz. izobraževanja odraslih, kjer imaš status dijaka in ne študenta.
S statusom dijaka lahko delaš samo do 26. leta, če si pa vpisan v višjo ali visoko šolo ali pa fakulteto, pa tudi po 26. letu. Tako je in nič drugače!
Izredni dijaki in izredni študentje lahko delajo preko študentskih servisov
Izredni dijaki (torej udeleženci izobraževanja odraslih, ki se izobražujejo po javno veljavnih programih osnovnošolskega, poklicnega, srednjega in višjega strokovnega izobraževanja) lahko opravljajo začasna ali občasna dela preko študentskih servisov (od 1.9.2006), če niso v zaposleni oziroma vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri Zavodu RS za zaposlovanje. Izredni dijaki lahko opravljajo začasna in občasna dela preko študentskih servisov vse do dopolnjenega 26. leta starosti.
Izredni študenti so po statusu izenačeni z rednimi študenti in lahko delajo preko študentskega servisa.
Kopirano iz Študentskega servisa MB
Legolas, bi mi lahko še ti odgovoril do kdaj ti veljajo potrdila o vpisu in če si se že pozanimal pri ŠS če boš lahko delal tudi po 26.letu? Na forumih namreč prihajam do različnih informacij, nekateri pravijo da še vedno lahko delaš po 26. letu če imaš status dijaka, drugi pa da ni možno...
A ima kdo kaj izkušenj z vpisom v samoizobraževanje na trgovski v Ljubljani Poljanska. Koliko kaj stane, kdaj je vpis?
Pozdravljena,
kaj mogoče veš še za kakšno srednjo šolo, kjer se lahko vpišeš fiktivno kot redni dijak?
Hvala in lp
Živjo! Tudi meni poteče status s koncem septembra in bom takrat tudi zaključila študij...zanima me, če kdo ve ali se je letos sploh mogoče vpisati na vsš? ker vem da je ministrstvo zaprlo vsa mesta za vzporedni in zaporedni študij....vsaka informacija je dobrodošla! hvala!
Pomoje je blo pr kolegu tko da dokler ni dopolnu 26 let je delov lohk prek študenta poj pa pač ne več.. velja za vpis v srednje šole.. tko da js bom lohk do 11 avgusta delov 2014 =) sicer mi pa fajn na servisu pišu do kdaj mi status velja sam to bom lohk šele 1 oktobra vidu ko mi dejansko začne velt :S
Dans sem poklicu na prijavno službo za VSŠ in so mi rekli, da bodo objavli prosta mesta 2. septembra. Prijava bo pa kasnej.... bo objavlen datum. Tak da čekirite njihovo spletno stran
na visoki šoli ptuj rektor namerava do novembra izpisat vse fiktivne študente. torej tiste, ki se vpisujejo zgolj zaradi statusa.
za vpis v bilokatero srednjo šolo potrebuješ slučajno kakšna potrdila iz OŠ?
drugače pa ljudska univerza v Gornji Radgoni ne vpisuje letos več, ker so polni.. ve kdo še za kaj?
Ljudska univerza koper 250 eur vpišejo v predšolsko vzgojo, trgovska šola na poljanski je imela danes sestanek ti dajo položnico in neke obrazce za izpolnit pol je pa ju3 ali v torek vpis ko prineseš plačano poločnico 206 eur.
eedeeot- Jaz sem poslala danes mail na IC Geoss v Litiji, če se je še možno vpisati v srednješolski program Ekonomski tehnik in so mi odgovorili, da imajo še prosta mesta. Izpolnila sem elektronsko prijavnico, jih poklicala, nakar me je prijazna gospa vprašala kje sem bila vpisana to šolsko leto in sem ji povedala, da tudi v srednješolski program ekonomski tehnik na srednji šoli na Poljanski in je takoj vedela, da rabim samo status. Poslala sem ji skenirana spričevala na mail in dobila že nasledni teden datum, kdaj se pridem vpisat. Vpisnina pa stane 200€...To je to
čez celeto vpisujejo sicer tudi na cdi univerzum v šiški. stane sicer 272 EVROV. kar se mi zdi veliko. TODA, brez statusa je potrebno plačati 50 eu/mesečno itd.
skratka sem se najaviš po telefonu, sami te vprašajo če zaradi statusa in razumejo vse. tako da se lahko že naslednji dan najaviš pri njih in urediš vse v enem dnevu..
Majaa@ za katero šolo to govoriš da je možen vpis čez celo leto.
Hvala za odg.
razpis bo objavljen 2.9. torej... kdo ve, kako je bilo prejšnja leta? vpis je bil po takoj naslednji dan al kako je bilo s tem? jaz bi se vseeno rada vpisala na višjo šolo kot pa srednjo ker obdržim bone