VPIS ZA STATUS
Lahko se vpišete na pomorsko šolo.
Cena je 200 EUR, izpiti jezikov in matematike (pisno in ustno) stanejo 45 EUR, ostali izpiti (samo ustno) pa 35 EUR.
Ko končaš šolo dobiš sigurno zaposlitev in to dobro plačano.
Če v prvem letu opraviš 1/3 izpitov je vpisnina v drugem letu 50 EUR, če pa opraviš vse zahtevane izpite (diferencialne) za en letnik pa je vpisnina samo še 20 EUR.
Za vse dokončane srednje šole so predmetni izpiti iz vseh strokovnih predmetov, praktičnega pouka in razen za šole iz Obale še italijanski jezik.
Če se vam ne zdi vredno učiti in imate morda malo želje potovati po svetu si lahkop najdete zaposlitev na ladji kot član posadke. Poglejte malo na forume in ponudbe zaposlovanja na morju, npr.: http://www.thesevenseasgroup.eu/ ; http://www.jobs-at-sea.com/ ; http://www.careersatsea.org/ ... in še mnogo drugih, na nekaterih so napisani tudi dohodki, ki jih zaslužijo.
Slišala sem, da bo drugo leto tako vpisovanje onemogočeno. Sej po eni strani hvala bogu Po drugi pa spet ne ...
Ali kdo ve kaj več o tem?
Hvala, lp
Sploh si ne predstavljam kako bodo to izvedli,meni se zdi to nemogoče. Ta fikcijski opis na fakultete lahko omejijo sam kaj k je še tok drugih programov na katere se lahko opišeš,saj lahko zdaj že vsak ustanovi izobraževalni center.Vpisa na izobraževanje za odrasle ti ne morejo preprečit.

Vsekakor je bilo o tem v medijih veliko govora in imajo to v načrtu ampak kakršna je danes naša vlada to še dolgo ne bo realizirano.
No... Kako je zdaj?! Se lahko kje vpišeš za status?!
Pozdravljeni!
Meni tudi zanima vpis zaradi statusa. Marca mi poteče status in bi se rada vpisala med letom. Še sploh gre to kje? Res najlepša hvala za vse informacije, res jih nujno potrebujem.
slovenistka, v kopru se na srednjo solo lahko vpises kadarkoli. obstajata dve, ena ima vpisnino 80eur pa rabis overjeno spricevalo, druga pa stane 65eur, in ne rabis overitve. v obeh moras poslat njihove obrazce preko poste, placan racun, potrdilo o uspehu v 8razredu, in potem ti v roku 1tedna, mogoce tudi 3h dni, odvisno posljejo nekaj par potrdil o vpisu in je potrdilo ti velja pa za dobo polnega enega leta.
tamara, ravno danes sem brala, da je vpis za leto 2011/2012 od oktobra dalje zaključen. Srednja ekonomska poslovna šola Koper se mi zdi, da je bila. Katero pa si ti mislila?
tamara, ravno danes sem brala, da je vpis za leto 2011/2012 od oktobra dalje zaključen. Srednja ekonomska poslovna šola Koper se mi zdi, da je bila. Katero pa si ti mislila?
a mi das prosim mejl, da ti kr posredujem najin pogovor z gospodom, pristojnim za to?
jaz sem sicer lani iskala oboje, pa so mi eni zatrdili da za vpis ni datuma dolocenga. lahko ti po mejlu posljem info. potem pa ti nadaljno kont. gospoda ce je se mozno, ali poklices...
Pozdravljeni,
nujno rabim status, lahko kaj več poveste katera je tista druga v kopr? na seps koper se ne da več upisat.
Se je kdo v slovenj gradcu vpisal?
hvala!
PozdravljeniNa spletni strani www.sts.si, izobraževanje odraslih, samoizobraževanje izberite ustrezen program, sprintajte ustrezen vpisni list in mi ga izpolnjenega (obvezna prva stran in podatki o O&Scaron z fotokopiranim spričevalom OŠ in plačano položnico 65 evrov (številka računa in sklic sta na spletni strani) pošljite na naslov šole. Potrebujem tudi fotokopijo osebnega dokumenta. Dokumente sprejemam samo po navadni pošti. Naš cilj je, da naredite tudi kakšen izpit oziroma končate šole, če pa to iz objektivnih razlogov ne morete pa vas razumemo. Potrdila o vpisu dobite po pošti par dni po prejemu vaše pošte. Pogoj za vpis je da nimate statusa rednega ali izrednega dijaka/študenta na drugi ustanovi. Če hočete dokumentacijo prinest osebno so uradne ure v pon ali sredo med 17 in 18. OMEJITEV NI. LPDušan ŠirceljSTŠ KoperIzolska vrata 26000 Koper
evo, to sem jaz dobila na mejl ko sem povedla da rabim pac od .1okt.status..
Kje pa najdem toti vpisni list?
Sploh ni res da lahko dobiš status sem klical tja in po mailu dobil odgovor da ni mogoče ker je vse že dolgo polno! Tako da ne nasedajte

Živjo vsem!
Mene pa zanima, če kdo ve ali ima več informacij, če je možen vpis za status že za drugo šolsko leto? Pri izobraževanju odraslih to ni možno (mimogrede, danes sem klicala na SEPŠ Koper - izobraževanje odraslih in so rekli, da trenutno sploh ne vejo če bo ta program v bodoče še na voljo), za srednjo šolo pa nisem sigurna če lahko zdele do 25.3. normalno oddam prijavo oz. vpisnico tako kot ostali dijaki. Bi pa rada to uredila zdaj, ker me med junijem in novembrom ni. V skrajnem primeru bi potem pooblastila nekoga od domačih da to uredi v mojem imenu v jesenskem času.
Hvaležna bi bila za kakršnokoli informacijo ali nasvet.
Hvala in lp.
Vpisana sem na izobraževanje odraslih, par dni nazaj sem potrebovala potrdilo o vpisu in sem poklicala na šolo, če mi ga lahko pošljejo. Odgovor je bil, da ne, ker so vse srednje šole, dobile prepoved izdajanja potrdil o vpisu udeležencem izobraževanja odraslih. To pomeni, da bodo v prihodnje dobili potrdilo le tisti, ki se izobražujejo "redno" in hodijo na vsa predavanja. Grožnje o strožjem nadzoru in omejevanju fiktivnega vpisa so se na srečo uresničile. Zakaj na srečo? Ker me bo situacija nekako prisilila v to, da končno preneham mutiti s statusom in naredim nekaj iz sebe in za sebe.