Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
pk90 | Gost | odg. 23.09.2013 @11:59 Prijavi neprimeren komentar

Kaj pa na CDI Univerzum v Ljubljani še vpisujejo? je potrebno poravnat šolnino?
hvala za odgovor/e.

anja | Gost | odg. 23.09.2013 @11:59 Prijavi neprimeren komentar

A je ta pomorska srednja šola al kaj pa kako se pride do tja. Na katero smer se lahko še vpišeš. A dokumentacijo tm izpolnš. 

neznani | Gost | odg. 23.09.2013 @12:11 Prijavi neprimeren komentar

ja v portorožu je. če maš navigacijo si pomagaš z njo če ne pa google zemljevid.. ja use tm izpolneš.

Kokoška | Gost | odg. 23.09.2013 @12:20 Prijavi neprimeren komentar

na pomorski v Portorožu si vpisan kot redni dijak, a je isto izobraževanje odraslih?

Matic | Gost | odg. 23.09.2013 @13:12 Prijavi neprimeren komentar

Meni niso še odgovorili za koper in tisti ki ste poklical v teh dneh lahko potrdite, da se še lahko vpišeš in vse kar potrebuješ : 

-Spričevalo o zadnjem razredu osnovne šole,
-sprečevalo o prvem letniku srednje
-osebna izkaznica
-200e

Ančka123 | Gost | odg. 23.09.2013 @13:32 Prijavi neprimeren komentar

V Portorožu dobiš samo 2 potrdili o vpisu. Če jih hočeš več,  se moraš prijaviti/opraviti izpit.

Sama sem poslala kopico e-mailov po šolah, pa sem dobila nekaj pozitivnih odgovorov. Res pa je, da se vpisa za 100 eur ne da več dobiti

Aja ta teden bo razpis za 3. rok. Glede na to, da je bilo v drugem krogu razpsanih 9241 mest, sprejetih pa je bilo 4438 ljudi, bo v tretjem krogu še kar nekaj prostora Vsa mesta, ki so nezasedena bodo na voljo.

skorpia26 | Gost | odg. 23.09.2013 @13:54 Prijavi neprimeren komentar

Mogoče veš, za kako višjo izredno, kjer bi te vpisali zaradi statusa pa jim plačaš samo šolnino.

skorpia26 | Gost | odg. 23.09.2013 @13:56 Prijavi neprimeren komentar

baje v celju megatronik in strojništvo vpisnina 1200 po obrokih

Ančka123 | Gost | odg. 23.09.2013 @14:06 Prijavi neprimeren komentar

višja šola za gostinstvo in turizem mb vpisuje izredno, šolnina 1. letnik 1560eur (plačaš v 3 obrokih)... mogoče še lahko pokličeš na dobo mb (samo tu znajo imet visoke šolnine).

majči | Gost | odg. 23.09.2013 @14:06 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo moji sotrpniki,

jaz mam isto problem z upisom samo zaradi statusa... Kaj pa je s tem izobraževanjem odraslih...tukaj maš čas se vpisat kadarkoli hočeš, je pa res da ne vem ali dobiš potem potrdila o vpisu in imaš ravno tako status študenta-oz. dijaka-karkoli že? samo da je STATUS ane....?

eni pravijo, da dobiš, drugi spet ne, ...jaz bom živčnega fasala če se mi nebo ratalo kam vpisat, ker sem ravno službo dobila mesec nazaj....

prosim vas za info tisti ki se vam kaj sanja o tem, ali tisti, ki ste se vpisali na izobraževanje odraslih....+kake so kaj cene?

Hvala

Ančka123 | Gost | odg. 23.09.2013 @14:30 Prijavi neprimeren komentar

@majči - z izobraževanjem odraslih dobiš status izrednega dijaka. Kar pomeni, da lahko delaš preko študentskega servisa, če nisi starejša od 26let, prav tako imaš urejeno zavarovanje. Pripadajo ti tudi socialni dodatki (penzija preživnina...). Če si dovolj hitra, lahko dobiš status za 60 eur, ampak ker je že konec septembra, so "ta poceni" mesta že zasedena. Sedaj boš morala odšteti okoli 200 eur (odvisno kam se vpiše&scaron.

štipendistka | Gost | odg. 23.09.2013 @14:38 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo!

Jaz sem imela "srečo" da sem se pravočasno vpisala na trgovsko v lj za status, letos sem bila absolventka in mi je ostal še en izpit (mi ni ratalo diplomirati) celo leto pa sem prejemala državno štipendijo.

danes sem slišala, da absolventom štipendije sicer ni treba vračati, ker pa sem se vpisala v srednjo šolo, jo bom jaz morala vrniti...

a mogoče kdo ve kako je s tem? na csd se je javila ena zmedena gospa ki še sama ni vedela kaj je res in kaj ne

77fp | Gost | odg. 23.09.2013 @14:41 Prijavi neprimeren komentar

Jest bi sam prosu, da kdo, ki se je že vpisal v pomorsko šolo v Portorož mal opiše kak je potekal vpis, kaj potrebuješ za vpis in če dobiš potrdila, ki jih lahko uveljaviš za delo preko štud. servisa in za zavarovanje.

Hvala!

Lp!

Ančka123 | Gost | odg. 23.09.2013 @14:46 Prijavi neprimeren komentar

@štipendistka - ojoj ne me strašit. Tudi jaz sem bila to leto absolventka in nisem pravočasno diplomirala. Torej se bom to leto, vpisala v srednjo šolo. Ampak nisem slišala, da bi morala zaradi tega vračat štipendijo... Po mojem je ni potrebno, če letos diplomirava. Poznam dost ljudi, ki so ponavljali letnik, pa se jim je štipendija le "zamrznila" in so jo spet začeeli prejemati, ko so končali letnik. Prav tako je kar veliko študentov, ki so po absolventu vlekli status kar nekaj časa in nikomur ni bilo potrebno vračat denarja... močno upam, da letos ni kakšnega novega zakona...

Ančka123 | Gost | odg. 23.09.2013 @14:52 Prijavi neprimeren komentar

@štipendistka pravkar sem klicala na center za socialno delo in mi je gospa rekla, da naj jim pošljem pismo, da mi pač ni uspelo pravočano dipomirati in okviren datum, do kdaj nameravam končat študij (npr. September 2014)... v tem primeru bo štipendija mirovala in je ni potrebno vračati. Pismo pa je poterbno poslati, da ti ne bodo pošiljali pošte, da jim moraš poslati potrdila o zakjlučku Če si vpisana na srednjo šolo ni problem. Samo ne pričakovat, da boš dobilala štipendijo to leto heh

štipendistka | Gost | odg. 23.09.2013 @14:55 Prijavi neprimeren komentar

@ančka123

ja tud jaz sem mislila da ni treba, in ta socialna delavka mi je rekla da absolventom ni treba vračati, ampak glede na to da sem se vpisala na nižjo stopnjo (torej zdaj sem bila na UNI vpisala pa se nazaj v srednjo šolo) se to smatra kot da sem študij na univerzi neuspešno zaključila in zato moram vračati štipendijo... je pa res da je gospa delovala zelo zmedena in ne preveč prepričana vase, zato sem še tukaj vprašala če ima kdo kakšne bolj zanesljive informacije... bom jutri probala poklicati še na kakšen drug center za soc. delo

štipendistka | Gost | odg. 23.09.2013 @14:58 Prijavi neprimeren komentar

@ančka123

ooooooo suuuperrrr !!! to pa je vesela novica že tistih 200 eur za status sem dala s težkim srcem, da bi morala še to bi me pobralo )

hvala za informacijo!

MAJČI | Gost | odg. 23.09.2013 @14:59 Prijavi neprimeren komentar

Ančka123 NAJLEPŠA TI HVALA ZA ODGOVORE, JA SEJ MENI SE GRE SAMO ZA DELO , DA LAHKO DELAM PREKO ŠTUDENCAS.  stara sem pa tak 22 let, tak da ni panike, sem že gledala nekaj ja, vpisnine so kar drage, upam pa, da ne preverjajo koliko dejansko hodiš, pa te potem zaradi neudeležbe vn ruknejo*

Upam da nimate takih izkušenj...

jah kaj bi mi brez takih forumovm kjer si pomagamo med sabo, res ste super.

Drugače pa Ančka123  si bila ti vpisana, kam si se pa koliko si plačala(če si bila seveda)

iščem bolj v okolici LJ ali Kranja...ker drugače ne bo šlo

upam da bom napraskala evrčke -....Ančka123 hvala

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.