Popotniški forum

VPIS ZA STATUS

Dodan 11.11.09 @12:07:40
MB | Gost | odg. 23.09.2013 @15:00 Prijavi neprimeren komentar

Dans sem se vpiso na maturitetni tečaj na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, brez komplikacij... plačal 125€ in dobil potrdila... vse skupaj vzame 5-10 min cajta... prineso sem kopije vseh spričeval in sprintal tisto vpisnico na njihovi strani(izpolno samo osnovne podatke)....

gtdewil | Gost | odg. 23.09.2013 @15:10 Prijavi neprimeren komentar

MB.. ali mi lahko prosim pišeš na mail, imam par vprašanj glede tega vpisa! prooosim 19gregor89@gmail.com

tikataka:)) | Gost | odg. 23.09.2013 @15:17 Prijavi neprimeren komentar

MB bi prosim tudi meni poslav vse informacije glede vpisa. Sem jih klicala že večkrat, pa se nihče ne javi... moj mail:   tika.taka.12341@gmail.com

anette | Gost | odg. 23.09.2013 @15:38 Prijavi neprimeren komentar

kaj je zdej s celjem (gostinska,izobr.odraslih)? gre kdo?

tajdaaa | Gost | odg. 23.09.2013 @15:43 Prijavi neprimeren komentar

sem videla, da imajo v Celju neke čudne zahteve:

http://www.ssgt.si/izobrazevanje/izobrazevalni-programi/izobrazevanje-odraslih/

če ne greš na izpite, te izpišejo iz evidence! Pa še prošnjo z opisom izobraževalne poti in jasno izobraženo željo po nadaljevanju izobraževanja moraš poslati... lol

3344 | Gost | odg. 23.09.2013 @15:48 Prijavi neprimeren komentar

ja problem je ravno zarad teh izpitov, ker bi blo treba plačat, čene te izpišejo. sam če se gre sam za en izpit v vsakem obdobju ni tolk panike, problem je samo, da ni kje kšna skrita fora, se prijaviš na izpit in pol dobiš položnico da te kap :P
drugače s tisto prošnjo pa res ni nč, lani sm napisala dva stavka in to je to - smešno vse skupi

444 | Gost | odg. 23.09.2013 @15:55 Prijavi neprimeren komentar

Jest bi sam prosu, da kdo, ki se je že vpisal v pomorsko šolo v Portorož mal opiše kak je potekal vpis, kaj potrebuješ za vpis in če dobiš potrdila, ki jih lahko uveljaviš za delo preko štud. servisa in za zavarovanje.

Hvala!

Lp!

bbb | Gost | odg. 23.09.2013 @15:59 Prijavi neprimeren komentar

Imam vprašanje glede statusta, ampak mislim da je to nemogoče, ampak vseeno vprašam, da se prepričam. Prijetljica, ki je brezposelna bi potrebovala status študenta in s tem bi dobila tudi bivalno vizo, ker sedaj ne more dobiti delovne. Edina možnost je šolanje, če je trenutno brezposelna problem je pa v tem, ker je tako osnovno kot srednjo zaključila v državi, ki ni v EU. Kot "tujka" nima možnosti?

frenk | Gost | odg. 23.09.2013 @16:07 Prijavi neprimeren komentar

ti dajo potrdila o šolanju, potrdijo vlogo za subvencioniran prevoz?

jozep | Gost | odg. 23.09.2013 @16:13 Prijavi neprimeren komentar

V Maturitetni tečaj v Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer se lahko vpišeš po pošti ? Ker jaz sem iz JV Slovenije..

Ančka123 | Gost | odg. 23.09.2013 @16:21 Prijavi neprimeren komentar

@MAJČI - pusti mi mail, pa ti bom odgovorila na vprašanja (ne da se mi tu nakladat, ker sem že cele spise napisala)

@bbb - mogoče se s svojimi vprašanji lahko obrneš na študentsko svetovalnico. Zaradi preveliko prejetih vprašanj je njihov forum zaprt, lahko pa pobrskaš po forumu, saj se velikokrat vprašanja ponavljajo. Prav tako jim lahko pošlješ mail na info@svetovalnica.com (ko sem potrebovala pomoč, so mi odgovorili v roku 4 dni). Mislim pa, da je pogoj o vpisu na fakulteto opravljen nekakšen izpit o znanju slovenščine. Prav tako so za tujce razpisana posebna vpisna mesta. Prva dva kroga sta zaključena. Sicer bo razpisan še 3. krog, je pa vprašanje, če bodo v tem krogu še kakšna mesta za tuje državljane. Glede tega lahko pošlješ mail visokošolski prijavno-informacijski službi. Podatki o razpisanih mesti bodo objavljeni na http://www.vpis.uni-lj.si/ - prav tako na tej strani piše kakšni so pogoji za vpis v 3. krogu (za slovenske državljane; klikni pogosta vprašanja, tam boš našla odgovor).

Frenk | Gost | odg. 23.09.2013 @16:21 Prijavi neprimeren komentar

Torej, za pomorsko šolo v portorožu rabmo:

spričevalo za zaključek osnovne šole

osebni dokument

spričevalo prvega letnika srednje šole

200eur za vpis

je to vse? 

Pa a je to pravi naslov:

Pot pomorščakov 4

6230 Portorož

Jutri je vpis možen od 8ih do 13ih če sem prav zastopil, kateri program pa se moram vpisat za to?

LP

frank | Gost | odg. 23.09.2013 @16:27 Prijavi neprimeren komentar

A se da na pomorstvo vpisat tudi brez potrdila o zaključeni OŠ? Ker ne vem, kje bi mel to, mam pa potrdilo o opravljeni maturi..če lahko kdo pove, k se je tam vpisoval plis

77fp | Gost | odg. 23.09.2013 @16:30 Prijavi neprimeren komentar

Frenk, jst bi te prosu, da ko boš končau z vpisam, mal napišeš kok je use skp zgledal, pa če dobiš potrdila....

frank | Gost | odg. 23.09.2013 @16:31 Prijavi neprimeren komentar

Jz bi načeloma šou jutr dol, sam če me ne morjo vpisat brez spričevala iz OŠ, je brezveze hodit. Če pa grem vseeno pa vse napišem, da se bo končno vedel 

Ančka123 | Gost | odg. 23.09.2013 @16:35 Prijavi neprimeren komentar

@frank - pošlji jim mail, sej hitro odgovorijo Drugače pa dvomim, da se bo šlo vpisat brez osnovnošolskega spričevala, ker se vpisuješ v prvi letnik srednje šole. Poklicnih tečajev pa v Portorožu nimajo (sem jim pisala, zato imam nekaj informacij). Ob vpisu prejmeš 2 potrdili, če jih potrebuješ več, se bo potrebno prijaviti na izpit (ki ga plačaš posebej).

Frank | Gost | odg. 23.09.2013 @16:41 Prijavi neprimeren komentar

Mail poslal, zdej gremo pa iskat spričevalo. Potem pa: dijak naj bo!

majči | Gost | odg. 23.09.2013 @16:58 Prijavi neprimeren komentar

Ančka123 moj mail

majazmaja91@gmail.com

pa nisem zmaj  

Hvala Ančka

majči | Gost | odg. 23.09.2013 @16:58 Prijavi neprimeren komentar

Ančka123 moj mail

majazmaja91@gmail.com

pa nisem zmaj  

Hvala Ančka

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.