- Forum
- Delo v tujini
- DELO NA NORVEŠEM
DELO NA NORVEŠEM
hello.. se da dobit kontakt od kuharja .. meni bi blo pa zlo fajn če bi lahko šla kdaj na kak čvek s slovencem pa pojma nimam kje jih naj v oslu najdem
lp, Oslo
Oj Anika
Tudi sam resno razmišljam z delom v Oslu.
Mi lahko daš kontakt tvojga prijatla, da mi pove malo več o realnem delu in življenju ?
Ali si se že preselila tudi ti?
Prosim kontaktiraj me na s13sony@gmail.com
Zelo ti bom hvaležen
Brez znanja norveščine imaš zelo malo možnosti, če ne želiš biti samo sobarica, čistilka ... res je, da večina govori tekoče angleško, vendar to ne pomeni, da je lažje najti delo. Čez poletje se da najti dela kot je turistični vodič (poleg angl moram obvladati še 2 druga tuja jezika - špa, it, fr, nem), ampak se sezona začne že z majem in je sedaj že kar pozno. Lahko tudi prodajaš v suvenir shopih ali delaš na ribji tržnici (znanje drugih tujih jezikov), pa potem še čiščenje, natakarstvo ipd. Včasih se pojavi možnost zaposlitve, kjer ni potrebo znati norv jezika - ko iščejo določen kader - npr pred nekaj leti so pospešeno iskali farmacevte, pa je šlo tudi nekaj Slovencev tja, nekaj prijateljev, ki je dobilo službo v Oslu, vendar so vsi bili informatiki.
Tako kot je rekla Nina pred mano, gastarbajterjev ne sprejemajo ravno odprtih rok - edino če ne iščejo določenega kadra.
Jaz sem tam živela eno leto, a sem imela študentsko vizo, občasno delala v vrtcu, a je bilo za to potrebno znanje norveščine.
Če koga zanima delo turističnega vodiča lahko pošljem kontakt, ker se mi zdi super priložnost, da greš takole malo čez poletje delat (je pa res, da moraš tekoče govoriti 3 tuje jezike od zgoraj naštetih), nekaj mojih študijskih kolegov si je na ta način plačalo šolnine. Mogoče je letos že prepozno, pa potem drugo leto :-).
Lene,
zanima me(če jih pozna&scaron ali Slovenci, ki so sli gor pred par leti delat kot infornatiki se tam? Ali so se tam porocili (z domacini)? Ali nameravajo tam ostati ("za stalno") ali se kmalu vrniti?
Lily, so še na No.,že več let, niso poročeni, ma kaj je to fora? :-) ampak niso Sovenci, 1 fr in 2 ita, francoz je se frej, ce se interesiraš )
OK hec, je nekaj Slovencev tam gori, ampak jaz jih ne poznam veliko, ponavadi so to zenske, ki gredo za ljubeznijo
Ola! Mene zanima to delo vodnika.. znam ang, nem in italijansko.. ker je letos prepozno.. bi si rada 'zagarantirala' za naslednje leto.. lahko pustiš kontakt?
lp, Janja
Romana: ne bodi sramzeljiva, napisi email. Morda se pa kdo najde
lp, sramezljiv
Hojla, se oproščam, nisem bila že nekaj časa na forumu - tukaj je kontakt in info za delo turističnega vodiča v Vossu:
We are looking for people who, amongst others, speak at least three of the following languages: English, German, Spanish, French or Italian, and are able to work the entire season, from May to August/September.
If you could help us and try to think of anyone that would be interested in working as a guide this summer we would be very grateful. If you know someone who might be interested you could give them our contact information or ask them to check out our Facebookpage for further information.
Thank you for your consideration and have a nice day!!
With Kind Regards,
Voss og fjordane Guideservice AS
Booking- og guidekoordinator
Annelise Bergstø
guide@vossguideservice.no
www.vossguideservice.no
nasl. teden grem v voss na obisk... komaj cakam.
moj prijatelj dela na norveskem sta s punco in me vabi gor je zelo zanimivo,,,,najmansa placa je 18 eur kontaktiraj me na erikstates@hotmail .com ce si resna