Popotniški forum

jezikovni tečaj

Dodan 31.01.11 @11:10:42
tečaj | Gost | odg. 31.01.2011 @11:10 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo!

Kje se splača delat jezikovni tečaj? Glede kvalitete in cenovno. Lahko kdo, ki ima to za seboj, kaj pove na to temo?

Je ŠOLT v redu?

lp

Lori | Gost | odg. 31.01.2011 @15:28 Prijavi neprimeren komentar

Na Šoltu stane jezikovni tečaj 125 EUR, pred novim letom imajo kdaj tudi kakšno akcijo za tiste, ki se prijavijo v zadnjem tednu, ko zbirajo prijave in je potem tečaj samo 100 EUR za 30 ur tečaja. 30 urni tečaji se začnejo 4x na leto in tako lahko teoretično opraviš 4 stopnje jezika, se pravi 120 ur za 500 EUR. To se zdi meni ugodno, saj če primerjaš cene s kakšno jezikovno šolo je veliko dražje. Drugače pa tečaji potekajo v majhnih skupinah (6-9 tečajnikov), kar je super na Vojkovi ali v Rožni dolini. Jaz bom ravnokar končala s prvim tečajem španščine in moram rečt, da sem zadovoljna. Predavateljica je punca, ki drugače študira jezike na FF in je super. Na koncu vsake stopnje lahko pišeš test in če ga opraviš ti izdajo še potrdilo. Test ni pogoj za napredovanje za v naslednjo stopnjo.  Drugače je pa v ceno vklučena skripta. Z drugimi jezikovnimi šolami nimam izkušenj. Imam pa dve prijateljci, ki sta hodili na tečaj francoščine na FF (mislim, da je vpis možen samo na začetku študijskega leta), ena začetno stopnjo, druga nadaljealno, in sta povedali, da je skupina ogromna, ker imajo nekatri predmet kot lektorat ter da se da predolgo pregleduje domača naloga, malokrat prides na vrsto, da spregooriš, v glavem nista bili zadovoljni. 

babs | Gost | odg. 31.01.2011 @16:06 Prijavi neprimeren komentar

v bistvu potem pri šoltu stane ena stopnja 250 eu (za študente), kajti ena stopnja pri jeziku (A1,A2,B1,B2,C1,C2 - po evropski lestvici) je tam od 60 pa do 80-90 ur, tako da ne vem in tudi rahlo dvomim, da uspe šoltu v 30 urah predelati gradivo, ki ustreza celotni stopnji, drugače pa sem tudi sama od znanca slišala, da niso slabi, da se da veliko naučiti

 

sama sem obiskovala eno leto lektorat na ff (ker je za študente ff zastonj) in mi je bilo čisto fajn, sicer nas je bilo veliko v skupini, smo pa tudi veliko govorili (itak je potem odvisno kako profesor izvaja ure, pri enih se veliko govori pri drugih skoraj nič, tudi pri rednem pouku je žal tako)

 

ostale jezikovne šole se mi pa zdijo pa preveč drage

mars | Gost | odg. 02.02.2011 @10:17 Prijavi neprimeren komentar

prvo vprašanje je, za kaj se bi rad učil jezik ?

greš na dopust, izlet, se nebi rad izgubil tam ? iščeš službo tam ? greš študirat tja ?

hitro se rad kdo pohvali "oblavladam jezik", le kaj to pomeni ?

razumeti je eno, samostojno govoriti in pisati članke v tujem jeziku pa že čisto ena druga stvar.

 

Lori | Gost | odg. 02.02.2011 @20:36 Prijavi neprimeren komentar

Pri Šoltu se na enem tečaju predela tri lekcije iz knjige, vsaj mi imamo tako pri španščini. In za eno stopnjo naj bi predelal dvanajst lekcij, torej štiri tečaje. Ko končaš štiri tečaje, nam je rekla predavateljica, znaš že kar fajn govoriti. Po osmih tečajih, greš lahko še na konzerzacijo. Je pa rekla, da grejo nekateri že po šesti stopnji, če imajo že dovolj slovnice...odvisno je predvsem od posameznika koliko energije in truda vloži, saj so razlike od kandidata do kandidata tudi na istih stopnjah. 

tečaj | Gost | odg. 08.02.2011 @21:15 Prijavi neprimeren komentar

Najlepša hvala za mnenja.

Odločila sem se za ŠOLT, grem pa osvežit anglešćino. Učila sem se jo do konca gimnazije, potem pa par let nisem imela prilike, da bi jo aktivno uporabljala. Letos grem za par mesecev v USA.

lp

Lori | Gost | odg. 08.02.2011 @21:44 Prijavi neprimeren komentar

Pomoje, da ti ne bo žal, verjetno, da največ zavisi od predavateljice in energije v skupini. Drugače ima pa ugodne konverzacijske tečaje tudi jezikovna šola Mint, ampak so poleti kot se spomnim...

jezikovni tečaji cen | Gost | odg. 19.11.2019 @12:59 Prijavi neprimeren komentar
[url=https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/ucenje-jezika/jezikovni-tecaji-cene-vrste-trajanje-in-komu-zaupati/]Cene jezikovnih tečajev[/url] se sicer v Sloveniji gibljejo med 80 in 350 € / tečaj (no, učenje v alfa stanju doseže tudi 2000 €). Je pa Slovenija specifika, saj imamo ogrooooomno jezikovnih šol. Tukaj je precej spisanega o tematiki: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/ucenje-jezika/jezikovni-tecaji-cene-vrste-trajanje-in-komu-zaupati/
espanolita | Gost | odg. 09.11.2021 @16:24 Prijavi neprimeren komentar
Če se kdo želi naučiti španščine, priporočam online tečaj pri https://www.thespanishpro.com/sl
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.