- Forum
- Delo v tujini
- Selitev v Kanado
Selitev v Kanado
Pozdravljeni.
Sem 23-letni študent, ki premišljuje o selitvi v Kanado. Ker imam končano splošno gimnazijo in nimam poklica, ki bi si ga država želela, sem razmišljal, da bi v nekaj letih zbral kar se da veliko denarja za začetne stroške, ter se udeležil programa International Experience Canada ter prek tega programa 1 leto delal v Kanadi. V tem času bi si poskusil pridobiti redno službo (po možnosti v gostinstvu, ker imam 2 leti izkušenj dela prek študenta) in stanovanje ter na tak način zaprositi za stalnega prebiavlca Kanade preden mi poteče viza in ostati gor za stalno oz. vsaj daljše obdobje.
Ima kdo kakšno izkušnjo s takim transferjem? Je to sploh mogoče?
Te je dejansko kdo pripravljen zaposliti, tudi če si tujec in potrebuješ status rezidenta, da te ne pošljejo domov?
Pozna kdo boljšo rešitev?
Hvala za odgovore in lep pozdrav,
Andrej
Tudi mene zanima nekaj podobnega, le da sem stara 30 let in imam družino (malega otroka). Z možem sva oba zaključila študij in imava precej delovnih izkušenj. On je specializiran v svoje stroki, tako da mu verjetno ne bi bilo problem dobiti službe. Jaz pa bi tudi poprijela za marsikatero delo. Ne vem pa, kako je z vrtci oz. kasneje šolo za sina? Razmišljava o tem, da bi tam ostala več let, ali celo do konca...
andrej te lahko prosim za mail
Js se septembra odpravljam v Toronto. Tam grem s turisticno vizo in si bom tam iskal delo. Kontaktiral sem ze par recruiterjev za tehnicno podrocje da se jim oglasim ko pridem tam. Ce ne dobim v casu turisticne vize dela bom vzel se tisto enoletno experience vizo. Tako da imam kar nekaj casa da dobim sluzbo.
Drugace je pa kar tezko dobiti iz Slovenije ponudbo s katero zaprosis za stalno prebivalisce. Mogoce je boljse ce na zacetku isces tudi z zacasnim prebivaliscem tam. Ker na mojem podrocju je veliko delovnih mest na voljo in je veliko povprasevanje ampak se vecini firm ne da ukvarjati s tem procesom.
Ce pa res v tem casu kar mocno dvomim ne dobim stalnega prebivalisca pa bom sel delat magisterij tam, ker ce naredis magisterij tam ti lahko provinca podeli stalno prebivalisce.
Drugace bi bilo vredu da imas cimvec delovnih izkusenj preden gres ker to zelo veliko steje.
ojla! mene pa zanima nekaj glede kanade... sem poklicni voznik tovornega in priklopnega vozila, star 28 let. imam izkušnje z vožnjo po celi evropi na mednarodni špediciji. tekoče govorim angleško govorno in pisno... plan je da bi v začetku avgusta odpotoval v edmonton v alberto z povratno karto in kao visa waiver programm ki ti omogoča da kot turist ostaneš v kanadi do 6 mesecev ampak nesmeš delat. glede na to da kanada krvavo potrebuje voznike tovornjakov že leta in leta in je to eden od najbolj zaželjenih poklicev ki jih pač kanada išče mislim da bi si lahko našel neko prevozniško podjetje v tem času ko bom gor... problem ki ga imam pa je to da prihajam gor kot turist in nesmem delat uradno. ali moram v kolikor uspem najti delo nazaj v slovenijo pa tu pri nas urejat vizo in delovno dovoljenje ali lahko vstopim kot turist in se kljub temu legalno zaposlim brez da letim nazaj v evropo? pa prosil bi koga ki je gor v alberti za kako info glede cen najema sob, ali pa manjših stanovanj, ali pa za kontakt od koga iz bivše jugoslavije ki dela gor kot voznik kamiona... hvala in LP!
canada:imaš možnost da lahko delaš 1 leto.
http://www.international.gc.ca/experience/index.aspx?view=d
Najbolje da vprašaš glede Alberte na tem forumu. Mogoče kdo živi tam.
http://can-slo.mojforum.si/index.php?mforum=can-slo
Lp Alex
Pozdravljeni,
ali ima kdo kaksne izkusnje s priznavanjem izobrazbe v Kanadi? Lani sem koncal faks ter se odpravil v Toronto preko programa IEC. Trenutno delam zraven kolega, ki je v kanadi ze 7 let. Mam kr natrpan urnik in se se nisem pozanimal kako je s priznavanjem izobrazbe.
Drgac je pa treba sem pridet, pa zacet iskat delo. Je malce loterija ampak se da kej najdit. Je pa skor nujno met papirje oz. SIN number. Kar tako dobit delo je zelo tezko. Nisem imel problemov s pridobivanjem IEC delovne vize za eno leto, zato se mi zdi to super izhodisce. Pametno je da prides v kanado z dovolj velikim kapitalom, saj ne ves v kulkem casu bos dobil delo.
Kot sn ze omenu sn zaklucu faks, telekomuniacije, a se se zal nisem spravil v akcijo, da bi isal delo v mojem fohu Ko prides je najbojse sprejet kakrsnokoli delo, da se prezivljas in nato sledis svojim zeljam...
Ce pride kdo, naj se javi, da se dobimo ;D
LP iz Ontaria, Aljaz
Živjo Aljazko, jaz prihajam v mesecu novembru v Toronto, čeprav še nisem prepričana, če bom tam ostala - vse je odvisno od službe. Letalske karte sicer še nimam, nameravam jo kupiti v naslednjem mesecu. Imam pa working holiday vizo. Mi pustiš mogoče kontakt?
Lp
Aljazko,
a mi lahko das kak tvoj kontakt. Me ful zanima kako je v Kanadi sploh z IEC, o kateri razmisljam tudi sama. Hvala!
Živjo,
sama tudi resno razmišljam o iskanju službe v Kanadi. Naslednje leto imam plan oditi tja na dopust in malo preveriti. Iskreno se tudi ta moment ne morem odločiti kje v Kanadi bi živela. Prosim za smernice kam v Kanado in če še kdo resno razmišlja o selitvi, se prosim javite.
Pomoje če si pripravljen delat orng fizikalo dobiš hitro šiht pa še lepo dobiš plačeno...direktorskih pisarniških del pa je menda bolj malo za prišleke...
Caww evo jst sm u Vancouvru 2 mesec..Prvi tend najdo siht,stanovanje...ce rabi kdo kak nasvet me lahk kontaktira...Ddobrun@gmail.com...Srecno usem pogumnim
oj dejan. kako delo pa si si našel če smem prašat?
Caw.Ej jst sem si nasel delo maserja u spa ju...tk da je kr fajn..tut placa ni slaba v primeravi z nasimi
lp
Živijo,
Tudi jaz imam septembra / novembra namen iti v Kanado. Me lahko kontaktiraš: darja.verlic@gmail.com
Vsak novi kontakt in informacije glede začasnega dela ali selitve bodo dobrodošle.
Lp, Darja
Ellow!
Še en ki ima plane oditi čez lužo oktobra/novembra. Trenutno še čakam na odobritev working holiday vise. Ko bo to pokrito mislim iti za najmanj 2 meseca, če bo pa fajn šiht bom pa kr celo leto ostal gor.
LP, Gregor
Živjo.
Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje s SWAP programom? In ste si tisti pogumni našli prvo delo v Kanadi prvo delo. Ste iskali že tu, v Slo, in kje? Skratka, kakeršenkoli nasvet kako se lotiti iskanja službe je dobrodošel. Thanks.
Zdravo mene pa bi zanimalo če je treba oz. kako izpolniti ICE obrazec tam kjer moraš navesti podatke o delodajalcu. Če pa bi jaz izbral iz 3 možnosti (ICE CATEGORY) WORKING HOLIDAY, in dejansko neveš kje boš delal.
Imam pa nemen iti oktobra ali novembra če bo vse po sreči.
Hvala za odgovor in lep pozdrav vsem.
hejla. vidim da je ta tema še kar dejavna...zato bom kar povprašala tuki in sicer me zanima koliko začetnega kapitala ste imeli s sabo v kanado? js sicer imam v ontariu družinsko kolegico, ki bi mi nudila streho nad glavo tako da denar za najemnino pa tekoče račune lahk odštejem...aja pa še koliko ste npr dali za delovno vizo, ki traja če se ne motim eno leto? hvala za odgovore
Škoda, da se na tem forumu ne javi nobeden več od tistih, ki so že v Kanadi in kaj pove oz. odgovori. Nanj obesamo poste samo še tisti, ki bi radi šli tja, a žal, v prazno...